Ο Οτσαλάν, δηλητηριασμένος;


(Ελένη) #1

Και μια πολιτική είδηση:
Τούρκος δικηγόρος ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τον Οτσαλάν στη φυλακή, είπε ότι ο πελάτης του παρουσιάζει αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα και έχει έντονους πόνους που δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί.
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν πάσχει από δηλητηρίαση που κατά τα φαινόμενα οφείλεται σε κατάποση τοξικών μετάλλων, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του φυλακισμένου ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (pkk), οι οποίοι παρουσίασαν στη Ρώμη τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ένας από τους Τούρκους δικηγόρους του Οτσαλάν ζήτησε από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλάβουν πρωτοβουλία και να αποστείλουν μία ανεξάρτητη ιατρική ομάδα, για να εξετάσει εξονυχιστικά τον καταδικασμένο σε ισόβια Κούρδο ηγέτη.
Ιταλός συνήγορος του Οτσαλάν δήλωσε ότι ο πελάτης του πάσχει από “προοδευτική δηλητηρίαση” και απέκλεισε το ενδεχόμενο η κατάστασή του να οφείλεται στο περιβάλλον. “Απομένουν άλλες δύο πιθανότητες, δηλητηρίαση μέσω της τροφής ή μέσω του νερού”, είπε.
Οι συνήγοροι του Οτσαλάν έστειλαν για ανάλυση μαλλιά του πελάτη τους σε Γάλλο τοξικολόγο ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα του ασθενούς, δήλωσε ότι βρήκε δόσεις χρωμίου επταπλάσιες του μέσου όρου, καθώς και εξαιρετικά αυξημένες δόσεις στρόντιου (ραδιενεργό υλικό). Τα αποτελέσματα των αναλύσεων επαληθεύθηκαν από δύο εργαστήρια στο Όσλο και τη Ρώμη, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή:http://news.ert.gr/3/296478.asp