Νέοι δίσκοι Hd Dvd και Blue-ray


(Κώστας Κ.) #1

Τα δεδομένα:
Τα νέα “φρούτα” της τεχνολογίας, με τα οποία οι εταιρίες θα αρχίσουν να μας βομβαρδίζουν σε λίγο καιρό είναι τα λεγόμενα HD DVD και BLUE-RAY DVD. Πάνω-κάτω και τα δύο αφορούν στο ίδιο επίτευγμα και παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα: δυνατότητα αποθήκευσης τεράστιου όγκου πληροφορίας σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα, με χρήση επιστρωμάτων (layers), που στην πράξη έχουν άπειρες χρηστικές εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η αναπαραγωγή ταινιών εκπληκτικής ευκρίνειας και πιστότητας και σε λίγο καιρό στην αγορά θα βρίσκει κανείς μόνο τέτοια. Αυτό το γεγονός θα αναγκάσει τα καταναλωτικά “πρόβατα”, εμάς δηλαδή, να αλλάξουμε όλο τον οικιακό εξοπλισμό μας, μιας και τα συμβατικά DVD θα αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση και τα DVD players που έχουμε σπίτι δεν θα μπορούν να παίξουν τα καινούργια δισκάκια. Φαινόμενα του τύπου “DVD Player τάδε μαρκαμέκαψες μόνο με 40 ευρώ” θα κάνουμε πολύ καιρό να τα ξαναδούμε, αφού την τεχνολογική εξέλιξη, ως γνωστόν, την πληρώνει -ακριβά- ο τελικός καταναλωτής.
Ο μόνος λόγος που θα καθυστερήσει λίγο ακόμα αυτή τη νέα “επέλαση” είναι ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι αντίπαλες και μαίνεται η μάχη για την επικράτηση μιας από τις δύο. Παραθέτω διαφωτιστική επεξήγηση από το insomnia.gr:

"Το Blue-Ray που υποστηρίζεται από μεγάλους κατασκευαστές (Sony, Dell, Apple, Hitachi, Hewlett-Packard, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung και 2 διανομείς ταινιών (Walt Disney και Metro-Goldwyn-Mayer) υπερτερεί τεχνολογικά από το HD DVD στο μέγεθος αποθήκευσης (25 GB αντί 15GB). Από την άλλη, το HD DVD έχει υποστηρικτές τα μεγαλύτερα studio του Ηollywood (Universal Studios, Paramount Pictures, Warner Bros και New Line Cinema) και 2 βασικούς κατασκευαστές (Τοshiba, Nec).

Tα κινηματογραφικά studio όμως λιγότερο ενδιαφέρονται για τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και περισσότερο για την προστασία από την πειρατεία (που τόσος λόγος έχει γίνει για τα dvd και το τεράστιο ποσό διαφυγόντων κερδών που έχουν). Σε αυτό τον τομέα φαίνεται πως νικητής είναι το HD DVD μιας και έχει συνάψει συμφωνία με την AACS (Advanced Access Content System Licensing Administrator ) τη νέα μέθοδο κρυπτογράφησης δεδομένων", η οποία κατά τα λεγόμενα των εμπλεκομένων εταιριών είναι απρόσβλητη και δεν μπορεί να τη “σπάσει” κανείς.

Η ιστορία:
Ένας τύπος αγόρασε πρόσφατα HD DVD drive, είχε HD monitor, αγόρασε και μια HD ταινία και γεμάτος χαρά την έβαλε στο PC του να τη δει. Έλα όμως που δεν μπορούσε γιατί η κάρτα γραφικών του δεν ήταν, λέει, συμβατή HDCP… Ο τύπος τα πήρε στο κρανίο με τους ιθύνοντες της βιομηχανίας κινηματογράφου και την κοροϊδία απέναντι στους καταναλωτές-πρόβατα. Για κακή τους τύχη, επίσης, ο τύπος ήταν χακεράς και ήξερε πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι απρόσβλητο και ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει. Μετά από 8 ημέρες δουλειάς, ιδού το αποτέλεσμα…

//youtu.be/_oZGYb92isE

[LEFT]Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε απολύτως το “τεχνικό κομμάτι”, μας ευχαριστεί σφόδρα το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία έχει “ξεβρακωθεί” πριν καν βγει στις βιτρίνες. Καλές αντιγραφές σε HD!
[/LEFT]


(Ισαάκ) #2

Merry μακρινά κι ονειρεμένα!

Κι εγώ τρόμαξα (ψάρωσα) όπως μας ταλεγες στην αρχή ρε Κωστάρα

πώς το’χες πεί: “το χειροκρότημα είν’ η τροφή του καλλιτέχνη”; :110::110::110:


(Ελένη) #3

Ο καλός ο χάκερ ξέρει πολλά μονοπάτια!

Dvd νέας γενιάς εκείνοι, χάκερ νέας γενιάς εμείς! :090:


#4

ΠΑΡΑΘΕΣΗ :

Web-μάστορας

Αγαπημένος Συνθέτης: Νταλάρας-Νταλάρας-Νταλάρας

Αντε παλι χθες 3ωρη πανδαισια στον Τριανταφυλλοπουλο !!!
Τυχερακια !!!

:079:


#5

… ενω εμεις που εχουμε μονο πεθαμενους για favorites αντε να την βρουμε με κανενα μνημοσυνο! Ατιμη κενωνια…


(Κώστας Κ.) #6

Μάλιστα…
Αν δοκιμάσετε να “παίξετε” το βίντεο του πρώτου μου post, θα δείτε ότι βγάζει μήνυμα “This video is no longer available” (Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο). Αν κάνετε κλικ πάνω στο βίντεο για να μεταβείτε στην αντίστοιχη σελίδα του youtube, απ’ όπου έδωσα το link, βγάζει το παρακάτω συμπαθητικό και ενδιαφέρον μηνυματάκι σε κόκκινο πλαίσιο:

This video has been removed at the request of copyright owner Warner Bros. Entertainment Inc. because its content was used without permission
[LEFT][CENTER](Αυτό το βίντεο διαγράφηκε κατόπιν αιτήματος του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων, της Warner Bros. Entertainment Inc., λόγω περιεχομένου που χρησιμοποιήθηκε χωρίς άδεια)

Γιατί τους πιάνει τέτοιος πανικός άραγε;
[/LEFT]
[/CENTER]


(ΚώσταςK) #7

Να χαιρετήσω όλη την παρέα μιας και είναι η παρθενική μου δημοσίευση στο ρεμπέτικο φόρουμ.
Με τα προαναφερθέντα Dvd νέας γενιάς, θεωρώ ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να κατασταλάξουν σε ένα ολοκληρωτικά συμβατό μέσον που να ικανοποιεί με τις προδιαγραφές, αλλά και την τιμή του.
Αυτό που θα επιλεγεί θα έχει την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του καταναλωτικού κοινού :019: ( αυτό θα ισχυριστούν οι εταιρίες που τα εμπορεύονται ).
Όλα αυτά γίνονται για να βλέπουμε μια εικόνα στην Tv ανάλογη των υψηλών απαιτήσεών μας ( για να μας πάρουν τα φράγκα απο την τσέπη ).:089:
Αγνοήστε τους :112: Αυτοί έχουν Copyright κι εμείς Clopyright.
Καλά ρεμπετογρατσουνίσματα, και ρεμπετοακούσματα :109:


(emel) #8

Μπα, είμαστε κατά των κλοπών. Ως γνήσιοι Έλληνες, σεβόμαστε τις προτροπές
των προγόνων. “Τα αγαθά copies κτώνται”.


(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος) #9