Τεχνική: Το χέρι κολλάει στο μπράτσο

Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Το χερι μου κολλαει στο μπρατσο του μπουζουκιου και με δυσκολευει αρκετα στο παιξιμο. μεχρι να ιδρωσει η παλαμη μου και να γλιστραει λιγο δυσκολευομαι πολυ. υπαρχει καποιο υλικο που μπορω να χρησιμοποιησω για να λυθει το προβλημα μου?

Νομιζω πως λιγο αργο ζεσταμα ειναι ο,τι πρεπει…Αν καταλαβα καλα δηλαδη…

Αν κατάλαβα κι εγω καλά, προσπάθησε μην αγκαλιάζεις όλο το μπράτσο με τα δάχτυλα και την παλάμη. Απλά ενα μέρος της να ακουμπάει. Είναι θέμα τεχνικής βέβαια κι εξαρτάται απο σένα.

Τάλκ!!

Το καλοκαίρι όταν έπαιζα με τις μεγάλες ζέστες ίδρωνα και κολλούσε το χέρι μου στο μπράτσο. Με λίγο τάλκ πήγαινε σφαίρα. Αν και το πρόβλημα είναι διαφορετικό, Βάλε λίγο στο χέρι σου και θα δείς (ούτε διαφήμιση να έλεγα :slight_smile: )

ένα πράγμα που θα σε βοηθήσει πολύ είναι να μην στηρίζεις το μπουζούκι με το αριστερό χέρι. Καθόλου. Όλη η στήριξη να γίνεται από το δεξί χέρι, όπως αυτό ακουμπά πάνω στο όργανο ούτως ή άλλως. Έτσι το αριστερό θα κάνει ό,τι θέλει. Όμως, πρέπει να βρεις τη σωστή θέση, ώστε να μην κουράζεται το δεξί…

Νομιζω οπως ειπαν κ οι προλαλησαντες,πως θα πρεπει να στηριξεις το μπουζουκι διαφορετικα κ οχι με το αριστερο χερι ,αν τυχον συμβαινει αυτο.Ετσι θα σου δωσει την ικανοτητα να ειναι πιο ελευθερο κ να μην σε δυσκολευει.

Δεν μπορω να πω κ πολλα λογο ελειψης εμπειριας κ οτι γραφω ειναι απο την πλευρα του μαθητευομενου,αλλα ο δικος μου τροπος που στηριζω το μπουζουκι(παιζω καθιστος),ειναι να σχηματιζω την αναλογη γωνια μεταξυ του δεξιου μου ποδιου κ του σωματος ετσι ωστε να στριμωχνω το μπουζουκι εκει στηριζοντας το παραλληλα κ λιγο με τον δεξη μου πηχη.Λιγο πριν τον καρπο κ κατω προσπαθω να εχω παντα το χερι μου ελευθερο για τις πενιες.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το αριστερο μου χερι να ειναι ελευθερο κ τοποθετω τον αντιχειρα πισω στο μπρατσο ωστε να στηριζει τα πατηματα του υπολοιπων δακτυλων επανω στα ταστα,σερνοντας τον επανω στο μπρατσο,οταν αλλαζω θεσεις.

Την γωνια αυτη την καταφερνω,εχοντας το δεξι μου ποδι να παταει σε ενα υποποδιο η στο “σκαλακι” της καρεκλας που καθομαι ετσι ωστε να ανεβαινει πιο ψηλα το ποδι (να ερχεται δηλ πιο κοντα προς το σωμα)κ να δημιουργειται η αναλογη γωνια μεταξυ ποδιου κ σωματος που προανεφερα.

Το εγραψα οσο πιο αναλυτικα μπορουσα,ευχομαι να βρεις την ακρη αλλα νομιζω πως αν εχεις την δυνατοτητα καλυτερα να πας σε εναν δασκαλο η σε καποιον γνωστο σου που γνωριζει καλα ,ωστε να σου δωσει καποιες βασικες αρχες επανω σε αυτα για να κανεις σωστο ξεκινημα.Ισως μελλοντικα συναντησεις παρομοια προβληματα με το πιασιμο της πενας η σε δακτυλισμους κτλ.

Ενα δικο μου παραδειγμα ειναι οτι τους πρωτους 7 μηνες που μαθαινα μπουζουκι (σε ωδειο)απο καθηγητη κιθαρας (δυστυχως αλλα δεν ειχα ψαχτει καταλληλα)ειχα λαθος πιασιμο κ του μπουζουκιου αλλα κ της πενας οπως επισης δεν μου ειχε πει κανεις πως πρεπει σε καθε πενια να χτυπαω κ τις 2 χορδες με αποτελεσμα οταν χτυπαγα προς τα κατω να βαραω μονο την πανω χορδη κ οταν χτυπαγα προς τα κατω να βαραω μονο την κατω χορδη .Μετα πηγαινοντας σε δασκαλο ειδικευμενο στο μπουζουκι με βοηθησε να διορθωσω ολα αυτα τα λαθη μου κ ευτυχως που το εκανα νωρις…

Σας ευχαριστω για τη βοηθεια. Εχω προβλημα ιδρωτα στα χερια και κολλανε στο λουστρο του μπρατσου. Θα δοκιμασω ταλκ για αρχη. Επισης θα πρεπει να επισκευτω και καποιον εμπειρο δασκαλο να μου πει μερικα βασικα και να διορθωσει τυχων λαθη στη σταση.

Φιλε τasos89 το δικο σου προβλημα λυνεται ευκολα…με το δικο μου τι γινεται που … κολλαει το μυαλο μου …και δεν λεει να παρει μπρος ουτε με ταλκ… ουτε με …γρασσο…

Σίγουρα κατά τη γνώμη μου ένα υποπόδιο όπως λέει και ο stavros _76 θα σε βοηθήσει. Θα το προσαρμόζεις ανάλογα με το ύψος του καθίσματος που κάθεσαι. Σίγουρα και ένας σωστός δάσκαλος. Να μην βιάζεσαι ώστε να δεις αποτέλεσμα πιο γρήγορα. Και να παίζεις!

φίλε Τάσο τα πράγματα είναι απλά ψάξε να βρείς την στάση που σε βολέυει μόνος σου. Όσο για τον ιδρώτα (αυτό το πρόβλημα το έχω και εγώ) νομίζω οτι δεν γίνεται κάτι απλά συνήθισε να παίζεις με αυτό

Στο παρελθόν είχε γίνει κουβέντα, στο φόρουμ,εδώ

με ίδιο θέμα.Είδε κάποιος κανένα αποτέλεσμα;

Αν και διαβασα την παραπανω μεθοδο και δεν μου αρεσε ιδιαίτερα. Κατα τυχη επεσε στα χερια μου μια αντιιδρωτική κρεμα την οποια εβαζε ο αδερφος μου στα ποδια του. Εκανε μεγαλη δουλεια. οποιος θελει ας την δοκιμασει.