Μυτη ή στρογγυλο; Ιδου η απορια!

Γειασας και χρονια πολλα σε ολη την παρεα! Μηνυμα συλλογης αποψεων: Παιζετε με το στρογγυλο ή με το μυτερο της πενας; Εχετε παραδειγματα σημαντικων παιχτων που παιζουν με τον εναν ή τον αλλο τροπο; π.χ. πως επαιζε ο Τσιτσανης;

Κάπου το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό… Γενικά η μύτη για κάποιο λόγο υπάρχει, η αμβλεία μεριά δίνει ένα πιο στρογγυλό ήχο αλλά δεν είναι για πολύ. Βέβαια τις προάλλες έπαιξα με ολοκαίνουρια πένα και με ξένισε λιγάκι, αλλά γρηγορα φαγώθηκε λίγο και έστρωσε.

Χρονια πολλα! καλη χρονια σε σενα και ολη την ομαδα! Κατανοητη η θεση σου, αλλα υπαρχει η περιπτωση των Τριγκα-Μωραϊτη που παιζουν με ολοστρογγυλη (ενα παραπανω δηλαδη), ενω υπαρχει η μαρτυρια των αδερφων Πολυκανδριωτη, στην παλια εκπομπη “Καλλιτεχνικο καφενειο”, οτι οι παλαιοι παιζαν με το στρογγυλο. Αρα, οπως η μυτη για καποιο λογο υπαρχει, ετσι και το στρογγυλο για καποιο λογο υπαρχει…

Ολοι με το μυτερο παιζουν, αλλα υπαρχουν και καποιοι μεμονομενοι που τους βολευει το στρογγυλο. η αλλοι το τρωνε λιγο το μυτερο να γινει σχεδον σαν το στρογγυλο.

Καλη χρονια. Οχι ολοι: Τριγκας-Μωραΐτης-Παπαδοπουλος (Κωστας) παιζουν με το στρογγυλο. Και ποιος ξερει ποιοι αλλοι …

Δεν απαγορεύεται σε κανέναν να παίξει με το στρογγυλό, αλίμονο!

1 «Μου αρέσει»

ε, φυσικα. Εμενα βεβαια αλλος ειναι ο προβληματισμος μου: Ποιοι το προτιμουσαν και γιατι. Τι προσφερει στο παιξιμο.

και εγω με το στρογγυλό παίζω
Βεβαια… εγω δεν παιζω :joy: :joy: :joy:

Μου ειπε να το δοκιμασω ο Τρίγκας και οταν το δοκιμασα το καθιέρωσα.
Με βολεψε περισσότερο. Ο Τρίγκας μου είχε πει για τον ήχο … Δεν κατάλαβα διαφορά, αλλα δεν έχω και κανενα φοβερό αφτί (ή αυτί ; :thinking: ) .
Απλα με βολεψε στο χερι καλυτερα…

1 «Μου αρέσει»

Λογικό είναι επίσης κάθε τόσο να αλλάζεις πένα ή μεριά στην πένα

100 παίχτες να δεις, 100 διαφορετικούς τρόπους θα έχουν, το θέμα είναι καθαρά προσωπικό, όπως και τα δάχτυλα στο καπάκι

3 «Μου αρέσει»