125 ιοί


(Νίκος Πολίτης) #1

Τόσους ακριβώς ανακάλυψε ένα πρόγραμμα (Malware ή κάτι τέτοιο) που μου ήρθε κάποια στιγμή απρόσκλητο και προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει, διαβάζοντας στη σκέψη μου ότι μάλλον πρέπει να έχω ιούς. Το ξέρει κανείς αυτό το πρόγραμμα; να το αγοράσω; μήπως να αγοράσω κάτι που κάποιος πιο έμπειρος από εμένα θα μου προτείνει;

Οι 125 ήταν σχεδόν όλοι διάφορες εκφάνσεις του trojan horse. Που επιδρά συνήθως ο ιός αυτός και πώς;

Πάντως έχω καθυστερήσεις σε αρκετά προγράμματα και, όταν απενεργοποιώ, αρκετά προγράμματα κρεμάνε και θέλουν “τερματισμό τώρα”.


(Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) #2

ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.

Πρώτα διάβασε αυτό: http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm#online

Στη συνέχεια πήγαινε εδώ: http://www.grisoft.com/doc/downloads-products/us/crp/0?prd=triasw
κατέβασε το πρόγραμμα αυτό και βάλε το να βρει τα spyware. Στη συνέχεια κάνε τα delete. To συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι trial version και κάποια στιγμή θα λήξει. Για το λόγο αυτό στη συνέχεια κατέβασε το πρόγραμμα αυτό:
http://www.pctools.com/spyware-doctor/
και ενεργοποίησέ το ώστε να σταματά τα spyware.

Ελπίζω να βοήθησα.


(Κώστας Κ.) #3

Κανένα “σοβαρό” πρόγραμμα δεν έρχεται απρόσκλητο και συνήθως αυτά που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν έχουν άλλες “βλέψεις”. Επειδή πρόσφατα είχαμε παρεμφερή συζήτηση σε άλλο thread, ας μην ξανα-μανα-πλατιάσουμε: η δική μου συμβουλή είναι να ξεφορτωθείς τα trojan horses, με τον τρόπο που σου είπε ο admin και μετά να αποκτήσεις μια πολύ καλή σουΐτα προστασίας - όχι μόνο antivirus. Προτείνω -ξανά- το Kaspersky Internet Security.

Επίσης, προσοχή στα sites που επισκέπτεσαι και στα emails που λαμβάνεις.


(Νίκος Πολίτης) #4

Μάστορα, ευχαριστώ και εσένα και τον Αδμίνορα. Δεν επισκέπτομαι “πονηρά” sites αλλά λαμβάνω πολλά σπάμ. Δεν τα ανοίγω, τα “πετάω”. Τί άλλο να κάνω;


(Κώστας Κ.) #5

Το ότι τα “κατεβάζεις” στον υπολογιστή σου, ακόμα και αν δεν τα ανοίγεις, πολλές φορές αρκεί. Το Kaspersky (μια και ανέφερα αυτό, αλλά το κάνουν σχεδόν όλα τα παρεμφερή προγράμματα) σου δίνει τη δυνατότητα να δεις ποιά emails έχεις λάβει πριν τα κατεβάσεις και τα σβήνεις απ’ ευθείας από τον server. Έτσι, αυτά που τελικά κατεβαίνουν είναι αυτά που έχεις επιλέξει.

“Πονηρά” sites είναι συχνά και τα φαινομενικά αθώα - όχι μόνο τα “πονηρού” περιεχομένου.


(Νίκος Πολίτης) #6

Αυτά είναι πονηρά, όχι “πονηρά”.


(Κώστας Κ.) #7

Άσε και κάτι να πέσει κάτω… :240:


(nickstamat) #8

Να προσθέσω ότι υπάρχει και ένα plug-in για Firefox και IE, το WOT, το οποίο παρέχει στο χρήστη μια αξιολόγηση του site που πρόκειται να επισκεφθεί και τον αποτρέπει αν είναι επικίνδυνο.
Η αξιολόγηση στα sites που επισκέπτομαι έχει αποδειχθεί αξιόπιστη ως τώρα.
Είναι αρκετά χρήσιμο, δοκιμάστε το… :wink:


