Περί ιστορικών γεγονότων εμπνεύσεως

Πολλά τραγουδια είχαν ος αφορμή κάπιο περιστατικό πχ το δαχτυλήδι του Μητσάκη , εμπνεύθει ο Μητσάκης από το περιστατικό που ο πατέρας του , του είχε δόσει ένα βαρί δαχτυλήδι ,και με τα χρήματα από την πώληση του δαχτυληδιού αγόρασε το πρώτο του μπουζούκι , όπως και το δεν με θες κυράμου επιδή είμαι ψαράς, η έμπευση ήταν από το επάγγελμα του πατρός(καλά του πατέρα . . .:019:) του , το παλαιό:019:(δεν ξέρω πος γραφετε παλιό) κομπολογάκι μου ,γιατί μιά φορά ακόμα έφηβος (πιτσιρικάς :019:)έχασε το κομπολογάκι του.Ερωτάω εαν κάπιος ξέρει πιά ήταν η αφορμή είτε η έμπνευση του Τσιτσάνη για τα Καβουράκια ,σ’αυτό το τραγούδι ,πάντα μου προκαλούνε οι στίχοι του τραγουδιού την εντύποση σαν ο Τσιτσάνης να πείραζε κάπιον που να του έκλεψε ο Τσιτσάνης την γυναίκα . . .Ζητάω σε όλους ιστορίες και γεγονότα εμπεύσεος για στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών .

Δεν ξέρω ποια ήταν η έμπνευση για τα “Καβουράκια”, ξέρω όμως ότι δεν ήταν έμπνευση του Τσιτσάνη, αλλά της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Απ’ ό,τι λένε ο Τσιτσάνης είναι αυτός που της έδειξε τον τρόπο να βάζει στο χαρτί τις εμπνεύσεις της και να τις κάνει στιχάκια και τραγούδια.

Ε τότε ποιός ξέρει εαν η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου δεν ήταν η κυρία καβουρίνα . . . καί ο σπάρος ποιός αραγε να ήταν . . .