Σακουλάκια σιλικόνης και υγρασία

Καλημερα σας
Σε λίγες μέρες (πριν τις γιορτες) μου υποσχέθηκε ο Γιάννης Καρβούνης ότι θα είναι έτοιμο το μπουζουκάκι μου. :slight_smile:
Οποτε το παλιο θα μπει στη ντουλαπα και θα παραμείνει πολλα χρόνια. Δε το πουλαω για συναισθηματικούς λογους.

Το πρόβλημα μου είναι η υγρασία. Μενω Καλαμάτα και τα πράγματα όπως λένε και οι παλιοί της πολης , είναι τραγικά. Διαβασα αρκετα θεματακια και μερικές απο τις προτάσεις ήταν να μπαινουν τα όργανα στη ντουλάπα ωστε τα ρουχα να απορροφανε την υγρασία, ή να βάλω μεσα στη θήκη ρύζι ή σακουλάκι σιλικόνης. Ωστοσο μετά τις πρότασεις που επεσαν στο τραπέζι, δε ακολούθησε συζήτηση σχεδον καθόλου.

Αυτο με τη σιλικόνη το διασταύρωσα και σε άλλα φόρουμ που αφορουν φωτογραφικές μηχανές και γενικότερα προιόντα που εχουν πρόβλημα με την υγρασία. Οποτε σίγουρα την απορροφούν.

Η ερωτηση μου είναι η εξης. Μηπως κανουν κακο στο όργανο; Μηπως το τελειως ξηρό περιβάλλον δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα; Το καλοκαίρι που δεν εχει πολυ υγρασία τι πρεπει να κάνω; Τα βγαζω απο τη θηκη ή τα αφήνω μεσα;

Τα εχει δοκιμασει κανενας ολα αυτα ; Εννοείται σε βαθος χρόνου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων… :088:

Καλημέρα,

είχα κλεισμένο σε μια θήκη-βαλίτσα το τετράχορδό μου για αρκετά χρόνια και είχε “πάρει” το μανίκι ελάχιστα. Δεν το είχα σε ντουλάπα, ούτε είχα βάλει σακουλάκι με ρύζι ή σιλικόνη μέσα στην θήκη και είχε αλλάξει αρκετά κλίματα…από Κρήτη έως Ξάνθη!

Σκέφτομαι ότι μάλλον ήταν πολύ καλή κατασκευή (Ρεμούνδος-Αιγάλεω).
Καλύτερα να ρωτήσεις τον Καρβούνη και να μας γράψεις, αν θες, τι σου είπε!

εννοείται πως θα ρωτήσω :088:
εχω φτιάξει λίστα με ερωτησεις για υγρασία, θήκη, χορδές, για το αν πρεπει να ρίξω τον καβαλάρη κατω στο μπουζουκι που θα αποθηκευτεί…

Για πείτε και αλλες ερωτησεις που μας τρωνε… να ρωτήσω. Αν και εχουμε και εδω κατασκευαστες οποτε θα μας διαφωτήσουν και αυτοι.
Πολυ καλό πάντως που δε το βρήκες σε αθλια κατάσταση… :088:

Ο Ρεμούνδος είναι πολύ παλιός και καλός μάστορας(τώρα έχει αναλάβει ο γιός του) αλλά
η διαχείρηση μιας “παράδοξης τιμολογιακής πολιτικής” που έχει, του έχει κάνει κακό, ενώ ήταν και είναι εξαιρετικός μάστορας.
Κατά την γνώμη μου θα άξιζε μια σελίδα εδώ μέσα.

Τονίζω το “διαχείρηση” γιατί κι άλλοι μάστορες έχουν “παράδοξη τιμολογιακή πολιτική”, αλλά είναι αρκετά έξυπνοι στο PR ώστε να έχουν περάσει στην συνείδηση του κόσμου ως κορυφαίοι στην πιάτσα.

Φίλε Georgalasg, κακό δεν πρόκειται να κάνει να βάλεις μερικά φακελάκια σιλικόνης στη θήκη του οργάνου. Κι εγώ έχω βάλει στα δικά μου, αν και ειλικρινά δε νομίζω ότι προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο.

Αν ο χώρος αποθήκευσης είναι ακατάλληλος, τότε το καλύτερο που’χεις να κάνεις είναι να θυμάσαι να βγάζεις λίγο τ’ όργανάκι να πάρει καμιά “ανάσα” και να παίζεις λίγο ώστε να δουλεύεται.

