Μπουζούκι Αγορά - Βοήθεια ! (2012)

Παιδιά καλησπέρα,

Θέλω να αγοράσω ένα μπουζούκι μεταχειρισμένο που έχω δει. Εχω ελαχιστες γνώσεις περι κατασκευής.
Είδα τις ντούγιες και τα ξύλα ξερω εγώ καλά φάνηκαν.

Απορία : Μέσα στο ηχείο έχει ενα πράγμα σαν αλουμινόχαρτο τι είναι αυτό δεν το έχω δει ξανά.

Επίσης κάνει 400ευρω μου είπε, έπαιξα φάνηκε καλό στο παίξιμο. έχει πολλές ντούγιες μετράει αυτό ?

τι άλλο να προσέξω . κανείς καμία πρόταση παρατήρηση κάποιος γνώστεις .

Ευχαριστώ θερμά.

το μονο που δεν εχει σημασια είναι οι ντουγιες…
Κοιτα να ειναι ευκολοπαιχτο να μην εχει σκεβρωσει δηλαδη…
καλυτερα δεν το με καποιον εμπειρο παντως…

δες κ αυτο εδω . φαινεται ευκαιρια!!

αφου δεν γνωριζεις καλυτερα αγορασε ενα καινουριο,εγω αγορασα ενα πριν 3 χρονια με 250 ευρω και δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο,ουτε τριζει,ουτε σκεβρωνει ολα μια χαρα

ενα πλεονεκτημα του καινουριου ειναι οτι σε περιπτωση που βγαλει κατι ,θα στο επιδιωρθοσουν δωρεαν θελω να πιστευω.

κανε αυτο που σου λεω και μονο κερδισμενος θα βγεις.

Αυτο που εχει ρε παιδια στο ηχείο σαν αλουμινοχαρτο τι είναι εχω απορία

Κάπου έχει συζητηθεί πιο αναλυτικά το “αλουμινόχαρτο” αλλά δεν το βρίσκω. Περισσότερο αισθητικός είναι ο ρόλος του αλουμινόχαρτου. Μην σε απασχολεί ιδιαίτερα. Ακριβά / φτηνά έχουν κάποιο αντίστοιχο υλικό.

καλημερα φιλε μου,αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να ειναι το οργανο μαλακο,δηλαδη να ειναι χαμηλα οι χορδες στηη ταστιερα,ωστε να μπορεις να παιζεις ανετα και γρηγορα,και σιγουρα ΝΑ ΕΙΝΑΙ σωστες οι οχταδες του ωστε να μην φαλτσαρει.

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=20220 Εδω δες φιλε για το χρυσοχαρτο

για…το χρυσοχαρτο εχω ακουσει δυο λογους…ο ενας εχει να κανει με τον ηχο και ο αλλος να κρυβει τις ντουγιες απο μεσα…δηλαδη μπορει ενα μπουζουκι να εχει απεξω 60 και απο μεσα 12…εχει συζητηθει το θεμα…παντως πουλαω εγω ενα μπουζουκι και νομιζω ειναι μεγαλη ευκαιρια…στο εχει δειξει ο ταsos89…αν σε ενδιαφερει στειλε μου μηνυμα ευχαριστω,…

Καινούριο με 250 ευρώ ή μεταχειρισμένο? τρίχορδο? από που? η συνήθης άποψη σε παρόμοιες συζητήσεις λέει ότι σε αυτές τις τιμές δεν παίζει ιδιαίτερη ποιότητα, γι αυτό ρωτάω…

Σ’αυτην την τιμη φιλε μου η αληθεια ειναι οτι δεν παιρνεις οργανο της προκοπης.
Το μεταχειρισμενο μπορει να ειναι και στρωμενο ενω το καινουργιο να θελει δουλεια(παιξιμο)οσπου να εχει ομοιογενεια,αυτο ειναι δικο σου θεμα.Υπαρχουν παντως αρκετα οργανα και στις αγγελιες του φορουμ και απο διαφορους κατασκευαστες.Τωρα τριχορδο ή τετραχορδο…ειναι θεμα χαρακτηρα…και τα δυό καλα ειναι παντως.

Φιλε μου με 250 ευρω σου προτεινω να γεμισεις το ψυγειο σου με τροφιμα να το εχεις και οφελος που λεγανε οι παλιοι (με λιγο χιουμορ)…για ενα μετριο αξιοπρεπες μπουζουκακι (που το ιδιο αξιοπρεπως θα σε ελκυσει να το ανακαλυψεις) πας απο 500 και πανω…βεβαια σε σχεση με τα χρηματα αυτα μπορεις να βρεις και ενα μεταχειρισμενο μεγαλυτερης αξιας (και αυτο οχι απολυτα…υπαρχουν μεταχειρισμενα πιο ακριβα πλεον απο την αρχικη τους τιμη,αλλα ειναι εξαιρεσεις…).
Μια ερευνα στο forum θα σε βοηθησει να συλλεξεις πληροφοριες μεχρι εσχατης λεπτομερειας! Καλη αρχη!

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Σε αυτά τα χρήματα (400-500€) μπορείς να βρείς καλό όργανο και καινούργιο και μεταχειρισμένο.

