Χρονια κατασκευησ οργανων βαρλα

Καλησπερα,φιλοι του φορουμ. :slight_smile: Μηπως κανεις γνωριζει τα χρονια που ο Παναγιωτης Βαρλας κατασκευαζει οργανα?? Ειναι οντως η δεκαετια του 80’?? Οποιος εχει καποια εμπειρια ας μου λυσει την απορια για το αν εκανε απο τοτε κορυφαια οργανα…:109:

δες συνεντευξη του στην <κλικα>.ειναι οπως τα λεει.

http://www.klika.gr/cms/index.php/ar8rografia/synentefkseis/232-panagiotis-varlas.html

Τασο φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια ο παναγιωτης ειναι ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ του, απλα ομορφα και ορεα,

Να εισαι καλα


Από συντονιστή: Φίλε Αντώνη, την πληροφορία αυτή την έχεις ξαναδημοσιεύσει, με περίπου την ίδια διατύπωση. Για τη διευκόλυνση και των αναγνωστών μας καλό είναι να μη φορτώνουμε το φόρουμ με επιπλέον μηνύματα.

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Παρ’ολα αυτα ισως να υπαρχει καποιος φιλος ο οποιος εχει οργανο του απο 10ετια 80’ μεχρι μεσα 10ετιας 90’ που μπορει να μας ‘‘διαφωτισει’’ για την ποιοτητα(ηχητικα και κατασκευαστικα) του οργανου του. Στην συνεντευξη του ο Π.Βαρλας λεει οτι με τα χρονια εχει κανει καλυτερα οργανα εν μερει…Μπορουμε να πουμε δηλαδη οτι τα προηγουμενα χρονια ηταν προπαρασκευαστικα για την κορυφωση του αργοτερα?? Το λεω γιατι υπαρχπυν καποια οργανα αλλων δεκαετιων οπως του Ζοζεφ που ειναι αξεπεραστα ακομη και τωρα και οσο περναν τα χρονια εκτιμουντα ολο περισσοτερο.

Φίλε μου ο συνεργάτης μου έχει όργανο Βαρλά του 94 ή 95 (αλήθεια, ελπίζω να άλλαξε την “μπακάλικη” -ας με συγχωρήσουν οι φανατικοί Βαρλάδες- αποτύπωση με μπλε στυλό της χρονολογίας). Το όργανο αυτό ανήκε πριν σε γνωστότατο “όνομα” της ρεμπέτικης σκηνής. Το όργανο είναι πολύ απλό εμφανισιακά, μόνο με μαύρο προστατευτικό χωρίς φιγούρα. Εγώ σήμερα το κρίνω σαν ένα μεσαίο-μπάσο καλό μπουζούκι. Καμία σχέση όμως με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Βέβαια, επίσης τίθεται θέμα πχ σωστής συντήρησης, πρόσφατου σέρβις (που δεν έχει γίνει) κ.ο. Πάντως νομίζω πως η καλή φήμη του Βαρλά ξεκινάει από τότε και διατηρείται μέχρι σήμερα.