Τι είναι η μουσική για σένα;

Τι ειναι μουσικη για σενα?

Δεν είναι θέμα γνώμης το τί είναι μουσική. Η τέχνη γενικά, άρα και η μουσική ειδικά, δεν μπορεί να αφήνεται σε έναν γενικό και αόριστο υποκειμενισμό.
Αλλιώς: δεν είναι το ότιδήποτε τέχνη, άρα δεν είναι και ο οποιοσδήποτε “θόρυβος” μουσική.

Είχε γίνει και παλιότερα μια κουβέντα στο Φόρουμ για κάποιον συνθέτη του οποίου έργο είναι μια συμφωνική ορχήστρα να μην παίζει απολύτως τίποτα. Ρίξε μια ματιά.

Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθηματικές εκφράσεις διατυπωμένες σε φυσικές ηχητικές δονήσεις, μπορούν και παράγουν συναισθήματα. Τα πρώτα αναλύονται στον φυσικό κόσμο τα δεύτερα δεν επιδέχονται φυσικής ερμηνείας.

Οταν μια μαθηματική έκφραση σε κάνει να κλαις ή να γελάς τότε αυτό είναι μουσική.
΄

οταν ο θεος λενε(σε καποια αλλη χωρα-της ανατολης)επλασε τον ανθρωπο,η ψυχη δεν ενθουσιαστηκε με την ΄΄κατοικια΄΄ της και δεν ηθελε να μπει στο σωμα.τοτε ο θεος εδωσε στον ανθρωπο ενα οργανο(το ουτι νομιζω ή ετσι θελω! να θυμαμαι) και του εμαθε να παιζει…η ψυχη γλυκαθηκε και μπηκε στο σωμα.και δε μπορουσε πια να βγει.παλευει ομως και καθε φορα που προσπαθει να βγει,ο ανθρωπος ακουει μουσική και ετσι η ψυχη ευχαριστιεται και ησυχαζει…