3 ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ

Χαιρετώ τους φίλους στο Φόρουμ,

Μιας που το αγαπημένο μου όργανο είναι η κλασσική κιθάρα (with all respect)
αποφάσισα να αφήσω τα μπουζούκια τελικά και να ανεβάσω φωτογραφίες τριών από τις κιθάρες που έφτιαξα τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια. Πειραματίστηκα με διάφορα μεγέθη, πάχη ξύλων και επίσης εσωτερική κατασκευή των fan struts και front and back bracing.

Η πρώτη κιθάρα βασίζεται σε κιθάρα Torres.
Διαστάσεις :
Upper bout : 28 mm Fan struts : 7 x 3 mm Top : domed 3 - 4 mm
Waist : 24 mm
Lower bout ; 36 mm
Καπάκι Bavarian silver spruce πάχος 1 - 1,5 χιλ. και πλαϊνά ( sides ) μόνο 1 χιλιοστό. Πλάτη 2 – 1.5 χιλ. Indian rosewood.

Η κιθάρα αυτή είναι μόνιμα κουρδισμένη για 27 τώρα χρόνια και διατηρεί το αρχικό doming στο καπάκι με ύψος χορδών 3,5 χιλ στο treble Mi και 4,5 χιλ στο μπάσο Mi στο 12 τάστο και δεν έχει παραμορφωθεί καθόλου παρά την οριακή κατασκευή της. Ο φίλος Πανίκος Τιμοθέου παίζει το χορό του Σάκαινα, και το caminito. Η πρώτη και η δεύτερη φωνή ή (ακομπανιαμέντο) είναι από τον ίδιο στην ίδια κιθάρα.

//youtu.be/BmDkfoa2RGk

//youtu.be/7OULsFEeWa8

Η δεύτερη κιθάρα βασίζεται σε κιθάρα Jose Romanillos (στις διαστάσεις και εσωτερική κατασκευή) η οποία και πάλιν βασίζεται σε κιθάρα Τορρες και Hermann Houser I. Το καπάκι German silver spruce αρίστης ποιότητος πάχους 2 χιλ. και η πλάτη μέτριας ποιότητος rosewood σε 4 κομμάτια με τα νερά ταιριασμένα όσο καλύτερα μπορούσα με τις ενώσεις σχεδόν αόρατες. Πάλιν ο φίλος Πανίκος Τιμοθέου παίζει το Maria Elena (για να θυμόμαστε και λίγο την ηλικία μας!) Στην ίδια κιθάρα η μελωδία και το ακομπανιαμέντο.

//youtu.be/oT4u_1kprCc

Η τρίτη κιθάρα (τώρα 12 χρόνων) πάλιν με αρίστης ποιότητος καπάκι άλλα μέτριας ποιότητος rosewood back σε τρία κομμάτια. Έχει διαστάσεις ,αναλογίες και εσωτερική κατασκευή Hernandez y Aquado είναι η πιο μεγάλη από τις τρεις και τελείως άπαικτη. Για αυτήν δεν έχω ηχογράφηση αλλά άρεσε πολύ στον φίλο Νότη Μαυρουδή όταν την είδε.

Τώρα έχω τελειώσει το σκάφος του τέταρτου και ίσως τελευταίου μπουζουκιού μου (με 50 δούγες) το οποίο θα ανεβάσω αργότερα

Νάστε όλοι καλά και καλές κατασκευές.

καταπληκτικές δουλειές, συγχαρητήρια!

Ευγε Φιλιε.Εξαιρετικη δουλεια.

Γεια στα χεράκια σου !! πολλά μπράβο…

Ευχαριστώ πολύ εσένα Πελαγία ( Ladies first ! ) και τους φίλους Μάνο Τουρπάλη και Νίκο Νικολάου για την θετική αξιολόγηση σας καθώς και τον συντονιστή Μπάμπη για την βοήθεια του στο ανέβασμα των φωτογραφιών και των ηχογραφήσεων στο σωστό σημείο του φόρουμ και τα θετικά του σχόλια.Αυτά ναστε βέβαιοι ανανεώνουν και ενισχύουν την διάθεση μου για νέα κατασκευή και για βελτίωση.