"Στρωσιμο" τριχορδου

Καλημερα.
Ειναι γεγονος οτι ενα νεο οργανο θελει το χρονο του προκειμενου να φτασει στο peak της αποδοσης του.
Με βαση την εμπειρια σας , ποσος χρονος χρειαστηκε για να γινει κατι τετοιο στο μπουζουκι σας ?
και επιπλεον,υπαρχουν κατα τη γνωμη σας καποιοι παραγοντες που μπορουν να επισπευσουν αυτο το αποτελεσμα (π.χ. ποιοτητα υλικων,καπακι,χρονος ενασχολησης κλπ) ?

Η δική μου εμπειρία μου από 3 μπουζούκια που είχα/έχω είναι ότι το όργανο ό,τι είναι να δώσει το δίνει μέσα στον πρώτο χρόνο. Αυτό προϋποθέτει ένα τακτικό παίξιμο, της τάξεως μια δυο ώρες τη μέρα.
Βέβαια υπάρχουν όργανα που ίσως θέλουν πιο πολύ καιρό για να “δώσουν”.
Επίσης λένε ότι τα καπάκια από κέδρο δεν διαμορφώνονται με τον καιρό όσο το έλατο, αν δεν κάνω λάθος.

Σωστα τα λεει ο Μπαμπης, εκτος απο τα ξυλα (που σπανιως ξερουμε απο πριν πως θα φερθουν) θελει συνεχεις και τακτικο παιξιμο. Οντως ο κεδρος δεν εχει την ιδια περιοδο ωριμανσης (ηχητικης) σε σχεση με τον ελατο. Συμβουλη; Παιζε, παιζε, παιζε…

Έχω ένα μπουζούκι από διάσημο έλληνα κατασκευαστή, το έχω 4 χρονια όσο το παίζω τόσο ανοίγει, ομολογώ ότι χρειάστηκε σίγουρα πάνω από 1 χρόνο για να ανοίξει, και από όσους ρώτησα που έχουνε μπουζούκι από τον ίδιο κατασκευαστή όλοι μου είπανε το ίδιο πράγμα.

Άποψη μου και προσωπική μου εμπειρία, βεβαίως όσο πιο πολύ το παίζεις τόσο πιο γρήγορα ανοίγει, συνήθως παίζω μια ώρα την ημερα μακάρι να μπορούσα να παίζω 3. και οι μαγκιά είναι να το παίζεις παντού, και στην τρυπα και στην μέση και στο κόκαλο?

Καλές πενιές. trioxrdes.

Από συντονιστή
: Αντώνη, να γράφεις ελληνικά. Εάν δεν μπορείς, χρησιμοποίησε αυτό.