Οργανοποιοί στη Θεσσαλονίκη

καλησπερα σε ολους.
Θελω καποια στιγμη ισως πριν το καλοκαιρι να παρω ενα τριχορδο.
μαρεσουν τα προπολεμικου τυπου (πιο μακροστενα) μπουζουκια.
οποιος ξερει οργανοποιους που φτιαχνουν τετοια στη θεσσαλονικη παρακαλω να αφησει ενα σχολιο.
να σημειωθει οτι μιλαμε για ενα μεσσαιο οργανο με 600-700 οποτε αναγκαστικα απορριπτονται οσοι φτιαχνουν μονο οργανα “πρωτης γραμμης”.
Ευχαριστω!

Νομίζω θα βρεις αυτό που ζητάς στον Παπαδαμου

www.trixordo.com

6 «Μου αρέσει»

Σε άλλο θέμα είχε αναφερθεί και η Αγγελική Λύσσα.

3 «Μου αρέσει»

Δες και τον Μάνο τον Τουρπάλη. Ίσως να είναι η έκπληξη αν έχει κάτι έτοιμο σε αυτό που ζητάς.

4 «Μου αρέσει»

που τον βλεπω; ιστοσελιδα;

Εδώ είναι η σελίδα του στο FB (https://www.facebook.com/manos.tourpalis) όμως μπορεί να σου απαντήσει και ο ίδιος σε λίγο από εδώ μέσα. Είναι μέλος του Φόρουμ :wink:

4 «Μου αρέσει»

Συμφωνω οτι ο Παπαδαμου ειναι προφανως η καλυτερη σου επιλογη στην προκειμενη φαση. Τα οργανα που παραγει ειναι σχετικα τιμια σε σχεση με την τιμη τους με ικανοποιητικο προπολεμικο ηχο.

@bts Ο Παπαδάμου είναι εξαιρετικός σαν οργανοποιός και σωστός. Όμως για να βρεις αυτό που ζητάς στο μαγαζί του πρέπει να φτάσεις σε κάτι λιγότερο από €1000. Επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. :wink: Συνέχισε το ψάξιμο και εάν δε βρεις κάτι καλύτερο, εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ανέβεις σε αυτά τα λεφτά τότε επέλεξέ τον!

1 «Μου αρέσει»

Αλέξανδρε έχει όργανα με ~700 ευρώ

τώρα μπορεί να μην είναι τα πιο ρεμπέτικα του ως μοντέλα, αλλά νομίζω ότι είναι καλή λύση

2 «Μου αρέσει»

Σίγουρα έχει και πιο φθηνά όργανα όπως λες @icetelli. Άλλωστε είναι καλός μάστορας και από τους οικονομικούς. Απλά διαβάζοντας το :

πάτησα πάνω σε αυτό και έριξα μια ματιά στο site του μάστορα και είδα τι τιμές παίζουν για τα συγκεκριμένα. Και για αυτό άλλωστε χρησιμοποίησα τη φράση “για να βρεις αυτό που ζητάς”.

1 «Μου αρέσει»

για δεκαβαλα τι λετε; εχει απο 600 μπουζουκια αλλα δε βλεπω μακροστενα…

αξιοπρεπέστατα τα οικονομικά του. καθαρός και γλυκός ήχος, και ανθεκτικά όργανα.

1 «Μου αρέσει»

Το προπολεμικα σχημα στα μπουζουκια ειναι πιο δυσκολο να γινει; ενας μαστορας που δεν φτιαχνει τετοια μπορει να κατασκευασει εαν του ζητηθει; η θα ειναι σαν να τον βγαζω εξω απο τα νερα του; ειναι πιο ακριβα απο το συνηθισμενα 3 χορδα;
σορρυ που σας εχω ζαλισει, απλα τα χω μπερδεμενα και προσπαθω να βγαλω ενα γενικο συμπερασμα για να ξερω σε ποιους οργανοποιους να κατευθυνθω!

Φαντάζομαι αν δεν έχει κάνει κάποια πράγματα ένας οργανοποιός καλύτερα να μην του τα ζητήσεις.Για παράδειγμα αν δεν έχει φτιάξει κάποιος μπουζούκι με τσάκιση στο καπάκι και του πεις θέλω τσάκιση ε μάλλον λοτταρία θα βγει το όργανο.Να ζητήσεις ένα δυο πραγματάκια το καταλαβαίνω αλλά πιστεύω καλύτερα να τον αφήσεις να δουλέψει όπως ξέρει για καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα.
Όταν λες μακρόστενο εννοείς αχλαδόσχημο ας πούμε?Γνώμη μου στα 600 με 700 ευρώ μην πας για παραγγελία.Βρες όργανο με τόσα λεφτά να το ακούσεις και βλέπεις.
Περίεργο πάντως που θες προπολεμικό εμφανισιακά χωρίς να θες προπολεμικό ήχο.

Όχι. 'Εχει να κάνει και με την εξειδίκευση του κάθε οργανοποιού.

Συνήθως δεν θα σου πει όχι. Εσύ θα πάρεις το ρίσκο να παραγγείλεις πίτσα σε ένα σουβλατζίδικο ή αντίστροφα;

Μπορεί, γιατί πλασάρεται ως κάτι εξειδικευμένο. Παρόλαυτα, η αξία ενός οργάνου έχει να κάνει πρωτίστως με τη πρώτη ύλη, τη τέχνη και εν τέλει με το ηχητικό αποτέλεσμα. Μετά ακολουθεί η φήμη, τα στολίδια, η αξία μεταπώλησης και το marketing.

