Ο τίτλος είναι ''Γκρι"'

''Γκρι"

στίχοι : Παντεζής Τέντες
μουσική : Παντεζής Τέντες & Παναγιώτης Βαλάσης (Panagiotis Valasis a.k.a Nevar Asilence,Frozen A Silence)
ενορχήστρωση : Παναγιώτης Βαλάσης (Panagiotis Valasis a.k.a Nevar Asilence,Frozen A Silence)
ερμηνεία : Παντεζής Τέντες
δεύτερη φωνή : Ασημίνα Κουρή(Assimina Kouris)
Λίγα λόγια…οπωσδήποτε είναι ένα τραγούδι για την μετανάστευση,αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…το έγραψα όταν ήμουν στο εξωτερικό για σπουδές.Εκεί έμαθα μπουζούκι και έγινα φανατικός τρίχορδος.Αν με ρωτήσει κάποιος σήμερα… δεν ξέρω να απαντήσω,ούτε τι είχα στο μυαλό μου όταν έφευγα, ούτε γιατι το τετράχορδο λέγεται μπουζούκι(αν κι αυτο είναι άλλο θέμα…).Με το μπουζούκι μου ξεκλείδωσα το ρεμπέτικο(όχι το λαΪκό…)και καταλάβα ότι μία από τις αξίες της κατασκευής τραγουδιών ειναι…πως να το πούμε να μη φανεί γραφικό…ίσως…Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΥΦΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ,εκείνης που την προσδιορίζουμε εμείς και συνδιαπλάθεται αυθόρμητα ίσως με της εξελικτική μας ανέλιξη,χωρίς κανένα ψήγμα δεοντολογικής αγωγής και από, κανένα,μιλάω για κείνη την κατά δική μας αίσθηση ποιότητας σε σχέση με την οποία ορίζουμε τη χαρά μας ,την ευτυχία μας κι όλα εκείνα τα ''θετικά",δηλαδή αυτό το αίσθημα που κατα τον Πετρόπουλο κάποιοι ρεμπέτες το είπανε ''σερετιλίκι".
Αυτό το “ψάρι” μάγκες μου το ψάρεψα στο πέλαγος που λέγεται Μάρκος Βαμβακάρης.Με έμαθε αυτός ο ΄άνθρωπος να γράφω για μένα .Και μακρυγορώ ως εδώ και για να αποδώσω
την μνεία που οφείλω στον Τιτανοτεράστιο,και να για να ξεκαθαρήσω ότι δεν γράφω για την μετανάστευση ως πληγή του πλανήτη,πολιτισμική επιλογή ή ότι άλλο θελετε ,αλλά για την δική μου ταπεινή εμπειρία.
Όλα τα άλλα πως βρέθηκα με το Παναγιώτη και την Ασημίνα και συνυπήρξαμε σ’αυτη την μαγική στιγμη της ηχογράφησης κτλ. ισως να μην έχει ενδιαφέρον.Το σίγουρο είναι ότι η μουσική είναι μια θάλασσα που ενώνει ΄τις πολυ διφορετικές στεριές,που κατοικούμε και οι οποίες είναι επίσης φτιαγμένες με μουσική.
Αφιερώνω το τραγουδάκι σε όσους βρίσκουν σ’αυτο κάτι να τους πει

4 «Μου αρέσει»