Τραγουδάτε κάνει καλο!

  • Τραγουδώντας επικοινωνεί στον οργανισμό η ′′σωστή′′ ενέργεια που αυξάνει τη ζωντάνια μας.
  • Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού στον ανθρώπινο εγκέφαλο, γίνονται ειδικές χημικές ουσίες που μας βοηθούν να αισθανόμαστε ειρήνη και χαρά.
  • Το τραγούδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του λαιμού, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στις φωνητικές χορδές, αμυγδαλές και πολυάριθμες λεμφαδένες στο λαιμό και επομένως αυξάνει σημαντικά την τοπική ανοσία (με άλλα λόγια σπάνια κρυολογούμε).
  • Η βελτίωση της προσφοράς αίματος κατά τη διάρκεια του τραγουδιού οδηγεί στην εντατικοποίηση εγκεφαλικής δραστηριότητας: αρχίζει να λειτουργεί πιο έντονα, βελτιώνεται η μνήμη, οποιαδήποτε πληροφορία είναι πιο εύκολο να γίνει αντιληπτή.
  • Το τραγούδι είναι πολύ χρήσιμο για πνευμονοπάθειες, καθώς λειτουργεί ως αναπνευστική γυμναστική που προάγει την ανάπτυξη θώρακος, σωστή αναπνοή και μειώνει σημαντικά τον αριθμό των οξέων πνευμονικών συνθηκών.
  • Με τακτικά τραγούδια, το επίπεδο ανοσοσφαιρίνης και υδροκορτιζόνης, που είναι σημάδια καλής ανοσίας, αυξάνεται στο σώμα.
  • Έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι που αντιμετωπίζουν τον τραυλισμό μέσω τραγουδιού και βοηθούν στη βελτίωση της δυσλεξίας.
  • Το τραγούδι χρησιμοποιείται ακόμα και στην καταπολέμηση του υπέρβαρου: μερικές φορές υπερβολικά γεμάτοι άνθρωποι προσφέρονται όταν νιώθουν αίσθημα πείνας αντί να φάνε να τραγουδήσουν δύο ή τρία τραγούδια.
    Προσοχή, κορίτσια! Το τραγούδι βελτιώνει την παροχή αίματος στην περιοχή του κεφαλιού και γενικά αναζωογονεί το σώμα, βελτιώνεται η κατάσταση του δέρματος.
    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί προτείνουν να τραγουδούν τουλάχιστον 5 λεπτά την ημέρα, εξισώνοντας το τραγούδι με φυσικές ασκήσεις
    Μέσω AdiDisha Yoga
6 «Μου αρέσει»

Μα, τραγουδάμε! Και το ξέρουμε, δεν χρειαζόμαστε καμμιά γιόγκα να μας το επισημάνει!

3 «Μου αρέσει»

Μια και μπήκε στο “θέσεις και αντιθέσεις”, επιτρέψτε μου μια σκέψη:
Δεν αμφιβάλλω στο οτι υπάρχουν οφέλη στο τραγούδι και τη μουσική γενικότερα.
Καλό όμως θα ήταν, όσοι γράφουν τέτοια κείμενα να αναζητούν (ή να αναφέρουν) και πηγές, έτσι ώστε να λαμβάνονται και πιο σοβαρά.
Οι ειδικοι λένε …κλπ…
Ποιοί ειδικοί; μουσικοί;διαιτολόγοι;γιατροί;
Δάσκαλοι γιόγκα;

Βρήκα μια λίστα απο πρόσφατα άρθρα και δημοσιεύσεις για το θέμα

4 «Μου αρέσει»

Και γενικότερα, ήδη πολλά χρόνια πριν, έχει επισημανθεί εδώ από πολλούς και επανειλημμένα η απαρέσκειά μας στη συνήθεια να «ψαρεύει» κάποιος κάτι «πιασιάρικο» κάπου, και να το ρίχνει έτσι χύδην στο φόρουμ, χωρίς να ξεκινάει τη συζήτηση με μία δική του τοποθέτηση σχετική με το «εύρημα».
Υ.γ. Η απεικόνιση εξόχως επεξηγηματική (!) , ούτε μισή απορία αναπάντητη δεν αφήνει σχετικά με το σημείο το στόματος απ’ όπου θα καταφέρει ένας άνθρωπος να βγάζει νότες, από τα μπάσα του τενόρου μέχρι τα πρίμα του / της σοπράνο.

1 «Μου αρέσει»

πού αλήθεια; Πηγή;

Στατιστικά, 99% γτ.

Να, εδώ είναι ένα πρόσφατο άρθρο (Νοέμβριος 2020) που έχει την ίδια θεματολογία και παραπέμπει σε συγκεκριμένες εξειδικευμένες εργασίες σε υπαρκτά , νορμάλ επιστημονικά περιοδικά. Ως και στο ροχαλητό έχει ευεργετικές επιπτώσεις το τραγούδισμα. Για αυτόν που τραγουδάει βέβαια. Για αυτούς που τον ακούνε δίπλα του, δεν παίρνω όρκο.

5 «Μου αρέσει»

Εννοούσα το συγκεκριμένο πού το βρήκε ο Σπύρος.

(Μπορώ να γκουγκλάρω ένα απόσπασμα, αλλά συνήθως το αποτέλεσμα είναι να το βρεις σε πολλές μεριές, καληώρα τώρα εδώ στο φόρουμ, που ο ένας το παίρνει από τον άλλον.)