Μπαγιαντέρας και Καλλίπολη

Ερώτηση προς τους επαΐοντες του χώρου εδώ.

Ξέρουμε σε ποιά Καλλίπολη αναφέρεται το άσμα; Εγώ θεωρώ στην του Πειραιά, αλλά διάβασα σε ένα σχόλιο ότι πρόκειται για της Θεσσαλονίκης.

1 «Μου αρέσει»

Στο διαδίκτυο, δυστυχώς, ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ό,τι, μα ό,τι του κατέβει, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από κανέναν. Αν είναι δυνατόν, άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά (όπου και υπηρχε συνοικία ονομαζόμενη Καλλίπολη) και δεν έζησε καθόλου στη Θεσσαλονίκη, να γράφει τραγούδι για μια ωραία κοπέλα που γνώρισε στη Θεσ/κη…

2 «Μου αρέσει»

Έλα μου ντε! Είπα να γράψω κάτι….

1 «Μου αρέσει»

Και εγώ πιστεύω πως πρόκειται για την Καλλίπολη του Πειραιά.

Ωστόσο ο Μπαγιαντέρας έχει γράψει το ¨Ομορφη Σαλονικιά

Σωστό, μου ξέφυγε, πράγματι.

2 «Μου αρέσει»

Απ’ ότι ξέρω ο Ανέστης Μπαρμπάτσης έχει γράψει για τον Μπαγιαντέρα εκτενώς και νομίζω συνεχίζει ακόμα για δεύτερο βιβλίο! Μπαγιαντεριάδα σωστή. Μήπως αυτός ξέρει ή κάποιος από εδώ μέσα που έχει το βιβλίο του.

Το είχα, το έχω διαβάσει και τώρα δεν βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μου. Μάλλον κάποιος μου το χρωστάει (και αυτό…)

Τελικά βρέθηκε η απάντηση στο βιβλίο του Ανέστη Μπαρμπάτση για τον Μπαγιαντέρα. Και προφανώς πρόκειται για την Καλλίπολη του Πειραιά!

Δεν μπορεί ο Μπαγιαντέρας να έγραψε για την Καλλίπολη της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, που απέχει 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.Οκ, έγραψε για τη Σαλονικιά, αλλά εξίσωση Θεσσαλονίκης με ένα χωριό της Πέλλας;!!!

Αναφέρει ο ίδιος ότι έγραψε για γυναίκες από όλες τις περιφέρειες του Πειραιώς για να μην έχει παράπονο καμία.

“Εγώ να πούμε έγραψα για όλες τις περιφέρειες του Πειραιώς, Υδραίικα, Καλλίπολι, Χατζηκυριάκειο, Άγιο Νείλο, Ξαβερίου, Πασαλιμάνι, μέχρι και για το Κουτσικάρι”

Μες την Καλλίπολη. Για μια κουτσικαριωτισσα. Θα κλέψω μια μελαχρινή ( Χατζηκυριάκειο). Η μικρή από το Πασαλιμάνι. Θέλω να σ’ ανταμώσω ( ξαβεριωτισσα). Για κάποια στα Υδρεικα.

ΥΓ.Γιαννης πίνει Γιάννης κερνάει!

3 «Μου αρέσει»