Παρτιτούρα: Greek Lover των Ημισκούμπρια

Παιδιά καλησπέρα. Ξέρετε εάν υπάρχει ή εάν έχει κάποιος την παρτιτούρα του Greek Lover από τα Ημισκούμπρια ; Γιατί σε όλο το τραγούδι παίζει μπουζούκι για αυτό.

Φίλε Πάνο, εδώ που ρωτάς είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιον που (έστω) γνωρίζει τους Ημισκούμπρια, καθώς δεν ασχολούμαστε γενικά με το ρεπερτόριο του μπουζουκιού πάρα με το ρεμπέτικο ρεπερτόριο του μπουζουκιού (που εντάξει τυχαίνει να είναι το κύριο ρεπερτόριό του).

Είμαστε ρεμπέτικο φόρουμ, και ασχολούμαστε με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι και με την παραδοσιακή μουσική. :grin:

Κατά τα άλλα, είναι χαρά μας να σε έχουμε στην παρέα μας! :blush:

4 «Μου αρέσει»

Εγώ πάντως, τα Ημισκούμπρια τα έχω ακουστά! Βέβαια δεν έχω ακούσει τραγούδια τους και δεν ήξερα ότι χρησιμοποιούν μπουζούκι.

1 «Μου αρέσει»

Στο είδος τους είναι πολύ καλοί και ευρηματικοί, παρ’ όλο που δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου μου.

Γενικά δεν χρησιμοποιούν μπουζούκι, στο συγκεκριμένο μόνο…

Γενικά πολλα Rap ελληνικά συγκρότηματα χρησιμοποιούν το μπουζούκι σε λουπες τους.
Οπως αντιστοιχα γαλλικά έχουν το βιολί.
Η αληθεια είναι ότι σε αυτα τραγούδια την μελωδια την βγάζεις σχετικά πολυ πιο εύκολα απο ενα αλλο τραγούδι αφου μιλαμε για μια λουπα που παίζει 25 φορές σε 3.5 λεπτά.
Θα σου προτεινα να βαλεις το τραγούδι στο youtube να παίξει στο 0.5 της ταχύτητας του απο τις ρυθμίσεις και πιθανόν σιγά σιγα να βγαλεις εύκολα την μελωδία της λούπας.

Φίλε Πάνο, όπως και ο Χρήστος σου εξήγησε, δεν νομίζω να υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που θα θελήσουν να υποβληθούν στον κόπο να ακούν λούπες ραπ συγκροτημάτων, προκειμένου να βγάλουν τη μελωδία τους.

Έχουμε κι ένα άλλο πρόβλημα. Για λόγους ανεξάρτητους από τις επιθυμίες του φόρουμ, απαγορεύεται η διακίνηση παρτιτουρών. Φαντάζεσαι βέβαια, Πάνο, ότι ερωτήματα σαν το δικό σου έχουν τεθεί πολλές φορές και για ρεμπέτικα τραγούδια. Ε λοιπόν, η απάντηση είναι στάνταρ η ίδια:

«Φίλε λυπάμαι, και να είχα την παρτιτούρα απαγορεύεται να σ’ τη δώσω στο φόρουμ». Στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν το βγάλω με το αφτί και το γράψω σε δικιά μου παρτιτούρα, πάλι απαγορεύεται να την ανεβάσω.

1 «Μου αρέσει»

Γιατι να απαγορεύεται να δώσεις μια παρτιτούρα που εγραψες εσυ ? Βγαινω εκτος θέματος αλλά μου εκανε εντύπωση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει γιατί! :slight_smile: :slight_smile:

Αν δεν δίνεις παρτιτούρα βάση νόμου τότε με την ιδια λογική ειμαι παράνομος αν παίξω Μάρκο και το ανεβάσω στο YouTube…
Περίεργο πάντως.

Μα νομίζω ότι όντως είσαι.

Και μπορεί με ερασιτεχνικές επανεκτελέσεις Μάρκου να μην ασχολείται κανείς να τις κυνηγήσει, αλλά την επίσημη δισκογραφία καλλιτεχνών πρώτου μεγέθους άλλοτε τη βρίσκεις μόνο στα «επίσημα κανάλια» τους κι άλλοτε δεν υπάρχει καθόλου.

2 «Μου αρέσει»

Τώρα που έβαλα να το ακούσω, το μπουζούκι παίζει παραπάνω από μια σύντομη φράση σε λούπα. Και η αλήθεια είναι ότι ορισμένες από τις φράσεις έχουν ενδιαφέρον και δε βγαίνουν αυτόματα με το αφτί.

Τώρα, το τραγούδι από μόνο του, δε μου λέει τίποτα… Αυτό το στερεότυπο για τον Γκρικ Λόβερ ήταν της μόδας το '80, άντε το '90. Για τα τότε δεδομένα το τραγούδι έχει πλάκα, σήμερα το βρίσκω βαρετό.

Διαβάζω ότι είναι του 2004. Δέκα χρόνια πριν είχε ήδη βγει αυτό, που ουσιαστικά λέει τα ίδια (και οξύτερα):