Archive through April 10, 2004


(Παραδοξολόγος) #1

Δήλωσε ο Κ. Σημίτης λοιπόν ότι:

“Το σχέδιο Ανάν, διαβάζω, νομιμοποιεί τα τετελεσμένα. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει σχέδιο, που να επαναφέρει την κατάσταση στο 1963; Στο 1974; Αν περιμένουμε τα Ηνωμένα Εθνη να επαναφέρουν την κατάσταση στην εποχή πριν από το χουντικό πραξικόπημα και πριν την προσπάθεια της επιβολής μιας βίαιης λύσης, τότε θα περιμένουμε για πάντα και επί ματαίω. Ας μην ξοδεύουμε φαιά ουσία και δυνάμεις σε άγονους αγώνες για μία χίμαιρα.”
Αν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν, διαβάζω, μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη λύση μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ισχυρισμός αυτός δεν στηρίζεται από τα πράγματα.
Στη διάρκεια της συμμετοχής μου για οκτώ χρόνια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχημάτισα μια ισχυρή πεποίθηση. Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θέλουν να ασχολούνται με το Κυπριακό. Θεωρούν ότι η ένταξη της Κύπρου ήταν μια αναγκαία κίνηση, αλλά εκείνο που έγινε αρκεί με το παραπάνω."

Με δυό ελληνικά κράτη στην ευρωπαϊκη ένωση κι αυτός μας λέει να τα ξεχάσουμε όλα και να μη χαλάμε φαιά ουσία!!!..επειδή κατάλαβε πως οι εταίροι μας δεν θέλουν να ασχολούνται με το κυπριακό!!!


(system) #2

ΝΕΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ.
Απέφυγα ως τώρα επιμελώς να βρίσω (π.χ. “προδότες”), αλλά πιά δε μένει κανένα περιθώριο. Τι ανάγκη είχε ο Γιωργάκης, να πάρει τέτοια θέση και τέτοιαν ώρα, ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ; Τι ανάγκη είχαν ο Ανδρουλάκης, ο Λοβέρδος, ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος, ο Τζανετάκος, να βγαίνουν επισήμως (όπως και τότε με τη Γιουργκοσλαβία) και να παίρνουν τέτοιες θέσεις, αντίθετες με το κοινό αίσθημα; Τόσον καιρό, λέγαμε πως μπορεί νάναι ηλίθιοι, ή παραπλανημένοι, ή… ή… Τώρα φάνηκε καθαρά. Είναι στεγνοί άνθρωποι, άδειοι από κάθε συναίσθημα (όπως μας συνέστησε και ο κ. πρόεδρος). Είναι νεκροζώντανοι. Είναι νεκρές ψυχές. Είναι μαριονέτες. Είναι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, και τ’ αφεντικά τους, όταν αποτυγχάνουν, τους υποχρεώνουν να εκτεθούν και τους αδειάζουν. Σα στημένες λεμονόκουπες.

(Φυσικά δεν αναφέρομαι στους Κύπριους πολιτικούς, σαν τον γλυκύτατο κι επίσης απελπισμένο Χριστόφια, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τον Κληρίδη).

Τέλος, ας φύγουμε από τη γκρίνια, κι ας στηρίξουμε άνευ όρων αυτόν που μας στήριξε: Τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

ΟΧΙ, και πάλι ΟΧΙ.


#3

Αυτό το αμερικανάκι ο Γιωργάκης είπε και ένα άλλο εξαιρετικά επικίνδυνο: Μίλησε για “μητέρες-πατρίδες”!!! Δηλαδή την Ελλάδα και την Τουρκία. Ξεχνάει (εσκεμένα βέβαια) ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και όχι κράτος υπό ελληνοτουρκική κηδεμονία.
Οσο για τους φλώρους που βγαίνουν στα παράθυρα (αυτούς που αναφέρει παραπάνω ο ΚΦ) και παπαγαλίζουν τις θέσεις της πρεσβείας… Καλά κάνουν. Γι’ αυτό τους ψήφισαν και τους έβγαλαν βουλευτές. Ετσι δεν είναι; Το κρίμα λοιπόν σ’ αυτούς που τους ψήφισαν. Τι σκέφτονταν τότε μπροστά στην κάλπη; Τα αγγουράκια στις λαϊκές ή το μ…ί της Καϊλή;
ΑΝ


(system) #4

Δεν πέρασαν 12 ώρες από το διάγγελμα και άρχισε να φαίνεται πόσο δίκιο είχε ο Τάσσος: Η Γαλλία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την εισδοχή της Τουρκίας στην Ε.Ε. Κατά συνέπεια, πολύ σωστά είχε πει ότι “αγοράζουμε μόνο ελπίδα”.

Είναι ολοφάνερο πως η πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. είναι αμφίβολη, εύθραυστη και μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή από παράγοντες πέραν του ελληνικού χώρου.

Συνεπώς, πώς μας καλούν να διαλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, το νόμιμο και από παντού αναγνωρισμένο κράτος με την υπόσχεση και μόνο ότι σε… 19 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της λύσης;


#5

Το σχέδιο Ανάν είναι διχοτομικό.
Εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Κερύνεια ή τα
έχουν ήδη πάρει.
Ας κάτσουν να δουν πετυχημένες ομοσπονδίες
και μετά να προτείνουν τέτοια σχέδια,
αυτοί που νομίζουν ότι η Τουρκία
έχει καλές προθέσεις.
Ηττοπάθεια δεν χωρά.
Η 1.5.04 θα βρει την Τουρκία εκτός ΕΕ.
Στη Μακεδονία του παλιού καιρού…
ο μονάκριβος έφυγε για την Ανατολή.
Ας κρατηθούν οι αξίες του Έθνους.