Κόλλα στιγμής. Πώς την αφαιρούμε;

Εχω ένα όργανο το οποίο έχει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα τέτοιας κόλλας(Superglue) ανάμεσα απο 2 δόγες αλλα και σε σπάσιμο. Το σπάσιμο στη δογα είναι 2-3 εκατοστά και έχει παραμείνει ανοιχτό αφού γέμισε με κόλλα στιγμής. Οι δογες μεταξύ τους είναι επίσης κολλημένες στραβά…
Υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί τέτοια κόλλα χωρίς να προκαλέσουμε περισσότερο κακό παρα καλό;

(επεξεργασία: δεν την έβαλα εγώ την κόλλα!!!)

Υπάρχει αφαιρετικό κυανοακρυλικής κόλλας,αλλά δυστυχώς τα περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα, δεν το φέρνουν.Λίγα και “ψαγμένα” το έχουν.Για το Λονδίνο δεν ξέρω.Και αυτό όμως δεν είναι η καλύτερη λύση.Βάζεις,λιώνει λίγο,σκουπίζεις,λερώνεις τα γύρω,λερώνεσαι και σύ, άστα.Γιατί δεν δοκιμάζεις , με τοπικό τρίψιμο,με γυαλόχαρτο η΄λιμα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ μην γίνει ζημιά.Ακόμη η κυανοακρυλική κόλλα, δεν έχει ιδιότητες “γεμίσματος”,μήπως έχει χρησιμοποιηθεί μαζί με ειδικό πρόσθετο;(σκόνη συνήθως υάλου,που γεμίζουμε τρύπες σε συνδιασμό με την κόλλα).Αυτό αφήνει μία ημιδιάφανη επιφάνεια,η οποία γυαλοχαρτάρεται ή τρίβεται σχετικά εύκολα.

Δοκίμασε με ασετόν και θέρμανση με πιστολάκι

Ευχαριστώ, απο ότι καταλαβαίνω είναι καλύτερο να το αφήσω για μάστορα…
Δεν είχα σκοπό να μαστορέψω αλλα αυτή η κόλλα έχει πασαλείψει τα πάντα, σκεφτηκα οτι ίσως θα μπορούσα τουλάχιστον να αφαιρέσω λίγη απο την επιφάνεια, χωρίς να κάνω ζημιά, αλλα μάλλον θα το αφήσω σε ειδικούς…
και πάλι ευχαριστώ

Στην ερώτηση του alk δόθηκαν δύο καλές απαντήσεις. Το πρόβλημα το δικό μου είναι τι γίνεται όταν χρησιμοποιώντας κυανοακρυλική, κολλήσουν τα δάχτυλα πάνω στο μπουζούκι. Υπάρχει τρόπος να ξεκολλήσουν χωρίς να γίνει ζημιά εκατέρωθεν ή θα το κουβαλάς μια ζωή μαζί σου; Δεύτερη και πιο απλή ερώτηση : Οταν μένει στα δάχτυλά μου κυανοακρυλική κόλλα την αφαιρώ με ψιλό γυαλόχαρτο. Το θέμα είναι ότι τρίψε τρίψε τα δάχτυλα γυάλισαν επικίνδυνα, έγιναν έτοιμα για βερνίκωμα. Υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος αφαίρεσης της άτιμης αυτής κόλλας ;

Αυτό δεν το ξέρω. Όμως, ένας δερματολόγος ή και φαρμακοποιός σίγουρα θα σου συστήσει όχι κόλλα, αλλά μιαν αλοιφή που θα βοηθήσει τα δάχτυλα να θρέψουν γρηγορότερα.

η επάλειψη με αγνό μέλι βοηθάει στα δερματικά, και για πιο δύσκολες καταστάσεις βάμμα πρόπολης (αλκοολικό διάλυμα).

Η κυανοακρυλική φεύγει από το δέρμα με τον καιρό.Για πιο γρήγορα αποτελέσματα,πολύ καλό μούλιασμα, με νερό και κάποιου είδους σαπούνι πιάτων,και σιγά σιγά ξεκόλημα.

υ.γ. Το βάμα πρόπολης για τις μυκιτιάσεις των ποδιών είναι ένα και ένα.Θέλει όμως πολύ προσοχή, γιατί καταστρέφει και τους “χρήσιμους” μύκητες.

Πάνε σε έναν δερματολόγο να πάρεις μια γνώμη.Δεν χάνεις και τίποτα.Μην γινόμαστε όλοι επιστήμονες εδώ μέσα και τιν κάψουμε τον άνθρωπο.

Αδικα σας ανησύχησα. Δεν έχουν πάθει τίποτε σοβαρό τα δάχτυλά μου. Ημμουν λίγο υπερβολικός στην περιγραφή μου προσπαθώντας να κάνω και λίγο χιούμορ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας. Πάντως η χρήση της κυανοακρυλικής θέλει πολύ προσοχή, γιατί μπορεί να μας λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, κολλάει όμως τα πάντα στη στιγμή στην κυριολεξία.

Καλησπερα
Nα προσθεσω οτι ειναι και ιδιαιτερως τοξικη και καλο ειναι αν χρησιμοποιειται
συχνα να φοραμε μασκα που φιλτραρει τις αναθυμιασεις!
Απο οτι εχω διαβασειι προκαλει πολυποδα στην ρινικη κοιλοτητα!

Να ρωτήσω και εγώ κάτι για την κυανοακρυλική, μπορώ να χρησιμοποιήσω κυανοακρυλική κόλλα στη κόλληση πλαϊναριών στο μαντολίνο ή στη κιθάρα με την πλάτη, ή τις ντούγες σε ένα σκάφος με αυτή; Ποια είναι τα λοιπά μειονεκτήματα της σε κάτι τέτοιο αν εξαιρέσουμε τη δύσκολη αφαίρεση της και ποια τα πλεονεκτήματα της έναντι της ξυλόκολλας;

Παιδιά βασικά προσπαθούσα να κολλήσω με την γόμα ένα κεραμικό ρουλεμάν 384(πολλή μικρό) πάνω σε ένα άξονα από αλουμίνιο. Καταλάθος πήγε μέσα στο ρουλεμάν γόμμα και το ρουλεμάν μαγκόνη(σταματά σε τόπους τόπους).Το ρουλεμάν είναι ανθεκτικό σε χημικές ουσιές και έχω ήδη χρησιμποιήσει θίνερ, ασετό και το ειδικό αντικολλητικό αυτή τις γόμας χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κάποια ιδέα???

Θέρμανση με πιστόλι ζεστού αέρα (υδραυλικού).