(Petros Veneris) #9

[quote=Νίκος Πολίτης;156859]Τόσους ακριβώς ανακάλυψε ένα πρόγραμμα (Malware ή κάτι τέτοιο) που μου ήρθε κάποια στιγμή απρόσκλητο και προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει, διαβάζοντας στη σκέψη μου ότι μάλλον πρέπει να έχω ιούς. Το ξέρει κανείς αυτό το πρόγραμμα; να το αγοράσω; μήπως να αγοράσω κάτι που κάποιος πιο έμπειρος από εμένα θα μου προτείνει;
quote]

Νίκο εκτός των άλλων που σου προτείνανε, υπάρχει και το antivirus (free) με σχεδόν καθημερινά virus database update. Μπορείς να κατεβάσεις την free έκδοση από εδώ:
http://free.grisoft.com/doc/2/
Δεν έχω κανένα πρόβλημα από τότε που το χρησιμοποιώ


(Παραδοξολόγος) #10

Μιλώντας στο Skype (εικόνα-ήχο) πάνω από 5-8 λεπτά ή βλέποντας βίντεο από youtube και συγκεκριμένες (κυρίως αθλητικές) ιστοσελίδες… τσαφ, κλείνει το PC:016:

Είμαι θύμα μάχης ανταγωνιστικών προγραμμάτων;
Έχω “αρπάξει” κάτι (Δεν νομίζω το έχω ταράξει στο βαθύ σκανάρισμα και και στο CCleaner);
Είναι θέμα ρυθμίσεων;

Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος καλός άνθρωπος;


#11

Χε-χε… Κώστα μου, Θεία Δίκη σε τιμωρεί… γιατί είσαι πειραχτήρι!:092:


(Παραδοξολόγος) #12

:slight_smile: … ελπίζω μετά τη Θεία Δίκη να με σώσει ένας από μηχανής Θεός!


(Κώστας Κ.) #13

Η λύση είναι μια:
:245:, μετά πήγαινε για :247: και την άλλη μέρα κάνε στον εαυτό σου ένα καινούργιο PC :063:.

Ούτε :016:, ούτε :112:. Θα :047: ήσυχος και θα πεις κι ένα :246:.


(Παραδοξολόγος) #14

Πόσες φορές δεν έχω σκεφτεί να το κάνω (σπάσω) και να το πετάξω από το παράθυρο!

Αλλά η λίστα με τα προς αλλαγήν και αγοράν καινούριων είναι μεγάλη και το PC πρέπει να αντέξει κι άλλο…


(ΙΑΣΩΝΑΣ) #15

τσαφ, κλείνει το PC…δεν ανοιγοι μετα ξανα δηλαδη?:245:


(nickstamat) #16

Παραδοξολόγε, σβήνει το pc ή μήπως κάνει επανεκκίνηση?
Αν κάνει επανεκκίνηση, τότε μήπως εμφανίζεται στιγμιαία και μια μπλε οθόνη? (υποθέτω ότι τρέχεις Windows XP)

Συνήθως τέτοιου είδους προβλήματα σταθερότητας οφείλονται είτε σε κάποιο πρόβλημα στη μνήμη είτε σε υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή λόγω overclocking ή κακής συντήρησης της ψύκτρας.


(Παραδοξολόγος) #17

Ναι παιδιά, κλείνει. Τσαφ και κάτω, όπως έγραψα.
Μάλλον είναι πρόβλημα με την υπερθέρμανση, όπως γράφεις nickstamat.
Από προχθές που του έβγαλα τα πλαϊνά καπάκια δεν το ξαναπαρουσίασε.
Τι να κάνει κι αυτό, πολλές φορές χτυπάει 20ωρα!


(Kostas(tm)) #18

Προφανώς υπερθέρμανση και ενδεχομένως τροφοδοτικό.
Είχα κάποτε παρόμοια προβλήματα με ένα οικιακό pc. Άκουσα τη συμβουλή ενός φίλου, πήρα κατσαβίδι, κράτησα τα πάντα και του άλλαξα κάσα + πανίσχυρο τροφοδοτικό + ολοκαίνουργα καλώδια + ανεμιστήρια κ.λπ. που έρχονται μαζί με τις καλές κάσες. Από τότε δουλεύει ρολόι torrent-άροντας 365x24 (χωρίς υπερβολή).
Αυτό που λές με τα πλαϊνά, το έχω κάνει στο “σέρβερ” στο γραφείο ο οποίος τα τελευταία τριάμιση χρόνια έχει σβήσει δυό φορές και έχει κάνει reboot άλλες δυό.


