Χαρακτηριστικά του τζουρά

Γειά χαρά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι χαρακτηριστικά να προσέξω σε ένα τζουρά που θέλω να αγοράσω. Αυτός που θέλει να μου τον πουλήσει μου είπε ότι τον πήρε 250 και θα μου τον αφήσει 200 μαζί με μια θηκούλα. Εγώ μόνο και μόνο από την τιμή έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο καλός θα είναι. Γενικά, μίλησα με άνθρωπο που ξέρει και μου είπε να προσέξω το μπράτσο να μην είναι πολύ παχύ σαν του μπουζουκιού, να παρατηρήσω το σκάφος (αν οι ντούγιες είναι λεπτές ή όχι, αν είναι σκαφτός…) και να δω και τον ήχο του, δηλαδή γενικά να μην βάζω πολλή δύναμη για να ακουστεί δυνατά, αλλά να έχει από μόνος του καλό ήχο…

Περιμένω να σας ακούσω!!!

Αν οι ντούγιες είναι λεπτές ή αν είναι σκαφτός νομίζω πως δεν έχει βαρύνουσα σημασία. Σημασία για μένα θα είχε το μανίκι και το πόσο βολικό είναι, το μέγεθος του σκάφους και φυσικά τα ξύλα κατασκευής.

καλό να διευκρινίσουμε ότι την ονομασία τζουράς έχουν όργανα σκαφτά ή με δούγες, με μήκος χορδής που φτάνει μέχρι και τα 64 εκατοστά αλλά τις περισσότερες φορές είναι μικρότερο, δηλαδή δεν μιλάμε για ένα καθορισμένο με μεγάλη ακρίβεια τύπο οργάνου.Το θέμα χαρακτηριστικών του ήχου και του ύφους έχουν συζητηθεί στο παρελθόν.
δες εδώ και εδώ

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά!!! Να 'στε καλά!!! :088:

Οι πολλές ντούγιες ειναι ένα πολύ γνωστό παραμύθι, δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε.Το μάνικο θα σου έλεγα να προσέξεις,να ταιριάζει πρώτα πρώτα στο χέρι σου και κυρίως να μην ταστάρει, να μην είναι σκεβρωμένο, και να μην έχει πολύ ψηλά τις χορδές.

Να προτιμήσεις να είναι με δούγιες, [b]όχι σκαφτός.

[/b]Να κοιτάξεις και το φινίρισμα.

Καλημερα Κωστα!!

Ειναι καλυτερα με δουγιες επειδη αν σπασει μια δουγα αλλαζει ενω στο σκαφτο αν σπασει
το σκαφος θα φαινεται η ζημια;;

Επισης στο θεμα του ηχου εχω ακουσει οτι με δουγιες ειναι καλυτερος ο ηχος!

Υπαρχει καποιος αλλος λογος;