Νεος δίσκος Ζαμπέτα (2014)

Ο Εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα ετοιμάζει δίσκο με ανέκδοτα τραγούδια του παππού του στα περισσότερα απο τα οποία έχει βάλει ο ίδιος τους στίχους. Ο Δισκος αναμενεται να κυκλοφορήσει από Σεπτέμβρη. Δείτε εδώ

Μέχρι τώρα έχουν ανέβει 2 τραγούδια στο youtube. Το πρώτολέγεται πότε μαστούρια και το δεύτερολέγεται σιγά σιγά.

Ο ίδιος ο Γιώργος Ζαμπέτας junior είναι ένας καλλιτέχνης μοναδικός. Παίζει μπουζούκι, σαξόφωνο, γράφει δικά του τραγούδια και το κυριώτερο, έχει την ικανότητα να γράφει στίχους σε έτοιμες μουσικές.

Έτσι που γράφεται το κείμενο, περίμενα να ακούσω κάτι καλό, αλλά…Χάλια
Μια χαρά θα προωθήσει το όνομά του χωρίς να το αξίζει. Το πρώτο τραγούδι έτοιμο το πήρε απ’ όλες τις μπάντες, το δεύτερο απλά αδιάφορο. Απορώ που είδατε το ταλέντο, και τον μοναδικό καλλιτέχνη.
Στα σοβαρά smxz8 πιστεύεις οτι είναι καλός, η είναι αναδημοσίευση το κείμενο σου;
Αν είμαστε σοβαροί, δεν θα ασχοληθούμε, λογικά ούτε κι αυτός θα καταφέρει να μας απασχολήσει έτσι που τον άκουσα.

Φιλε Νικο, τυγχαίνει να γνωρίζω τον Ζαμπέτα. Αυτα που γραφω πιο πανω ειναι λογια δικα μου. Τα 2 αυτα τραγούδια είναι απλά ένα δείγμα. Ο δίσκος έχει περισσότερα. Λες οτι θα προωθήσει το όνομα του χωρίς να το αξίζει. Εγω θα σου πω οτι ο ίδιος γράφει δικά του τραγούδια και υπάρχει στον χώρο ομως αυτη την εποχή έχει αναλάβει σιγά σιγά να βγάλει το ανέκδοτο έργο του Ζαμπέτα στην επιφάνεια. Και στα περισσότερα τραγουδια , πήρε μελωδιες και τους έβαλε στίχους. Ασχοληθηκε να βρει μουσικους να τα φτιαξει να τα ενορχηστρώσει και να τα κανει δίσκο. Δεν ειναι λίγο πράμα.
Εγω πραγματικά τον θεωρώ αξιόλογο καλλιτέχνη. Μην σε παρασύρει το νεαρό της ηλικίας του ή το ότι λέγεται Ζαμπέτας. Ο άνθρωπος έχει δυνατότητες. Δεν επιβάλλεται σε κανεναν να τον ακουσει και να τον “απασχολησει” (αν και το ρημα που χρησιμοποιεις ειναι ασχημο). Οταν βγει ο δισκος είσαι ελεύθερος να τον πάρεις ή να μην τον πάρεις.

Α, πολύ καλύτερα έτσι. Γιατί άλλο αξιόλογος και άλλο μοναδικός. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η όποια αξιολόγηση συνδέεται μόνο με εκείνον που την δηλώνει.

(εγώ ας μη δηλώσω τίποτα, ας ελπίσω μόνο, για το καλό του εγγονού, τα δύο κομμάτια που παρέθεσες να είναι βέβαια δείγμα, αλλά όχι αντιπροσωπευτικό …)

Ναι συνδέεται με μένα που το δηλώνω. Ειναι αλήθεια άλλο αξιόλογος και άλλο μοναδικός. Για μενα ισχυουν και τα δύο. Τον θεωρώ και αξιόλογο και μοναδικό. Οταν λέω μοναδικό, το εννοώ ως προς το εύρος των δραστηριοτήτων του.
Ο δίσκος θα βγει οπου να 'ναι. Ακουστε τον και αξιολογείστε τον αντικειμενικά. (και εδώ θα είμαστε)

