Το νεο μου (παλιο) μπουζουκι.Απο 3χορδο μεταλλαξη σε 4χορδο.

Σας συστηνω το νεο μου μπουζουκι το οποιο ομως ειναι το παλιο μου,καθως ουσιαστικα αναγεννηθηκε και μεταμορφωθηκε απο 3χορδο σε 4χορδο.Αποφασισα την αλλαγη καθως ηθελα καποια στιγμη ενα καλο τετραχορδο και εχοντας στη κατοχη μου 3 τριχορδα θεωρησα οτι μπορουσα να το τολμησω.
Καποιοι φιλοι εδω ισως να το θυμουνται ως τριχορδο.
Και στις 2 περιπτωσεις κατασκευαστης και ανακατασκευαστης ειναι ο Φωτης Βαμβακας.
Η μεταλλαξη σε 4χορδο εγινε με αριστη επιτυχια.
Το σκαφος παρεμεινε το ιδιο (ελατο και καρυδιά) και αλλαχτηκε το μανικι και το καραουλο.
Σας παραθετω φωτογραφιες.

Teleiooooooo…to gati…

Με γεια, πες μας για τη μεταβολή του ήχου… Πώς εξελίχθηκε, έγινε περισσότερο πρίμο από αλλά τετράχορδα;
Έχασε, κέρδισε συχνότητες;

ειχα ακουσει για μετατροπη τετραχορδου σε τριχορδο…κατι τετοιο με ξεπερναει. Περι ορεξεως ουτε κουβεντα ενοειτε…

Παιδια το σκαφος ηταν ετσι κι αλλιως το στρογγυλο το 4χορδο.Δεν ηταν τυπου Παναγη,αμυγδαλωτο κλπ.
Οποτε πανευκολα και υγειως,χωρεσε το μανικι.Ανοιχτηκε το καπακι τοσο οσο για να δεχτει τη ταστιερα και φυσικα οι τακοι αφαιρεθηκαν και μπηκαν 4χορδου.
Φιλε Κωστα Ζαρκαδα δεν καταλαβαινω τι σου κανει εντυπωση.Αφαιρεθηκε οποιο στοιχειο 3χορδου και αντικατασταθηκε με 4χορδου.Ειναι σαν να πηραμε ενα σκαφος απο την αρχη και φτιαξαμε ενα 4χορδο μπουζουκι.Πιστεψε με οτι αν το επαιζες και δεν το ηξερες και σου το ελεγα μετα οτι ειναι μετατροπη μαλλον δεν θα το πιστευες.Το οργανο ειναι ΑΡΤΙΟ.
Φιλε babis oι συχνοτητες ειναι αμιγως 4χορδες πλεον ηχητικα.

μη με παρεξηγεις…δεν ηθελα να σε θιξω. Απλα συνηθως κανουν το αντιθετο. Εχω μια απορια μιας και ανοιξαμε κουβεντα. Τα καμαρια του καπακιου δεν πειραχτηκαν καθολου?

Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ φίλε bourbou απο την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα άλλα “ντράπηκα” μήπως και φανερώσω την δεδομένη σχετική ημιμάθεια μου…Εφόσον η πίεση στο καπάκι αυξήθηκε εξαιτίας της μετατροπής είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς κάτι τέτοιο αλλά και πόσο εύκολο θα ήταν αυτό την δεδομένη στιγμή;…Πάντως οπτικά η μετατροπή μοιάζει πέρα ως πέρα επιτυχημένη…

Με γεια και από μένα! Είμαι περίεργος για την μεταβολή του ήχου του. Αν μπορείς κατατόπισέ μας! Αν και το σκάφος όπως φαίνεται είναι όντως για τετράχορδο φτιαγμένο (και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξαναδεί μέχρι τώρα μαύρο τρίχορδο).
Οφείλω να ομολογήσω ότι σφίχτηκε η καρδιά μου όταν είδα να αλλάζει ο μαγνήτης από tap ακουστικό σε EMG που είναι πολύ πιο ηλεκτρικός!

