Μπουκωμένος ήχος σε τετράχορδο μπουζούκι

Καλημέρα σε όλα τα μέλη.εχω το τετραχορδακι μου που το λατρεύω προχθές έκλεισε τα 10 του χρόνια να μην το ματιασω αλλά μάλλον μου το ματιασανε άλλοι και δεν βγάζει φωνή σχεδόν καθόλου!!! Μουντός ήχος πολύ και αδύναμος όπως όλα κάθε χειμώνα “κόβει” λίγο ο ήχος του αλλά αυτό το είχα παρατηρήσει από το καλοκαίρι!!! Σχεδόν, μπορώ να κάνω εγώ κάτι γι’αυτό???

τα τετράχορδα είναι χαμηλά και με μπάσο ήχο οπότε μπουκώνουν σχετικά εύκολα. αν το πας σε ένα μάστορα ίσως συνέρθει με ένα καπλαμαδάκι κάτω από τον καβαλλάρη ή με μια φροντίδα στα αυλάκια. χορδές έχεις αλλάξει τελευταία;

υγ: ρίξε και ένα ξεμάτιασμα καλού κακού!

1 «Μου αρέσει»

Έχω Αλλάξει Νικολα,και καπλαμα του έβαζα.και θα του βάλω.φροντιδα στα αυλάκια τι εννοείς???

φροντίδα εννοώ μήπως έχει πιάσει μάκα στα αυλάκια και δεν είναι καθαρά, ή μήπως κάπου δεν γλιστράει καλά η χορδή. βασικά ένας μάστορας θα το συνεφέρει.

Ευχαριστώ Νικόλα,να είσαι καλά, θα το πάω συντομα.δεν μπορώ να το ακούω έτσι.μηπως παίζει ρόλο κιόλας που του έβαλα μαγνήτη? Πριν κάνα χρόνο? Λέω εγώ τώρα!!!

υποτίθεται ότι ο μαγνήτης κλείνει την τρύπα, αλλά δεν μπουκώνει όπως το περιγράφεις. πάντως η απαρτιάν που έχω με τον τεράστιο ιντεάλ μια χαρά ήχο έχει.

Ναι Νίκο σε ευχαριστώ.

1 «Μου αρέσει»

Nikos καλημερα κ’ απο μενα ,αν δοκιμασες οσα σου προτεινε ο liga_rosa αν τα αυλακια- χαρακιες στο κοκαλο του καβαλαρι & στο κοκαλο του καραολου εναι καθαρες ( θα αλαζε ηχος σε μια χορδη) ψαξε να δεις σε Μαστορα αν το οργανο αρχισε να σκευρωνει και να κοιταξεις και το καπακι αν ξεκολλησε καποιο καμαρι.

1 «Μου αρέσει»

Ωχ μην μου λες τέτοια!!! Θέλω να το πάω αλλά δεν ξέρω πότε,όπως όλοι με τις υποχρεώσεις μας και τις δουλειές μας.ειναι λίγο δύσκολο. Πάντως σε ευχαριστώ φίλε να είσαι καλά,την καλημέρα μου και τα σέβη μου σε όλο το φόρουμ.