Γιατί δεν κάνεις τη ζωή σου πιο απλή; Ηδη είπες που κυμαίνεσαι οικονομικά. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα. Πού είσαι μουσικά και που φαντάζεσαι να κινείσαι τα επόμενα 10 χρόνια; Θα πας από πειραιώτικο στο λαικό ή στο σμυρνέικο/ παραδοσιακό; Ή και στα δύο; Πόσο σημαντική είναι για σένα η εμφάνιση και πόσο ο ήχος; Θα ήσουν οκ αν ο ήχος ειναι 90% αυτό που θες και η εμφάνιση 10% ή αντίστροφα;

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι για να πάρεις τη σωστή απάντηση, πρέπει να κάνεις πρώτα τη σωστή ερώτηση. Και πρώτα απ΄όλους στον εαυτό σου. Οταν θα μας χρειαστείς, εμείς θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε!

3 «Μου αρέσει»

ωπ, να 'μαι. Καταρχάς ευχαριστώ πολύ και ειλικρινά γι αυτό (αν και φαίνεται ότι πρέπει να συμμαζευτώ μάλλον, στο FB όλο χαζομάρες γράφω :grinning:)

για την ερώτηση του @bts, δεν έχω υπόψη μου κάποιον εκτός από τον Θεοδωράκη στην Θεσσαλονίκη να φτιάχνει μπουζούκια “προπολεμικού τύπου”. Όμως ο @bts στο πρώτο ποστ δεν αναφέρεται συνολικά στα χαρακτηριστικά, αλλά μόνο στην όψη του καπακιού

και όχι στα υπόλοιπα (τσάκιση, γεωμετρία, διαστάσεις, κλίμακα κτλ.), οπότε θα μπορούσε ίσως κάλλιστα να καλυφθεί με ένα σχετικού με αναλογίες όψης / ύφους / σχεδίου σκάφος, που όπως ήδη αναφέρθηκε έχουν οι Παπαδάμου και Δεκαβάλλας (κι άλλοι έχουν αλλά όχι σ’ αυτήν την τιμή).

Για την κατασκευή, το καπάκι έχει προφανώς την μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο, και ειδικά η τσάκιση μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από πιο “σύγχρονες” τεχικές (κι αυτές πολλές είναι).
Αν όμως η αναζήτηση περιορίζεται στην όψη (αναλογίες μήκους/ πλάτους) τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και ενδεχομένως να βρεθεί εύκολα κάτι που να καλύπτει αυτήν την απαίτηση.

4 «Μου αρέσει»

Να προσθεσω κι εγω στα σχολια απο τους προλαλησαντες, σαν την φυσικη επισκεψη σε ενα οργανοποιο δεν εχει. Εκει μπορεις να δεις, να ακουσεις το οργανο και να διαμορφωσεις τη δικη σου γνωμη. Δεκαβαλας και Παπαδαμου ειναι μια αξιοπρεπης αρχη και βλεποντας και κανοντας. Μερικες φορες μπορουμε να γυρναμε σε ατελειωτες σπυρες αναλυσεων για το σχημα, χρωμα, υλικο, τεχνικη, βερνικια, το ενα το αλλο, αλλα ξεχναμε το νοημα αυτης της περιηγησης, που για εμενα προσωπικα ειναι ο ηχος και ο τροπος που τον προσλαμβανουμε.
Καλη περιηγηση αδερφε μου!

2 «Μου αρέσει»

Αγαπητέ το αχλαδόσχημο που θέλεις θα γίνει παραγγελία σε οργανοποιό που έχει τέτοιο καλούπι η έχει ο σκαφάς του αν δεν τα φτιάχνει ο ίδιος και συνεπώς ο λογαριασμός θα είναι πάνω από το πλαφόν που βάζεις!!! Γνώμη μου είναι να βάλεις νερό στο κρασί σου σε ότι αφορά το σχήμα να κάνεις μια λίστα με όσους αξιόλογους οργανοποιούς υπάρχουν κοντά σου και άρχισε χωρίς βιασύνη να τους επισκέπτεσαι και να δοκιμάζεις όργανα και αν βρεις κάτι που σου ερέσει μην το κλείσεις γιατί ενδεχομένως στον επόμενο να βρείς κάτι που θα σου αρέσει περισσότερο!!! Επίσης μη αποκλείεις το μεταχειρισμένο !!! Καλή αναζήτηση και καλή επιτυχία

4 «Μου αρέσει»

Κάποιος από Θεσσαλονίκη μου είχε πει για οικονομικά μπουζούκια στον Όμηρο Παντελίδη που βρίσκεται στον Εύοσμο.Στο fb αν ψάξεις έχει πληροφορίες omiros pantelidis.
Υπόψιν δεν τον ξέρω αλλά μου είχε προτείνει ένα παληκάρι για οικονομικό όργανο.Δεν χάνεις τίποτα με το να ψάξεις όπως είπανε και τα παιδιά.Υπομονή και ψάξιμο.Ελπίζω να βρείς αυτό που ψάχνεις.

1 «Μου αρέσει»

Για να πω τη δικη μου αληθεια, εγω προσωπικα προτιμω τα μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση οργανα που εχουνε μερικως περασει το τεστ του χρονου και υπαρχουν αξιοπρεπεστατες λυσεις εκει εξω απο ανθρωπους που πουλανε τα οργανα τους σε πολυ καλες τιμες επισης. Υπαρχουν κανα δυο ομαδες στο facebook και επισης η σελιδα του car.gr με τις αγγελιες μουσικων οργανων. Εκει βρηκα εγω και τα δυο οργανα που εχω αυτη τη στιγμη.

3 «Μου αρέσει»