Το θεμα νομιζω ειναι η μουσικη γενικοτερα, και οχι αν ειναι μοναδικος ο Γιωργος ή οχι. Ολοι ειμαστε μοναδικοι σ αυτο που κανουμε. Παμε στην προωθηση τωρα, μ ενα ποστ στο Ρεμπετικο Φορουμ δεν νομιζω να γινει καμια προωθηση και να πλουτισει ο Γιωργος και χωρις να το αξιζει οπως λες Νικο(Που απορω πως το καταλαβες με δυο τραγουδια). Και αν δεν προωθησουμε τετοιου ειδους κινησεις που αν μη τι αλλο μας φερνουν νεα πραγματα, μουσικες του τεραστιου Ζαμπετα, μπερδεμενες με καινουργιες ιδεες νεων μουσικων, με στιχους που εχουν σημερινο αερα, τι θα προωθησουμε?

Παμε στα κομματια τωρα, Τα μαστουρια ειναι αλλη μια αποψη με τους γνωστους αδεσποτους στιχους, μ ενα ρεφραιν του ιδιου του Ζαμπετα και μουσικη οπως βλεπεις ωραιοτατη φρεσκια την οποια παλεψανε πολυ αξιοι μουσικοι και δωσαν αυτο το αποτελεσμα που ακουγεται, δεν ειπε κανεις να δωσουμε Οσκαρ στο τραγουδι, ειναι αυτο που ακουγεται, και δεν ηταν καθολου ετοιμο σε πληροφορω Νικο, η αρχικη του μορφη ηταν με τον Ζαμπετα να παιζει κιθαρα και να τραγουδαει το ρεφραιν τπτ αλλο. Το δευτερο κομματι τωρα, Το Σιγα Σιγα για μενα προσωπικα ειναι απ τα ποιο ωραια κομματια του Ζαμπετα που εχω ακουσει η μελωδια ειναι φοβερη, τωρα για τους στιχους που ειναι του μικρου, δεν μπορω να πω κατι, εμενα μου κανουν και μου περισσευουν, πιστευω οτι αυτο το κομματι αν εβγαινε παλαιοτερα και με τους ιδιους στιχους οπως ειναι και το χε τραγουδησει τραγουδιστης της παλιας εποχης θα τραγουδιοτανε μεχρι σημερα με μανια.

Παμε και στα υπολοιπα τα οποια ισως δεν γνωριζετε, εχει δωθει ενα κομματι στον Γερασιμο Ανδρεατο, ενα στον Γιωργο Σαρρη, και ενα στον Γιαννη Ζουγανελη, σε στιχους του μικρου, ολα κατα την γνωμη μου πολυ ομορφα κομματια, και δεν τελειωνουμε εκει. Επισης ενα ωραιο χαραχτηριστικο ειναι οτι στα κομματια υπαρχουν διαφορετικοι παιχτες και ενορχηστρωτες δεν ειναι σε ολα οι ιδιοι, μερικοι απ αυτους ειναι ο Μαχαιρας με τον Κουκο, ο Κατσικης, ο Βιδινιωτης, και ο Στεργιου.
Μια τετοια προσπαθεια νομιζω αξιζει προσοχης, πολλοι μπορει να ειναι επιφυλαχτικοι, με το γεγονος οτι απογονος παλαιου βγαινει στο φως και ασχολειται με την μουσικη, αλλα δεν κανουμε αγωνα δρομου εδω περα κανουμε μουσικη, δεν μας νοιαζει ποιος ειναι καλυτερος και ποιος χειροτερος μας νοιαζει να υπαρχει κοσμος να μπορει να βαλει κι απο ενα λιθαρακι ο καθενας για να στεκεται και να ζει το λαικο τραγουδι και το μπουζουκι μας. Αυτα…

Ηλια συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Ηλία, φυσικά και δεν κατάλαβα με δύο μόνο τραγούδια, αν ο Γιώργος αξίζει και πόσο ακριβώς αξίζει. Πολύ περισσότερο, δεν με αφορά καθόλου το κατά πόσον ο τυχόν πλουτισμός του συνάδει ή όχι με τα προσόντα του. Υπονόησα, και αυτό συνεχίζει να ισχύει, ότι τα δύο αυτά κομμάτια απλά δεν μου άρεσαν. Και βέβαια, αν (αν, έτσι;) για όλου του δίσκου τα κομμάτια συνέβαινε το ίδιο, τότε ολόκληρος ο δίσκος δεν θα μου άρεσε. Αυτονόητο είναι, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα σήμαινε πως θα απέτρεπα εγώ (ποιός είμαι, άλλωστε;…) οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης της μουσικής οποιουδήποτε καλλιτέχνη, όσο τεράστιος ή λιγότερο τεράστιος και αν υπήρξε, καθώς και το όποιο μπέρδεμα της μουσικής του (ή άλλης) με όποιες άλλες καινούργιες ιδέες.

