Νέα εφαρμογή για android (bouzouki chords)

Καλησπέρα σε όλους.
Μια από αυτές τι μέρες, μιας και είμαι αρκετά άνθρωπος της τεχνολογίας, μπήκα στη σελίδα του google Play και έκανα αναζήτηση με τη λέξη bouzouki για να δω τι κυκλοφορεί από πλευράς application για smartphone με λειτουργικό android σχετικά με το όργανο.
Ανακάλυψα ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα.
Έτσι μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω κάτι χρήσιμο για όλους τους φίλους που αγαπάμε το μπουζούκι και ειδικότερα για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την εκμάθηση για το όργανο.
Έφτιαξα λοιπόν ένα προγραμματάκι που μπορείτε όλοι σας να το εγκαταστήσετε στα κινητά σας που αφορά τις συγχορδίες στο 8χορδο μπουζούκι και στο 6χορδο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει τα παρακάτω:

-3 κατηγορίες συγχορδιών (Ματζόρε-μινόρε-εβδόμης)
-Απεικόνιση των συγχορδιών στην ταστιέρα
-Δαχτυλισμοί
-Ηχητική αναπαραγωγή συγχορδίας.

Το μόνο που δεν έβαλα ακόμη και θα το ενσωματώσω στην επόμενη έκδοση είναι οι συγχορδίες του 6χορδου.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο όποιος φίλος ενδιαφέρεται να καταγράψει (δυστυχώς δεν έχω 6χορδο) τις συγχορδίες τις αντίστοιχες που έχω στην εφαρμογή και να μου τις στείλει για να τις ενσωματώσω.

Τέλος θα παρακαλούσα τους φίλους που θα την κατεβάσουν να την αξιολογήσουν στο google play και φυσικά δεκτές οι παρατηρήσεις οι απόψεις σας και φυσικά οι προτάσεις για βελτίωση.

Το Link της εφαρμογής:
http://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_jimint24.BouzoukiCHORDS&hl=el

Αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα! Όσο για τις συγχορδίες του 3χ μπορείς να τις βρεις εύκολα στο Ιντερνετ…

Δεν έχω θέμα με τις συγχορδίες του 6χορδου, απλά θέλω να έχω και το ηχητικό κομμάτι στα χέρια μου για να είναι ολοκληρωμένο.

Κατάλαβα λάθος πριν… οκ… Κοίτα, εαν δεν βρεις κάποιον σύντομα να σου στείλει τον πραγματικό ήχο ψάξε μήπως υπάρχει κανένα HTML5 app για music performance σε μπουζούκι όπως είναι αυτά για κιθάρα (αρκετά διαδεδομένα…). Εναλλακτικά ψάξε καθαρά για ηχογραφημένες συγχορδίες τρίχορδου στο Ιντερνετ… Κάτι μπορεί να βρείς…

Γιατί να μη τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο; Όλο και κάποιος θα έχει ελεύθερο χρόνο για να καταγράψει τις συγχορδίες. Άντε, για να ξυπνήσει η κοινότητα :slight_smile:

Εννοείται ότι το πρωτεύον είναι να βρεθεί κάποιος να βοηθήσει… Δεν πρότεινα εναλλακτικές λύσεις για να αποτρέψω κάποιον από την κοινότητα να γράψει τις συγχορδίες αλλά για να υπάρχουν ως “εναλλακτικές”… :088:

Για το τρίχορδο οι συγχορδίες είναι ίδιες με τη διαφορά ότι στην τρίτη χορδη πας 3 τάστα παραπέρα. (όσον αφορά συγχορδίες με νότα την δεύτερη χορδή) Εφόσον ομως εχεις Ρε και Ρε μπορεις να το εκμεταλλευτείς παίζοντας αυτά που θα επαιζε η τριτη στην πρώτη και το αντιστροφο.
Αν θέλεις να κάνεις συγχορδία με βάση την πρώτη χορδή, αυτό που θα κάνεις είναι να παρεις ανάποδα αυτή τη φορά το μπουζούκι ξεκινώντας από κάτω Ρε-Λα και στην ψιλή Ρε θα πηγαίνεις τρία τάστα παρα πέρα και θα παίζεις αυτά που θα έπαιζε η Φα στο τετράχορδο.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 00:33 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 00:23 —

Παρακαλώ τους διαχειριστές να διαγράψουν το μήνυμα #7 μου (ύστερα προσεξα οτι δεν το ζηταει τελικως)

Θα μπορούσες να προσθέσεις ένα χρωματικό κουρδιστήρι στην εφαρμογή και θα είναι ακόμα καλύτερη!Εϊναι ήδη πολύ καλη!!!Μπράβο σου!

Σε ευχαριστώ.