Archive through April 20, 2004


(system) #1

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής του “Συνασπισμού” αποφάσισε (στις 13.4 και 14.4, αντιστοίχως) να συμπαραταχθεί με το εθνικά, πολιτικά και ηθικά μειοδοτικό “ΝΑΙ” στο επικείμενο κρίσιμο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 στην Κύπρο, που βρίσκει αντίθετο το 80% των πολιτών τόσο της Κυπριακής όσο και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κι αυτό ακριβώς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι ήταν εγκληματικό λάθος η απόφαση ορισμένων ανεξάρτητων αριστερών (όπως ο υπογράφων) που, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπάθησαν με τις μικρές, αλλά αποφασιστικής σημασίας, δυνάμεις τους να κρατήσουν κοινοβουλευτικά ζωντανό έναν ΝΕΚΡΟ δήθεν αριστερό πολιτικό οργανισμό.

Οι 4.500 πολίτες που με ψήφισαν ως υποψήφιο συνεργαζόμενο με το “Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς” στην Α’ Θεσσαλονίκης (και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε ο “ΣΥΝ” -και όχι ο “ΣΥΡΙΖΑ”, όπως αποδείχτηκε- να ξεπεράσει το όριο του 3% και να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση), είναι αμφίβολο αν θα ψήφιζαν ποτέ “ΣΥΝ”.

Συναισθανόμενος το συντριπτικό βάρος του τραγικού τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν αυτοί οι πολίτες από την πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ, με τη διαμεσολάβησή μου, αισθάνομαι την υποχρέωση:

  1. Να καταγγείλω την ηγετική ομάδα του “ΣΥΝ” γιατί με το εθνικά, πολιτικά και ηθικά μειοδοτικό “ΝΑΙ” που υιοθέτησε, λειτούργησε ως κατώτερο υπαλληλικό προσωπικό του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και όχι ως ηγεσία ενός αριστερού πολιτικού οργανισμού.

  2. Να δηλώσω ότι η επαίσχυντη απόφαση για το “ΝΑΙ” του ΣΥΝ εκφράζει μόνο την πλειοψηφία της ηγετικής του ομάδας που την πήρε (η οποία απαρτίζεται από διάφορους ψευτο-προοδευτικούς σοβαροφανείς “εισαγγελίσκους” και τους συν αυτώ “σιτιζόμενους” σε διάφορα πρυτανεία).

  3. Να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που με ψήφισαν, για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η ψήφος τους από την εν λόγω πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας του “ΣΥΝ”.

Μ’ αυτή την επαίσχυντη απόφαση, ο ΣΥΝ έχασε την ευκαιρία να εκφραστεί ως αριστερός πολιτικός οργανισμός και να βάλει το λιθαράκι του στην πρώτη πολιτική ήττα της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά την ανατροπή του διπολικού κόσμου.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η κ. Δαμανάκη και οι όμοιοί της, αλλά χωρίς εμάς.

Με αηδία,
Κλεάνθης Γρίβας
Ψυχίατρος


(system) #2

Κώστα Φέρρη, δώσε στίγμα για τις ημερομηνίες παραμονής σου εδώ στην Κύπρο και θα προσπαθήσω να βρεθούμε.

Σου στέλνω το κινητό μου ξανά με e-mail.


#3

Κώστα Φέρρη καλώς να μας ορίσεις. Πολύ ωραίο το άρθρο σου παρεπιπτόντως. Δυστηχώς τώρα με τις εξελίξεις επιφορτίστηκα με πολλά για την επόμενη μέρα όποια και αν είναι αυτή καθ’ ότι δημόσιος υπάλληλος.και δέν παρακολουθώ τα του φόρουμ. Εκείνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν ξέρω αν θα είμαι σε θέση να σε συναντήσω πράγμα το οποίο θέλω πολύ. Γραψε το πρόγραμμα σου και ελπίζω να κλέψω λίγο χρόνο να γνωρίσω και απο κοντά ένα πραγματικό φίλο της Κύπρου.
Υ.Γ. Διαμερίσαντο τα ιμάτια μου και επ΄αυτών έβαλον κλίρον…
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ
Αυγουστής.


#4

Παρακαλώ δείξετε κατανόηση για τα ορθογραφικά λάθη…είμαι υπο ατμόν.
Καλή λεφτεριά
Αυγουστής


#5

Ο Κλεάνθης μας έχει κατά καιρούς “κουφάνει” με τις απόψεις του. Δεν ξεχνάω π.χ. την θέση του για τα ναρκωτικά (κατά τη γνώμη μου απίστευτα άστοχη για έναν σύγχρονο επιστήμονα).
Ομως στα ζητήματα ήθους και τιμιότητας υπήρξε πάντα βράχος. Προσωπικά, δε θυμάμαι πρόσφατα κάποιον να ζητάει συγνώμη απ’ τους ανθρώπους που τον ψήφισαν (δε μιλάω γι’ αυτούς που ζητούν συγχώρεση στο τέλος κάθε τετραετίας τους).
Ο ΣΥΝ όχι απλά είπε “ΝΑΙ” στο σχέδιο Αυνάν, αλλά και κατηγόρησε αυτούς που λένε “ΟΧΙ” σαν εθνικιστές, σοβινιστές και υποστηρικτές της διχοτόμησης και του Ντεκτάς. Ξεχνάει (:wink: ότι ανάμεσα στους τελευταίους βρίσκεται και το 40% των στελεχών του.
Και βέβαια το ότι ο ΣΥΝ υπάρχει και παίρνει τέτοιες αποφάσεις, το οφείλει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς κάπως αργά το σκέφτηκε ο συμπαθέστατος Κλεάνθης και κάποιοι άλλοι. Δεν πειράζει όμως. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
ΑΝ

ΥΓ. Εχτές είχε πορεία (και μάλιστα γερή) στην Αθήνα για το Κυπριακό. Οι τηλεοράσεις, απλά, δεν είδαν ή στην καλύτερη περίπτωση “κάτι πήρε το μάτι τους”.