Ποιός μπορεί να το φτιάξει?

ποιός οργανοποιός έχει χρόνο και μεράκι, να μου
φτιάξει ένα


τέτοιο μπουζούκι?ίσως να έπαιζα καλύτερα?
πόσο λέτε να κοστίσει?

1 «Μου αρέσει»

o Angelo Manello μάλλον δεν είναι διαθέσιμος για παραγγελίες αλλα και να ήταν, τα υλικά αυτά δεν είναι πλέον σε χρήση οπότε…μάλλον δε γίνεται🙂

πάντως να βάλεις καλό μάστορα να κάνει τόση δουλειά,να δωσεις ένα σκασμό λεφτά και να 'χεις όργανο να φοβάσαι να το ακουμπήσεις δεν είναι λίγο περίεργο;

2 «Μου αρέσει»

ναι δικά του είναι.
και μιλάμε για διακόσμηση στο Ελληνικά όργανα.?
ο Άκης Πάνου

ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ

καπως το προχώρησε το αισθητικό κομμάτι.

https://www.metmuseum.org/art/collection/search/503675

πέθανε το 1922 νομίζω🙂

3 «Μου αρέσει»

Καλύτερο μπουζούκι ή καλύτερο σκάκι;

6 «Μου αρέσει»

Ξέρω ένα καλό οργανοποιό στην Αθήνα, μπορείς να πας εκ μέρους μου. Λέγεται Μήτσος και είναι από την Αίγινα, έχει το εργαστήριο κάπου στην Κολοκοτρώνη. Κάποια στιγμή είχε φτιάξει ένα μαντολίνο με ταρταρούγα ασήμι και όστρακα, μπορείς να του ζητήσεις να σου φτιάξει ένα ίδιο.

Σπύρο, η δουλειά που έχει πάνω του αυτό το όργανο είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, λεπτομερής και ζηλευτή. Μόνος κάποιος πολύ ικανός μάστορας μπορεί να τη φέρει εις πέρας.Να σου πω όμως την μαύρη αλήθεια μου, αισθητικά ένα τόσο ‘‘βαρύ’’ όργανο δεν μου αρέσει.

Μια και ανέφερες κι’ολας τον Άκη Πάνου ως οργανοποιό, γνωρίζοντας ότι είχε φτιάξει όργανα τόσο για τον Χιώτη αλλά και τους Παπαδόπουλο Καρνέζη, να μια φωτογραφία από ένα ιδιαίτερο όργανο του Χιώτη που δεν γνωρίζω κατασκευαστή αλλά εικάζω πως είναι Άκης Πάνου. 'Εχει κανείς καμιά ιδέα;
Ενδιαφέρον είναι το σχήμα του τρίχορδου σε τετράχορδο, μαγνήτη και συμμετρικές ηχητικές οπές στυλ βιολιού. Πλούσιο σχέδιο στην πεναριά.

09ec639f8f324cb9654be6ae55b2177acf1a3f2a_2_472x500

1 «Μου αρέσει»

Φαντάζομαι ότι τόση λεπτομέρεια θα την ζητούσα από τον Παΐσιο και φαντάζομαι επίσης ότι θα ζητούσε κάνα 10χιλιαρο :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Πάντως υπάρχουν υπέροχοι καλλιτέχνες που δουλεύουν με ψηφιδωτά, μαρκεντερί κλπ. Αν κάποιος το 'χει μεράκι, μπορεί να βρει ένα καλό όργανο και να το πάει να του το σκαλίσουν.
Έτσι κάναν με τις Πολίτικες λύρες μάλλον, των οποίων η περίτεχνη διακόσμηση (μάλλον) δεν ήταν του κατασκευαστή.

2 «Μου αρέσει»

και αντε θα βρεις να στο φτιαξουν. ειτε με πλαστικα, ειτε με οστρακα. απο ηχο? εχω δει μπουζουκι τιγκα στολισμενο για πασιγνωστο μπουζουξη, κοσμημα, τιμη στα 3 χιλιαρικα, και απο ηχο ντιπ…

2 «Μου αρέσει»

Πρέπει να πω ότι, όσο κι αν εκπλήσσομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό, το όργανο της φτγρ δεν το βρίσκω άσχημο. Ως γενική αρχή, τα γούστα μου είναι σαφώς υπέρ της απλότητας. Τις προάλλες είχα εκφραστεί πολύ έντονα αρνητικά για ένα μπουζούκι που η διακόσμησή του ήταν στο πλαίσιο μεν των αναμενόμενων για σύγχρονο μπουζούκι, αλλά πέρα από κάθε όριο υπερβολής. Εδώ είμαστε έξω από κάθε δεδομένο πλαίσιο.

Σίγουρα με παραξενεύει λίγο που πρόκειται για μαντολίνο. Αν ήταν ούτι ή κάτι άλλο ανατολίτικο, ιδίως αραβικό, θα μου ταίριαζε περισσότερο.

Εννοείται ότι αυτό το ρωτάμε εγκαίρως. Κι εγώ θα ήμουν επιφυλακτικός.


Μα συγγνώμη ρε παιδιά, πλάκα δεν έκανε ο Σπύρος; Εγώ είδα «θα παίζω καλύτερα;» και το θεώρησα δεδομένο ότι το όλο σχόλιο ήταν σκωπτικό.

1 «Μου αρέσει»

Η ξανθιά στη φωτογραφία τρίχορδο δεν κρατάει?Είναι κάποια γνωστή ή έτσι μπήκε για τη φωτογραφία?

Αυτό είναι μάλλον αντιγραφή από τις παλιές ηλεκτροακουστικές (τζαζ) κιθάρες της Gibson κλπ. Ακόμα και πριν τον ηλεκτρισμό τα μαντολίνα και οι κιθάρες της Gibson ήταν πιο κοντά στο σχήμα του βιολιού παρά της ευρωπαϊκής κιθάρας και μαντολίνου, με τρύπες σχήματος f κλπ.

1 «Μου αρέσει»

Πάρε άλλη μία από άλλη γωνία:

image

Η ξανθιά κυρία είναι η Jayne Mansfield.

3 «Μου αρέσει»

Ποια συγχορδία έχει τόσο πολλές νότες ώστε να χρειάζεται δύο αριστερά χέρια;

ωραία!
και τα άλλα δυο πρόσωπα? ξέρουμε ποιά είναι ?

Μαίρη Λίντα και Δημήτρης Ευσταθίου. Δικό του το μπουζούκι και δικό του και το χέρι! :wink:

3 «Μου αρέσει»

Είναι βαρύτιμο όργανο και το κρατάνε μην τους πέσει.

Τον κυρ-Μήτσο τον ξέρει κάνας άλλος;

Πρόσωπο σε ρωτάνε, χέρι απαντάς. :wink: Και η φάτσα δική του είναι τελικά;

1 «Μου αρέσει»

Μάλλον δική του είναι. Βέβαια δε ξέρω πού είναι το δεξί του χέρι.

1 «Μου αρέσει»