(Νίκος Πολίτης) #19

Ευχαριστώ τους Admin και Webmaster για τις συμβουλές τους. Τελικά αγόρασα και εγκατέστησα το Kasperski Internet Security (55 Ε) και παράλληλα, κατέβασα και το Spyware Doctor στη τζάμπα έκδοσή του (χωρίς τη δυνατότητα επέμβασης στα threats που εντοπίζει). Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τώρα και τα δύο προγράμματα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται.

Το παράξενο είναι ότι το Kasperski δεν ανεκάλυψε το Malware Alarm, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό με ταλαιπωρούσε ανακαλύπτοντας συνεχώς τους ίδιους 125 Trojan και προτρέποντάς με κάθε 10 λεπτά να το αγοράσω, για να μπορώ και να τους καταστρέψω. Επανειλημμένα προσπάθησα από την «προσθαφαίρεση προγραμμάτων» να το σβήσω αλλά δεν με άφηνε, αφού δεν περιείχε και το απαραίτητο για αυτό uninstall file. Το Spyware Doctor όμως το ανεκάλυψε, έτσι μου άνοιξε τα μάτια και μπόρεσα να πάω στη διεύθυνση του σκληρού όπου ήταν φαρδυά πλατειά εγκατεστημένο, να το επιλέξω (φωτίσω) και με ένα απλό delete απαλλάχτηκα, φαντάζομαι οριστικά από δαύτο.


(Kostas(tm)) #20

Λοιπόν Νίκο (και λοιποί), ιδού γιατί εκνευρίζομαι με τα καμώματα των εταιρειών πληροφορικής.
Αυτά τα αντι-SPYWARE μου φάνηκαν μια ωραία λύση για τα σκουπιδάκια που μαζεύουμε απ’ το σερφάρισμα. Δεν είμαστε δα και παρθενόπες, όλο και σε κάτι πονηρά sites πάμε που και που…

Κατεβάζω λοιπόν προ καιρού την trial εκδοση ενός πολύ γνωστού αντι-spyware και μου βρίσκει πάνω από 200 threats κάποια εκ των οποίων βλακώδη - ίσα ίσα να με αγχώσει - ενώ κάποια άλλα τα χαρακτηρίζει πολύ σοβαρά: critical ή high risk - δε θυμάμαι το χαρακτηρισμό. Τσεκάρω στο web αν λέει αλήθεια και βρίσκω ότι όντως κάποια backdoor είναι πάρα πολύ κακό πράμα.

Ομως, το πρόγραμμα λέει ότι δεν μπορεί να επισκευάσει το πρόβλημα διότι δεν είναι registered.

Απ’ την άλλη το να πάω να σβήσω τα .exe που έχουν φάει το spyware όπως το msiexec (δηλαδή τον Installer) είναι μάλλον αυτοκτονία.

Αμαν λέω, την poyτσισα! Σκάω κάπου 50 ευρούδια και μου στέλνουν κωδικούς, ευχαριστώ πολύ και να ξανάρθετε και άλλα τέτοια.

Ξανασκανάρω το PC και ΔΕΝ (επαναλαμβάνω: ΔΕΝ) βρίσκει τα ίδια threats. Βρήκε μόνο τα λιγότερο critical που τα ξέρω κι από μόνος μου χωρίς να είμαι anti-spyware: Αυτά που βρίσκονται στα cookies τα οποία τα σβήνω αυτόματα με κάθε μπουτάρισμα.

Μου αρπάξανε δηλαδή 50 ευρούδια που μπορούσα άνετα να τα μετατρέψω σε μία φιάλη φίνο malt και έχω φορτώσει πολύ άγρια. Τι τους κάνεις τώρα; Τους πατάς μια αγωγή να έχουν να τρέχουν; Παίρνω τηλέφωνο το συνονόματο το δικηγόρο μου: "Φιλάρα, θέλω διακόσια εκατομμύρια ευρώ για να στήσω αγωγή σε εταιρεία του εξωτερικού. Και να ξέρεις ότι ακόμα και αν κερδίσεις τη δίκη, παίζεται αν θα σου επιδικάσουν τα δικαστικά έξοδα. Μόνο τη ζημιά που έπαθες επιδικάζουν, και απ’ ότι μου λες δεν έπαθες τίποτα. Απλά νόμιζες ότι κάτι θα πάθεις αν δεν χρησιμοποιούσες το registered εμπόρευμά τους. Οπότε που να τρέχεις τώρα κ.λπ. κλπ."

Ρε τους κερατάδες λέω μέσα μου. Ρε τους κερατάδες! Μου τη φέρανε πισώπλατα.