🎵 Τι τραγούδι ακούμε... τώρα!

Πολύ ενδιαφέρον ταξίμι! Σπάνια μου τυχαίνει να ακούσω ταξίμι επί δυόμισι λεπτά, μη αποφασίζοντας να πώ «ε, ΄ντάξ’, ότι είχε να βγάλει το έβγαλε, πάμε γι άλλα». Και ο «Ροβιόλης», πολύ καλός.

3 «Μου αρέσει»

Φρέσκο φρέσκο

3 «Μου αρέσει»

Πολύ ωραίο, όπως και το όργανο που είναι 7χορδο, @icetelli έχεις αναφέρει πουθενά στο φόρουμ τπτ πληροφορίες για το συγκεκριμένο όργανο?

2 «Μου αρέσει»

Ψάξ’ τους κι άλλο τους Ροβιόληδες. Πολύ δυνατοί! Δεν είναι ακραιφνώς παραδοσιακοί, αν και το συγκεκριμένο είναι αρκετά. Από μια μικρή ματιά που έριξα, φαίνεται πως τους αρέσει να βγάζουν σπουδαία πράγματα μέσα από πολύ απλά τραγούδια.

Ο τραγουδιστής είναι που δεν μ’ ενθουσίασε: Σωστότατος, εντάξει, αλλά… διεκπεραιωτικός, η εντύπωσή μου. Βέβαια, αυτά τα συναισθήματα είναι αυστηρώς προσωπικά, εντελώς διαφορετικά για τον καθένα ακροατή.

Καλησπέρα,
Το όργανο έχει την ιστορία του στο Φόρουμ, πριν έρθει στα χέρια μου…

4 «Μου αρέσει»
6 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»

Και επινόηση καινούργιας έκφρασης, ο Λεμπέσης! Ή μήπως την άκουσε απ’ τη γιαγιά του; Εγώ πάντως, όχι…

Και: Ο αντριάντας, του αντριάντα! Αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα, αυτό μπορεί και να το άκουσε απ’ τη γιαγιά του. Άντε, και στα ανσαράντα!

(η μελωδία ωραία, πάντως!)

4 «Μου αρέσει»

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΛΓΚΑΣ

3 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

Μήτσος Παπασίκας - Είναι μεγάλη αδικιά (Σακαφλιάς)

Ελάχιστα στοιχεία για το Μήτσο Παπασίκα, αναφέρει ο Τάσος Σχορέλης στη Ρεμπέτικη Ανθολογία του: Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1916. Ασχολήθηκε επαγγελματικά (μπουζούκι και τραγούδι) με το ρεμπέτικο μεταξύ 1932 -1944 και συνεργάστηκε με πολλούς παλιούς ρεμπέτες και ιδιαίτερα με τον Κώστα Πεδή, το Μπάμπη Μπακάλη, το Χρήστο Τσιτσάνη και άλλους. Πολέμησε στην Αλβανία και στην κατοχή βγήκε αντάρτης με τον ΕΛΑΣ. Από το τέλος του 1944 έπαψε να ασχολείται επαγγελματικά με το ρεμπέτικο, έγινε αυτοκινητιστής και έπαιζε μόνο για το κέφι του. Έχει γράψει αρκετά τραγούδια, πολλά από τα οποία δεν είναι περασμένα στο όνομά του. Μερικοί τίτλοι, όπως τους αναφέρει ο Σχορέλης: Για δες πως εκατάντησε ο κόσμος στην Αθήνα. Δε θέλω τα ματάκια σου, Είμαι Δημοκράτης, Θα γίνω δράκος του Συγγρού, Πότε μου φέρεσαι καλά. Η σκηνή είναι από ταινία παραγωγής 1967 σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Κονταξή και μουσική επένδυση Χρήστου Μουραμπά, με τίτλο «Ο Σακαφλιάς» γνωστή και ως “Στα Τρίκαλα στα Δυο Στενά”

1 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»

ποιοί παίζουν?

2 «Μου αρέσει»

«Γειά σου Κωστάκη» ακούω να λέει η ίδια, αλλά παρακάτω στα σχόλια κάποιος ρωτάει αν παίζει ο Νικολόπουλος και δύο άλλοι μιλάν με βεβαιότητα για (Βασίλη) Ηλιάδη, που πράγματι με αυτόν μοιάζει αρκετά. Όποιος ενδιαφέρεται, ας ψάξει στο αρχείο της ΕΡΤ ( “Μουσική Βραδιά” του Γιώργου Παπαστεφάνου 1976).

1 «Μου αρέσει»

Φρέσκο φρεσκο απ’ τον Κωσταντή

2 «Μου αρέσει»

Parapoly orea, Sotiria from EVIA

1 «Μου αρέσει»

Τι κούρδισμα έχει εδώ παιδιά, Ρε-λα-φα;

3 «Μου αρέσει»

Παίζει το κομμάτι από φα, σε κούρδισμα ρε-ντο-φα (άκου στο 4.10). Εξαιρετικόςο Καδόγλου, και σαν κατασκευαστής και σαν παίχτης.
Ο Μάρκος το παίζει σε πειραιώτικο ντουζένι (ρε-σιb-σιb), δες εδώ μια ωραία καλαματιανή κομπανία που το παίζει έτσι (@mpotis) :
https://www.facebook.com/100015419378927/videos/1024739421383361

3 «Μου αρέσει»