ΥΓ : Έπρεπε πριν κάνεις την αλλαγή να μας ενημερώσεις φίλε μου! Έχω δύο τετράχορδα, αλλά πολύ θα ήθελα να είχα ένα τρίχορδο και ένα τετράχορδο :slight_smile: Θα σου έστελνα το ένα , θα μου έστελνες το τρίχορδο και όλοι ευχαριστημένοι :smiley: :smiley:

Καλορίζικο και από εμένα, να το χαρείς καλα παιξίματα, τώρα όσον αφορά την μετατροπή, περιπου ένα ίδιο όργανο (μάυρο με κόκκινο φιλέτο στην άκρη του καπακιού) ενός γνωστού μου επαγγελματία οργανοπαίχτη είδα πριν λίγους μήνες, το οποίο και αυτό το μετέτρεψε ο Βαμβακάς από τρίχορδο σε τεράχορδο, και ήταν άψογο σαν όργανο και μου έκανε εντύπωση και εμένα, πάντως ότι και να είναι σου ευχομαι τα καλύτερα

Χωρίς να θέλω να φανώ εριστικός και με την αμφιβολία μήπως και το παρακάτω λινκ είναι από άλλο όργανο ή είναι προιόν υποκλοπής της φώτο…γιατί να ανοίγουμε ένα θέμα θέλοντας να υποστηρίξουμε οτι κάτι είναι πλήρως πετυχημένο ενώ αν-αν λέω… η αγγελία είναι του φίλου BOURBOU μάλλον δείχνει αποτυχία του εγχειρήματος???

Η αγγελια ειναι πραγματικα δικη μου.Θα μπορουσα να εκνευριστω με αυτον τον συλλογισμο και να τον θεωρησω τουλαχιστον προσβλητικο.Παραμενω ψυχραιμος ομως.Αν το οργανο δεν ηταν αρτιο δεν θα ειχα λογο να το παρουσιασω εδω για να επιβεβαιωθω.Θα μπορουσα απλα να επιχειρησω να κανω αυτο που υποψιαστηκες ΒΡΑΔΥΝΕ.Να κανω τη ‘‘παπια’’ και να ψαξω καποιον να το ξεφορτωθω εξαπατωντας τον.
Και απαντω συγκεκριμενα.
Το οργανο εχει τεθει προς πωληση και ως τριχορδο και μαλιστα και σε αγγελια εδω.Η δυσκολια της μεταπωλησης του εγκειται στο οτι ειναι πολυ εντονο και ακραιο εμφανισιακα οντας μαυρο σε σχεση με αυτο που εχουμε συνηθισει αισθητικα στο τριχορδο ενω αντιθετα πολυ θετικα αποδεκτο στη περιπτωση του τετραχορδου.
Οπως εχω ηδη αναφερει παραπανω,το οργανο μετατραπηκε σε τετραχορδο καθως ηθελα να εχω ενα τετοιο και ταυτοχρονα εχω αλλα δυο τριχορδα.
Εξακολουθω να ειμαι τριχορδακιας συνεπως,και αν το οργανο αποκτα μια πιο ελκυστικη εικονα ως τετραχορδο και ικανοποιητικη αξια πωλησης προφανως θα το πουλησω ευκολα!
3 μπουζουκια στο σπιτι και δη το ενα τετραχορδο (ως μη βασικο οργανο για εμενα) ανευ ενδοιασμου θα με οδηγησουν να μεινω με 2 σε μια ενδιαφερουσα προταση.
Αλλωστε ΒΡΑΔΥΝΕ το οργανο μπορει να πουληθει και στην Ελλαδα,οχι μονο στο εξωτερικο.Συνεπως οποιος ενδιαφερθει,ερχεται,το βλεπει,το χαιδευει,το παιζει,το ακουει…εκει θα καταλαβει αν ειναι αποτυχημενη η μετατροπη.Μη προτρεχεις με ‘‘αστυνομικο’’ ενστικτο.Η αληθεια μπορει να ειναι πιο απλη καποιες φορες…
Μη κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια συνεπως._