Όσο για το κατά πόσον ο Γιώργος είναι μοναδικός ή όχι, δεν το έθεσα εγώ αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να το θέσω.

Τον αλλον Νικο λεω

Λάθος μου Ηλία, εντάξει.

Συμφωνώ απόλυτα σε ολα που έγραψε ο Zabe. Να συμπληρώσω οτι: Το θέμα είναι ότι (κατα την γνωμη μου παντα) πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε άτομα να δείχνουν τι αξίζουν. Ιδιαίτερα δε οταν αυτά τα άτομα διαθέτουν και κάποιο ταλέντο ή έχουν κάποιο σεβασμό σε αυτό που κανουν (οπως ειναι ο Ζαμπέτας). Απο καλλιτέχνες που πλουτίζουν ενώ δεν τους αξίζει και είναι και χωρίς ποιότητα και χωρίς σεβασμό έχει γεμισει ο κόσμος Νίκο(Φορλάν). Δεν εχει αναγκη ο κοσμος απο τετοιους (πλεον). Ο Κόσμος έχει ανάγκη από κάτι καινούριο, ποιοτικό. Αν ακουσετε λοιπόν μέσα σε όλη αυτην την σαβούρα που κυκλοφορεί εκεί έξω , εναν που να αξίζει, αγκαλιάστε τον και βοηθήστε τον να συνεχίσει. Καλό θα μας κάνει.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Αλήθεια, πώς προχώρησε ο εγγονός, αυτά τα πέντε χρόνια; Γιατί αν κρίνουμε απ’ αυτό….

Υ.γ. Το μπουζούκι, γιατί το κρατάει;

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα κυριε Νίκο. Έχουν κυκλοφορήσει στο YouTube 12 ανέκδοτα κομμάτια του Ζαμπέτα προσφάτως

Α, μάλιστα! Εύχομαι καλή “σταδιοδρομία”! Και από μένα, καλησπέρα!!

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα, θα ήταν εύκολο να δώσεις και ένα link για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ?

Επίσης θεωρώ πως δυστυχώς στην χώρα που ζούμε “κληρονομούνται” όλα, το βλέπουμε δεκαετίες για να φτάσουμε στο 2023 και να ακούσουμε από πολιτικό στην τηλεόραση το “πως θα γίνει να υπάρχει Βουλή χωρίς Καραμανλή μέσα ?”

Θεωρώ πως είναι δύσκολο να μην είμαι προκατειλημμένος και θα αναφέρω χαρακτηριστικά πριν κάποια χρόνια που πήγα στο Εθνικό να δω την παράσταση “ξύπνα Βασίλη” και μου ανέφεραν ότι παίζει η Κόρη του Μπέζου, η πρώτη σκέψη μου ήταν “Ελλαδαρα, σιγά μην έμενε εκτός η κόρη του Μπέζου” χωρίς καν να την ξέρω η να την έχω δει ποτέ. Όταν τελείωσε η παράσταση και ήδη απογοητευμένος από την προσέγγιση του σκηνοθέτη ρώτησα " ποια ήταν η κοπέλα που έκανε την αδερφή του Βασίλη και έσωσε την παράσταση ?" Φυσικά ήταν η Ηρώ Μπέζου που δεν ήξερα καν πως μοιάζει.

Θέλω να καταλήξω πως είναι άδικο να κρίνουμε βάση της κακιάς οικογενειοκρατίας που επικρατεί στην χώρα, αλλά όταν στα 100 παιδιά τα 2 αξίζουν την συνέχεια στον τομέα των γονιών τους πως να μην υπάρχει και αυτή η προκατάληψη ?

Όσο συγκεκριμένα για τον Γιώργο Ζαμπέτα Jr , τον είχα δει στα “παντελόνια” και μου φάνηκε μια μεγάλη αντιγραφή του παππού του αλλά εσκεμμένη, φυσικά μπορεί να είμαι λάθος αφού δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά ούτε τον έχω δει άλλου.