Archive through April 11, 2004


(system) #1

ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Το ΑΚΕΛ τους κούφανε!
ʼϊντε να μας κουφάνει κι εμάς τώρα ο Κωστάκης, και καθαρίσαμε…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ο Χ Ι


(system) #2

ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
Το ΑΚΕΛ τους κούφανε!
ʼϊντε να μας κουφάνει κι εμάς τώρα ο Κωστάκης, και καθαρίσαμε…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ο Χ Ι


(system) #3

Ρίξτε μια ματιά και στη σελίδα:

http://www.voice.com.cy/DesktopDefault.aspx?tabid=1


(system) #4

Το κείμενο που ακολουθεί είναι δικό μου και στάλθηκε στην πιο πάνω ιστοσελίδα πριν την απόφαση του Α.Κ.Ε.Λ.

“Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις”


Date Posted: 4/10/2004 10:24 PM

Ο Πρόεδρος μίλησε και ο λαός τον άκουσε. Όχι μόνο τον άκουσε αλλά ενστερνίστηκε και τις απόψεις του, γι αυτό και τα Πολιτικά Γραφεία των κομμάτων που υπερασπίζονται το “ΝΑΙ” τρέχουν και δεν προφτάνουν. Γιατί ξέρουν ότι ΔΕΝ έχουν την πολυτέλεια να έλθουν σε αντιπαράθεση με το κοινό αίσθημα. Βλέπουν με αγωνία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τρέμουν για την επόμενη μέρα όπου ορατός είναι ο κίνδυνος να έχουν σημαντικότατες διαρροές προς άλλους κομματικούς σχηματισμούς, ή στην καλύτερη περίπτωση εσωτερικές έριδες και ανακατατάξεις στην ιεραρχία τους.

Έχουν όμως τελειώσει όλα; Ασφαλώς όχι! Όταν θα συγκληθούν τα παγκύπρια συνέδρια τους έχουν την ευκαιρία να κάνουν αυτό που θα έπερεπε να πράξουν από την πρώτη στιγμή: Να πιάσουν τον παλμό του λαού και να παραμερίσουν το προσωπικό “image” των αρχηγών τους για το καλό της Κύπρου και των ιδίων των κομμάτων.

Ο κ. Χριστόφιας, αν μη τι άλλο, άφησε “έξοδο κινδύνου” για τον ίδιο και το Α.Κ.Ε.Λ. λέγοντας ότι τα πάντα θα κριθούν στο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος του. Συνεπώς έχει την ευκαιρία να βάλει το καράβι του Α.Κ.Ε.Λ. στη σωστή του ρότα ΧΩΡΙΣ οποιαδήποτε απώλεια. Έτσι θα ικανοποιήσει ΚΑΙι τους οπαδούς του ΚΑΙ το δημόσιο αίσθημα κερδίζοντας αναμφίβολα πόντους ότι, παρά το γεγονός ότι ηγείται ενός κομμουνιστικού (τουλάχιστον στη θεωρία) κόμματος, εντούτοις παραδίδει μαθήματα δημοκρατικών διαδικασιών και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς. Επιπλέον θα κρατήσει και τη συνοχή του κόμματος του στο οποίο ήδη ξεκίνησαν οι αποστασιοποιήσεις από επώνυμα και πρωτοκλασάτα στελέχη του όπως ο βουλευτής κ. Χριστοδουλίδης και ο υπουργός κ. Λιλλήκας. Και αν σήμερα έχει τη δυνατότητα να αποκρύβει τη διαφωνία κι άλλων στελεχών του, αύριο, μετά το τρανταχτό “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος ΔΕΝ θα την έχει.

Ο ΔΗ.ΣΥ. τώρα, έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και πραγματικά κινδυνεύει να βρεθεί προ δυσαρέστων καταστάσεων. Ο κ. Ν. Αναστασιάδης είχε πάντοτε ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα του και καθημερινά βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση βλέποντας βουλευτές του (Προδρόμου, Σαμψών) και άλλα κορυφαία στελέχη του (όπως ο κ. Γιαννάκης Μάτσης) να διαφωνούν κάθετα με την πορεία που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλει στο κόμμα του, παρά τη θέληση της βάσης του κόμματος. ʼλλωστε ηγείται ενός κόμματος που, θέλει τουλάχιστον να λέει ότι, περιλαμβάνει στις τάξεις του τους πρωτοστάτες των εθνικών μας αγώνων.
Και γι αυτόν όμως δεν είναι αργά.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της προτεινόμεηνς λύσης, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι έχουμε βασίσει όλο μας το σκεπτικό για την αποδοχή της προτεινόμενης λύσης στη θέληση της Τουρκίας να μπει στην Ε.Ε. Ξεχνάμε όμως ότι αν κάτι πάει στραβά και δεν καταφέρει να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια τότε το όλο σκεπτικό καταρρίπτεται και η Τουρκία πιθανότατα να αναστρέψει πρύμναν ή να μας χρησιμοποιήσει σαν μέσο απειλής των Ευρωπαϊκών χωρών ώστε να επιτύχει την ένταξη της. Σ’ αυτό το εφιαλτικό αλλά τόσο πιθανό σενάριο εμείς δεν θα υπάρχουμε σαν χώρα, δεν θα έχουμε λόγο στην Ευρώπη, θα έχουμε διαλύσει το κράτος και τον στρατό μας και θα είμαστε πραγματικά έρμαιο των ορέξεων της.

Ακόμα να μην ξεχνάμε ότι η ένταξη της Τουρκίας εξαρτάται από τη θέληση άλλων χωρών κι όχι από την ίδια μόνο κι ότι μπορεί να αποκλειστεί από ΜΙΑ και μόνη αρνητική ψήφο. Ήδη η Γαλλία έδειξε την αρνητική πρόθεση της έναντι της Τουρκίας και πιθανότατα την κατάλληλη στιγμή ν’ ακολουθήσουν κι άλλες χώρες όπως η Γερμανία, οι οποίες αυτή τη στιγμή μπορεί να σιωπούν σε μια προσπάθεια να μην “κληρονομήσει” η Ε.Ε. το κυπριακό πρόβλημα, αλλά όσο θα πλησιάζει η ώρα της ένταξης της Τουρκίας πιθανόν να αλλάξουν στάση


(system) #5

Μπράβο ρε Μπαγιώκο.
Αν έχουμε πολλούς αγωνιστές σαν κι εσένα, δε φοβόμαστε πιά τίποτα. Τους την κάναμε.

Ευχαριστώ και γιά την ιστοσελίδα, έμαθα πολύ περισσότερα γιά το ΑΚΕΛ απ’ όσα μετέδωσαν εδώ τα κανάλια…

Κρατάτε γερά, παίδες, και θα τον αλλάξουμε τον κόσμο, που θα πάει. Κι η Κύπρος θα είναι αυτή που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.