O χώρος αποθήκευσης θα είναι η ντουλάπα του σπιτιού μου. Δε νομίζω να είναι ακατάλληλος, απλα μάλλον είναι ακατάλληλη η πόλη για μπουζούκια… :108: :106:

Σίγουρα θα το βγαζω που και που καθώς παρατήρησα το (ανεξηγητο; παράδοξο; ) φαινόμενο. Το μπουζούκι ενω το είχα κουρδισμένο κανονικά μετα απο 1 μήνα χωρίς να το παίζω ήταν κουρδισμένο σε ρε #. Πιο ψηλά δηλαδη . :256: Σκεψου να το εχω κανα χρόνο , που θα το βρω… :112: Περιεργο δεν είναι αυτο; Και σίγουρα το είχα κουρδίσει σωστα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις… :088:

Wellcome to the club…:)μένω σε μια περιοχή κοντά στο ΟΑΚΑ, με πάρα πολύ υγρασία και αυτό συμβαίνει και στο δικό μου μπουζούκι. Το κουρδίζω την νύχτα και το πρωί είναι πιο ψηλά κουρδισμένο πολλές φορές…και έχει και βέργα στο μανίκι.

Οπότε…μην τρελαίνεσαι!

Απ’όσο ακούω βέβαια ο Καρβούνης είναι εξαιρετικός μάστορας οπότε ίσως να μην έχεις τέτοια θέματα…στο εύχομαι!:088:

Θα το βρείς πιθανά στο ρε ύφεση, ή άντε το πολύ στο μι αλλά ίσως και στο ρέ. Δεν είναι αθροιστική η επίδραση της υγρασίας στο ύψος του μάνικου, ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις μεταβολές της υγρασίας. Ε, δεν θα το έχεις και στη βροχή…

αν παει το ρε στο φα τοτε το φα θα παει στο σολ# (ειναι τετραχορδο) :257:
Δυσκολευομαι ηδη να το κουρδίσω στο φα … Σκεψου πως θα τραβανε οι δυο πανω χορδες…
Καλα θα το κατεβασω λιγο μαλλον … ωστε αν ανεβει απο μόνο του τουλαχιστον να ερθει στα φυσιολογικά… Μονο μην παρει αναποδα μετα…
Και μου το ελεγε ο πατερας να μαθω … τρομπόνι… αλλα εγω ηθελα χορδες… :112: :257: :256::mad:

Το καλοκαίρι φτιάχνεις ένα ωραίο πιλάφι με το ήδη μουσκεμένο ρύζι και καλείς τους φίλους σου να το φάτε μαζί, ρίχνοντας και καμιά πενιά με το εγκατελειμένο μπουζουκάκι να μην είναι και αυτό παραπονούμενο. :slight_smile:

Ακου γονιου τη συμβουλη και αμα θελεις κρατα την …

φοβηθηκες τη συμβουλη
μη σε φωναζουν “τρόμπα”
και επιασες το τριχορδο
για να μη γινεις “ρόμπα” …

πιαστηκες με κατασκευες
κι αφησες το “τρομπόνι”
κι αφου ολους μας τα επρηξες
εκανες και την γυριστη
να βαλεις “σιλικόνη” …

η σιλικόνη φιλε μου
ειναι για υγρασια
κανει χειλαρες και γλουτους
μια σκετη πανδαισια …

θελεις να φτιαξεις τα βυζια ?
βαλε τους σιλικονη
κι αμεσως τ` οργανακι σου
θα γινεται “μπαλόνι” …

ειδες πως το μετετρεψα
το θεμα σου σε “τσίρκο” ?
καθομαι και το νταγιαντώ
πινοντας ενα milko …

και μη τολμησεις να μου βγεις
γι αυτη την αλητεια
οι ποιητες `δω εχουνε
“φορουμικη ασυλια” …:092:

Καλα βρε Πελαγία … σε 10 λεπτα πως πρόλαβες και εγραψες αριστουργημα; Απίστευτο…
Πολυ καλό μπράβο. :088:

Και μετά το ευχάριστο διάλειμμα,μια απορία:
Πριν απο λίγες μέρες έπιασα ένα οργανο στα χέρια μου.Μετά τις πρώτες πενιές η μια απο τις ρε(καντίνι),ξεκουρδιζόταν “προκλητικά”.
Πεντε λεπτά παίξιμο και κούρδισμα,και αντε πάλι παίξιμο και αντε πάλι κουρδισμα,και σε δουλειά να βρισκόμαστε…
Το όργανο ήταν αλφάδι,οι χορδές καινούριες και σωστά αρματωμένες και απο υγρασία μηδεν.
Το όργανο είναι περίπου εξι μηνών και εύηχο.
Γνωρίζει κανείς για ποιό λόγο μπορεί να γινόταν αυτό;

αφού οι υπόλοιπες στρώσανε καλά, μάλλον φταίει η χορδή. είτε είναι ελλατωματική (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες) είτε κάπου δεν περάστηκε σωστά (και έχει πολύ τζόγο για να στρώσει). αν με τράβηγμα και κούρδισμα δεν έρθει σιγά-σιγά, άλλαξέ την όσο είναι και οι άλλες καινούριες ακόμα. και έλεγξε αν στη χορδιέρα “απλώνουν” ομοιόμορφα οι χορδές στα γαντζάκια.
όλα αυτά με επιφύλαξη βέβαια, δεν είμαι και οργανοποιός δα!

Φιλε τσεκαρισες αν το κλειδι της συγκεκριμενης χορδης γυρνουσε απο μονο του.
Το φαινομενο αυτο συμβαινει.