Φίλε bourbou, είμαι πάντα προσεκτικός στο ΤΙ και ΠΩΣ το γράφω, όπως πιστεύω ότι έκανα και στο παραπάνω μήνυμα,αν παρόλαυτά νομίζεις ότι σε έθιξα σου ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ, μας έγραψες “Οπως εχω ηδη αναφερει παραπανω,το οργανο μετατραπηκε σε τετραχορδο καθως ηθελα να εχω ενα τετοιο και ταυτοχρονα εχω αλλα δυο τριχορδα” -δηλάδη έσκασες φράγκα για τη μετατροπή γιατί ήθελες να το ΕΧΕΙΣ…
Συγνώμη και πάλι Φίλε…

Δεκτη η τοποθετηση σου ΒΡΑΔΥΝΕ.
Αλλα το ηθελα να το ΕΧΩ δε σημαινει οτι δεν μπορω και να το μην το εχω εαν και εφ’οσον προκυψει καποια προταση συμφερουσα.
Αλλωστε νομιζω οτι ολοι μας αγορασαμε καποιο μπουζουκι γιατι θελαμε να το εχουμε και για καποιους λογους στη συνεχεια αποφασισαμε να το πουλησουμε και μετα αποφασισαμε να αγορασουμε κατι αλλο και παει λεγοντας…θα μπορουσε να ειναι γιατι το βαρεθηκε καποιος,γιατι καποιος αλλος χρειαζεται χρηματα,ενας αλλος γιατι το βλεπει ως επενδυση,καποιος αλλος αλλαζει τη ψυχολογια του και ανανεωνεται παικτικα με ενα καινουργιο οργανο ή σε εναν αλλο ενα οργανο αψογο δεν του καθεται στο χερι οπως θελει και σε καποιον αλλο ταιριαζει…και δε σημαινει απαραιτητα οτι επειδη πουλαμε το οργανο ειναι κακο.
Αλλιως αγοραπωλησια μεταχειρισμενου δεν θα υπηρχε.
Και ναι συμφωνω μαζι σου…ηθελα να εχω ενα τετραχορδο…οπως και λαουτο πολιτικο θελω να εχω και τζουρα.
Αν καποια στιγμη αποκτησω δεν σημαινει οτι αν μου προκυψει ενδιαφερουσα προταση δεν θα τα αφησω…οπως εχω κανει ηδη με τζουρα (φωνακλαδικο που μου αρεσε πολυ) που ειχα στο παρελθον και πουλησα σε φιλο μελος του φορουμ.

Φίλε bourbou συμφωνώ μαζί σου. Δεν νομίζω βέβαια πως έπρεπε να γίνει ούτε στο ελάχιστο θέμα το συγκεκριμένο…θέμα…

Αν θέλεις, μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση του οργάνου σε Manufacturer refurbished (αντί για new). Και να γράψεις δυο λόγια για την μετατροπή (αφού δεν έγινε επισκευή λόγω βλάβης, έγινε μετατροπή λόγω επιθυμίας). Αν αγοραστεί από κάποιον και ανακαλύψει τη μετατροπή αργότερα, σίγουρα θα έχεις θέμα. Γενικά, αν θέλεις να φύγει το όργανο (ή να δεις τι πιάνει), μπορείς να βάλεις φωτογραφίες, να γράψεις κάποια πράγματα κτλ κτλ. Τα παραπάνω στα αναφέρω τελείως φιλικά!

Δεκτες οι παρατηρησεις σου.Εχεις δικιο οτι πρεπει να αναφερθει ως ανακατασκευασμενο.