Σκαμπάζει κανείς από δίκτυο Data + voice;


(Kostas(tm)) #1

Αφού ο Σώτος τα κατάφερε (μπράβο ρε), η σειρά μου να βγάλω πρόβλημα:

Θέλω να συνδέσω 5 PC (έχουν pci ethernet και 802.11) + 2 Plotter(που εχουν μόνο ethernet) + 2 Printer(που έχουν μόνο ethernet) με ενα ασύρματο router ή switch ή ξερωγώ, που θα μου πειτε ποιό πρεπει να είναι, αλλά και άλλες 5 συσκευές τηλεφώνου που να παίρνουν 3 γραμμές (δύο κανονικές γραμμές και την VOIP της ΗΟL).

Δηλ. θέλω 5.data + 1.dls + (5x2).voice + (5x1).voip = μία εγκατάσταση.

ΟΧΙ, οι plotters και τα printer πρέπει να παραμείνουν 100% δικτυακοί (όχι shared από PC)

ΝΑΙ πρέπει κάποια εξ’ ίσου ασύρματη εγκατάσταση (τηλ. κέντρο) να μοιράζει και τα τηλέφωνα.

Παίρνω θάρρος από διάφορα sites που λένε ότι αυτό το integration είναι απλό, φθηνό και εύκολο στην εγκατάσταση (π.χ. Motorola, Conexant, BestData κ.λπ.).

Το ερώτημα είναι,
α. το έχει κάνει κανεις, ή ξέρει κανέναν να το έχει κάνει;
β. πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να δώσω για harware;
γ. πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να δώσω στον τεχνικό που ξέρει (:wink: να τα σετάρει;
δ. Είναι δυνατόν ο τεχνικός αυτός να λέγεται ΚΚ™;

Η λύση του 1990 με τα ζευγάρια και τις τριπλέτες καλωδίων ανά θέση εργασίας με εκείνα τα κουφής συνδεσμολογίας μπριζόνια είναι… προφανής. Για την ακρίβεια, αν σκύψω κάτω απ’ το γραφείο μου αυτό θα δω.

Αυτό που ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΩΝΕΨΩ είναι ότι αυτή η λύση του '90 εξακολουθεί να μην έχει αποκτήσει ενιαία και ασύρματη υπόσταση.

(τηλέφωνα στη διάθεση του σταθμού)


(max) #2

Για το δίκτυο με τα PC και τους εκτυπωτές χρειάζεται απλά ένα ρουτερ και από κει και πέρα φτιάχνεις τοπικό δίκτυο .

Αναθέτεις δηλαδή IP σε κάθε μηχανημα και στους εκτυπωτές. Από κει και πέρα πχ τους Hewlett Packard εκτυπωτές τους βλέπεις από το δίκτυο και στελνεις δουλειά σε αυτούς. Πχ αν του έχεις αναθέσει ΙΡ 192.168.1.5 τον βλέπεις ως : “socket://192.168.1.5:9100” . (tο γράφει στο βιβλιαράκι του εκτυπωτή).

Πλέον τα ασύρματα τοπικά δίκτυα έχουν αναπτυχθεί πολύ και χρησιμοποιούνται ευρέως.
Οπότε δεν πρέπει να είναι κάτι πολυέξοδο ή τρομακτικό (αν κατάλαβα καλά). Γι αυτό και δεν νομίζω να σου πάρουν πολλά για να στο στήσουν .

Γεια χαρά


(Kostas(tm)) #3

Ευχαριστώ τους φίλους (γνωστούς και άγνωστους) που με τα e-mail τους με παρέπεμψαν σε σωστές λύσεις και έκανα τις κατάλληλες επαφές. Πρόκειται λίγο πολύ για δύο ανεξάρτητες ασύρματες λύσεις, φθηνές και εύκολες στην εγκατάσταση. Μόλις το στήσω θα ποστάρω τα δεδομένα για να τα ξερουν όλοι.

Και πάλι ευχαριστώ.


(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος) #4