Προσωπικά πέρασα απο τη θέση σου και βρέθηκα αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα λόγω άγνοιας πολλών παραμέτρων γύρω απο το μπουζούκι. Όταν όμως ασχολήθηκα με το θέμα, διαπίστωσα πως ειδικά στην αγορά του μπουζουκιού όλα είναι σχετικά και επιτρεψε μου…λιγάκι φλού…Όργανο των 500€ σε σύγκριση με ένα των 1000€ μπορεί να είναι κλάσεις ανώτερο, όπως μπορεί όργανο των 400-500€ να είναι…τενεκές ξεγάνωτος. Όπως επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό το brand name (το ονομα του κατασκευαστή). Το πληρώνεις ακριβά χωρίς να ξέρεις πολλές φορές το γιατί…

Τέλος πάντων επειδή η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη και το θέμα που ξεκίνησε έχει συγκεκριμένο ερώτημα, η άποψη μου είναι η εξής:
Εάν βρήκες όργανο μεταχειρισμένο που σου φαίνεται και ακούγεται καλό, το παίρνεις, αφού πρώτα το δείξεις στον κατασκευαστή του ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, σε κάποιον άλλο οργανοποιό που εμπιστεύεσαι ή τέλος τέλος σε καποιον που γνωρίζει περισσότερα απο σένα. Αν θες κάνε και μια σύγκριση με τα αντίστοιχα μπουζούκια που μπορείς να βρείς καινούργια στην αγορά με αυτά τα χρήματα και πράττεις ανάλογα. Και οπωσδήποτε δώσε μεγάλη…πολύ μεγάλη βάση στην αίσθηση που σου δημιουργεί κρατώντας το στα χέρια σου και παίζοντας το.

Εύχομαι καλές αγορές…

εγω το οργανο το πηρα τοτε με σκοπο οταν μαθω λιγο να παιζω ,να παρω ενα ακριβο.παντως ξαναλεω οτι βγηκε πολυ καλο για τα λεφτα που εδωσα,μπορει να εχει 15 δουγιες μονο,ενα αυτοκολητο για φιγουρα ,αλλα δεν μου παρουσιασε τιποτα εκτος απο ενα τριξιματακι στα πρωτα ταστα τις πρωτες μερες οπου και διορθωθηκε δωρεαν.και να φανταστητε οτι δεν το προσεχω,παρατημενο το εχω στο πατωμα ,καμια φορα το χτυπαει ο ηλιος ,ουτε σε θηκη το βαζω ουτε τιποτα.απο ηχο το βρισκω και παλι καλο ,το μονο παραπονο ειναι οτι η μεσαια χορδη ειναι μουντη ιδιαιτερα οσο κατεβαινεις προς το ηχειο χαλαει περισσοτερο.θα βαλω κανα βιντεακι καποια στιγμη.

Απλα πρεπει να μας πει ο φιλος imamalisweb ποσα χρηματα διαθετει και τι ψαχνει.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τις απαντήσεις.
Θέλω ένα γύρω στο 500ρικο. οχι παραπάνω.
Αλλά επειδή θα ψιλοπαίζουμε σε ένα ταβερνάκι θέλω να ακούγεται και λίγο.
Συμφωνώ ότι το καλό όργανο μπορεί να θέλει 1500ευρώ και πάνω αλλά και η Ferrari ειναι καλή τι να το κάνεις όμως :slight_smile:

και πάλι ευχαριστώ…

κατ’αρχήν, η φερράρι είναι ένα μάτσο παλιοσίδερα αν θέλεις να πας κάπου με όλη την παρέα ή χρειαστεί να κουβαλήσεις κάτι. δηλαδή χρηστική αξία μηδέν (κουλούρα που λέει κι ο ζαμπέτας).
ένα μπουζούκι 1500 ευρώ δεν θεωρείται απαραίτητα ακριβό. είναι μια μέση τιμή για μπουζούκι μάστορα (όχι παραγωγικό). βρίσκεις και με χιλιάρικο, καθώς και μεταχειρισμένα με πεντακοσάρικο που ψάχνεις (με πολύ τύχη, συνήθως κάτω από 700-800 δεν πέφτουν τα αξιόλογα όργανα). εφόσον το θες για μεροκάματο, δηλαδή ίσιο, ξεκούραστο και δυνατό, πρέπει ή να μαζέψεις κάτι παραπάνω ή να ξετινάξεις τα μεταχειρισμένα (όχι μόνο από το ίντερνετ). καλή τύχη!

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις κ εδω…

http://www.stamkos-bouzouki.com/Products.aspx?pId=23

με την ιδια λογικη ενα μπουζουκι ειναι ενα ματσο ξυλα.
μα ειναι δυνατον να γραφουμε τετοια πραματα;:019:

για την ελλαδα του σημερα ενα μπουζουκι των 1500 ευρω θεωρειται πανακριβο αμα θελουμε να μιλαμε για ανθρωπους που δουλευουν για το μεροκαματο και οχι νεοπλουτους κωλοφαρδους εκ γενετης ,με περιουσια του μπαμπα που βρηκαν για χομπι το μπουζουκι .Ιδιατερα τωρα με τις καινουριες μειωσεις μισθων θα πρεπει οι κατασκευαστες να βαλουν πολυ νερο στο κρασι τους.

και μην αρχισετε παλι τις γνωστες δικαιολογιες,ωρες εργασιας ,εξοδα ξυλων και φιγουρων.
50 ευρω πουλαει ο Κωσνταντελος το σκαφος ετοιμο .

μια πολυ καλη ευκαιρια.πουλαει φιλος κιθαριστας καινουριο τριχορδο μπουζουκι με πολυ καλο ηχο 650ευρω λογο αγορας κιθαρας.το μπουζουκι μπορειτε να το δειτε στο youtube κατασκευες ταξιμι παρουσιαση τριχορδου.