Archive through April 2, 2004


(system) #1

Μελτέμη, Παφίτη, κι όλοι οι Κύπριοι πατριώτες, γιά δε ρίχνετε την ιδέα της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ από το Δημοψήφισμα; Πως θα πάμε έτσι να ψηφίσομε ένα τελεσίγραφο ξένων χωρών; Έχουμε επιτέλους Σύνταγμα και Δημοκρατία, ή όχι;


#2

Αγαπητέ Κύριε Φέρρη. Και γιατί λοιπόν να απόσχουμε απο το δημοψίφισμα; Δέν είναι καλύτερα να πάμε όλοι καθολικά και να τους πούμε {άντε γαμηθήτε καραγκιόζηδες} έτσει να το φχαριστηθούμε κιόλας, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα παραπάνω λόγω μεγέθους…; Εγώ είμαι πρόσφυγας απο το στολίδι της Κύπρου την Κερύνεια. Λοιπόν ο Κόφι μας ούτε λίγο ούτε πολύ μου ζητάει να πληρώσω τον Τούρκο που κατέχει την περιουσία μου η οποία σε σημερινές τιμές ανέρχετε σε μερικά εκατομύρια δολλάρια, γιατί λέει πρέπει να ρθεί και στο βιοτικό επίπεδο το δικό μου. Αυτό το βιοτικό επίπεδο δεν ήρθε μόνο του. Εδώ και τριάντα χρόνια εγώ και η οικογένεια μου εργαζόμασταν πολύ σκληρά για 20 ώρες το 24ωρο γιατί νοιώθαμε ότι έπρεπε να ξαναδημιουργήσουμε το προζύμι απο το οποίο θα ΄φτιάχνουν οι απόγονοι μας το ψωμί. Αυτό το προζύμι που βρήκε έτοιμο ο Τούρκος αλλά όχι μόνο δεν φούρνισε αλλά το άφησε να ξυνίση. Λοιπόν εγώ θα πάω και θα τους πω ότι έχω άποψη και αυτή είναι το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Δέν ξέρω τι ανωμαλίες σεξουαλικές έχω πάντως σίγουρα δεν πληρώνω κάποιον για να με γαμάη.
Γιατί αυτό θέλει ο Αναν, να πληρώσουμε αυτούς που μας γαμάνε τα τελευταία τριάντα χρόνια με την ανοχή όλου του λεγόμενου (πολιτισμένου) κόσμου. Απο αυτό το τόπο έχουν περάσει πολλοί κατακτητές. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ψηφίσουμε ναι γιατί τριάντα χρόνια είναι πολλά. Λοιπόν τριάντα χρόνια είναι μηδέν στη νοητή ευθεία της ιστορίας. Το σημαντικό είναι αν γίνει κάποιο ξεπούλημα της πατρίδας μου να μη γίνει με την Υπογραφή μας. Τι κατάλαβε η Ελλάδα που Υπέγραψε τις συμφωνίες της Λωζάνης; Εμπόδισε κανένας τους Τούρκους να επιδοθούν στο Πογκρόμ; Και τώρα αν δεν θέλουν να τηρήσουν τις Υποχρεώσεις τους ποιός θα τους αναγκάσει να το κάνουν; Η διεθνής κοινότητα; χα χα χα χα, ας Γελάσω. ¨ετσει λοιπόν. Ο κυπριακός Λαός πρέπει να πάει καθολικά στο δημοψίφισμα και να δηλώσει ότι δεν θα γίνει συνεργός στο έγκλημα, ότι η απόφαση του είναι ΟΧΙ. Αν μπούμε στην Ευρώπη με αυτό το καθεστός ο Κύπριος δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα με εναν οποιονδήποτε άλλον ευρωπαίο. Το μόνο που θα καταδικνύει στην περιπτωση του Κύπριου είναι ότι τον εκβιάσανε ότι για να γίνει Ευρωπ-έ-ος έπρεπε να συναινέση να πάρη πέος με εύρος…Ευχαριστώ δεν θα πάρω.


#3

Σίγουρα δέχεται πολλές πιέσεις η Κυβέρνηση.
Τώρα ξεσπάθωσε και ο Φερχόϊγκεν.
Ήθελα νάξερα ποιες άλλες φορές πιέστηκε και η Ελλάδα στα ιστορικά γεγονότα να δεχθεί οδυνηρές
λύσεις.
Και πόσες φορές η Ελλάδα πλήρωσε το τίμημα όπως
το 1940 που πολέμησε για την Αγγλία και τους λοιπούς συμμάχους, ο Τσώρτσιλ είπε ότι πλέον
οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και μετά “ουκ οίδα τον άνθρωπον”.
Τώρα οι Τούρκοι προσπαθούν να είναι η πρώτη Μουσουλμανική χώρα που θα εισέλθει στην ΕΕ.
Μέχρι στιγμής το αίσθημα στην Κύπρο παραμένει
ότι το σχέδιο Ανάν θα απορριφθεί στο δημοψήφισμα
στις 24.4.04.


