Οργανο Μπάμπη Γκολέ

http://www.youtube.com/watch?v=OyogUhnaVG4 Ρε παιδιά, τι οργανο κρατάει ο Μπάμπης Γκολές στο 1:52:00. To μπουζουκάκι δείχνει να έχει πολλά στοιχεία προπολεμικού οργάνου. Ξερετε αν ισχύει ή είναι απλά απομοιμηση?

Είναι παλαιό όργανο πράγματι, κατασκευής του Πατρινού παλαιού μάστορα Καλαπόδη

Επ’ ευκαιρία… έσκισες στην εκπομπή Μπάμπη! Δεν την είχα δεί!

Στην ίδια εκπομπή το όργανο του Μανώλη Δημητριανάκη πρέπει να είναι Ζοζέφ. Είχα διαβάσει κάποτε μια συνέντευξη του μουσικού που μίλαγε για τον ΜΑΡΚΟ και είχε φωτογραφίες από το σπίτι του και στους τοίχους κρέμονταν δεκάδες τέτοια όργανα. Αν την βρείτε πουθενά καλό θα ήταν να ανέβει. Εγω την ψάχνω πολύ τον τελευταίο καιρό και δεν την βρίσκω πουθενά.

Το μπουζούκι που έχει ο Δημητριανάκης στην εκπομπή αν θυμάμαι καλά είναι του Παπαιωάννου

Όχι, δεν είναι ΖΟΖΕΦ, αν θυμάμαι καλά… είναι κάποιου της ακριβώς προηγούμενης γενιάς οργανοποιών… Πριν την έναρξη της εκπομπής, μου είχε πει το όνομα, αλλά -δυστυχώς- δεν το έχω συγκρατήσει…

Φορτωμένο δεν είναι για προ ΖΟΖΕΦ εποχή??? Δεν αμφιβάλλω πάντως λογω των μη επιβεβαιωμένων γνώσεων μου που μάλλον τώρα διαψεύδονται. Απλά το λέω γιατι είχα την εντύπωση πως ειχαν ολα μια εμφανιση τύπου σταθόπουλου και γκέλλη, πιο λιτη και κυρίως χωρίς τόσο έντονα χρώματα.