(system) #4

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο εύκολα. Να είχαμε δηλαδή να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά του σχεδίου Ανάν και ν’ αποφασίσουμε!

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι, κι εξηγούμαι:

  • Μας έχουν πάρει σβάρνα όλοι και μας λένε “τί ωραίο το σχέδιο και ψηφίστε το να δείτε άσπρη μέρα”. Στους “όλους” περιλαμβάνονται οι Η.Π.Α., η Ε.Ε., ο Ο.Η.Ε., και ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ο Καραμανλής ο οποίος πρόσθεσε στις προτροπές του προς εμάς να ψηφίσουμε και με “διορατικότητα”. Όπως είναι φανερό όλοι οι πιο πάνω προσπαθούν να απαλλαγούν από το βάρος του Κυπριακού χωρίς να σκέφτονται ότι στην Κύπρο υπάρχουν 1.000.000 άνθρωποι που κινδυνεύουν να μην έχουν αύριο σ’ αυτόν τον δύστυχο τόπο. Και βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση γιατί, πρωτίστως, η Χούντα κατέβασε το παντελόνι στους Τούρκους και τους Αμερικάνους.

Το σχέδιο αυτό έχει χρυσωμένο το χάπι, ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να συζητούμε για να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ το οικονομικό κόστος της εισβολής!!! Τα θύματα να πληρώσουν τον βιαστή δηλαδή!

  • Από την άλλη όμως έχουμε να ζυγίσουμε και το κόστος αυτού του πιθανού “όχι”. Θα συμβούν άραγε όλ’ αυτά που μας επισείουν οι διάφοροι φίλοι και “φίλοι” μας; ‘Η μήπως είναι πορδές που έχουμε την πολυτέλεια ν’ αγνοήσουμε; Κι η Ελλάδα του Καραμανλή, των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πληρώνει τους Αμερικάνους για να την προστατεύσουν από τους τρομοκράτες (που αυτοί δήθεν “πολεμούν”) ποια στάση θα τηρήσει; Αυτήν που τήρησε και το 1960 με τον “θείο” και την Φρειδερίκη; 'Η μήπως θα σταθεί στο πλευρό μας και θα προτάξει τη δυνατότητα του βέτο στην εισδοχή της Τουρκίας όταν θα έλθει η ώρα;

Κι αν αποφασίσουμε να πούμε “ΟΧΙ” σε ποιους θα απευθυνθούμε μετά για να μας ακούσουν όταν ακόμα κι η ίδια η Ελλάδα πιθανόν να μας λέει “εμείς σας τα λέγαμε αλλά δεν ακούγατε”;

Αυτά είναι μερικά από εκείνα που μας απασχολούν αγαπητέ Κώστα Φέρρη.

Κι έχει δίκιο ο Αυγουστής για όσα λέει για τα αρνητικά του σχεδίου. Κι εγώ πρόσφυγας είμαι από την Αμμόχωστο κι ένας θεός ξέρει τί έζησα όταν διάβηκα πριν μερικούς μήνες το κατώφλι του σπιτιού μου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Αλλά πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες να μας αναλύσουν το σχέδιο σε βάθος, να δούμε τις αντιδράσεις άλλων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (όπως η Ρωσία και η Κίνα) και ν’ αποφασίσουμε.

Όσο για την ιδέα της καθολικής αποχής από το δημοψήφισμα, έχει περάσει και μένα από το μυαλό μου και προς το παρόν τουλάχιστον την βλέπω σαν μια καλή ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση. Γιατί την επομένη του δημοψηφίσματος θα πρέπει και πάλι να βρύμε λύσεις κάτω από τα δυμενέστατα δεδομένα που ανάφερα πιο πάνω.

Λίγες μέρες υπομονή λοιπόν και πάλι εδώ θα είμαστε, τουλάχιστον πιο ενημερωμένοι (ελπίζω).

ΥΓ: Πώς διάολο συμφώνησαν ο Καραμανλής και ο Ερντουάν στην πρόνοια του σχεδίου που λέει ότι η Τουρκία θα έχει δικαίωμα ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ επέμβασης στην Κύπρο;


(system) #5

Φίλοι μου, ξεκινώ από την πεποίθηση πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, και πως κανένας δεν είναι (συνειδητά τουλάχιστον) προδότης.

Ζω το Κυπριακό από 10 χρονών παιδί, και τα αισθήματά μου είναι ακριβώς ίδια μ’ αυτά που εκφράζετε και οι τρεις σας.

Πριν μπω όμως στις λεπτομέρειες του δημοψηφίσματος, τα “υπέρ” και τα “κατά”, τις επιπτώσεις από τη μιά ή την άλλη μεριά, θα σταθώ στο εξαιρετικά πετυχημένο “άντε γαμηθείτε καραγκιόζηδες” του Αύγουστου, και θα θέσω θέμα Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Σ’ αυτή τη βάση, ακολουθεί μία Ανοιχτή Επιστολή" που ετοιμάζω, και θα στείλω σύντομα το πρώτο σχέδιό της.


(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος) #6