Μπάμπης Γκολές (Σωματείο οπαδών και φίλων)

Χαιρετώ τα μέλη και την Ομάδα Διαχείρισης του ρεμπέτικου φόρουμ.

Εδώ και λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ίδρυσης του σωματείου με την δημόσια ανακοίνωση στον τύπο, την οποία και σαν με ιδιαίτερη χαρά σαν ανακοινώνουμε:

Με την αριθμ. 542/2012 διαταγή του Δικαστή του Μον/λούς Πρωτ/κείου Αθηνών, αναγνωρίστηκε το καταστατικό του μη κερδοσκοπικού Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα, με την επωνυμία: “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΛΑΊΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΊΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΜΠΑΜΠΗ) ΓΚΟΛΕ” με σκοπούς την προβολή του ίδιου του Μπάμπη Γκολέ, της δισκογραφίας του κλπ.

Ο Πληρεξούσιος δικηγόρος

Κ. Απρογέρακας

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τους σκοπούς του σωματείου και την διαδικασία εγγραφής για όσους θέλουν να γίνουν μέλη

Γειά χαρά σε όλους !

Συγνώμη, αλλά έχει ανάγκη προβολής πια ο Γκολές;!!! Τον ξέρουν και οι πέτρες!! Τι να πω…Καλή συνέχεια.

Να συμπληρώσουμε ότι τα μέλη του σωματείου, κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο, γνωρίζουν και έχουν προσωπική σχέση με τον Μπάμπη Γκολέ από το το 1976. Η ιδέα του σωματείου δεν έχει αυτοσκοπό την αναγνώριση του καλλιτέχνη από περισσότερο κόσμο αλλά να αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος η τεράστια προσφορά του στο Ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και η στήριξή του σε κοινωνικό, προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο.
Θεωρούμε ότι ο Μπάμπης Γκολές είναι ο τελευταίος Ρεμπέτης τραγουδιστής (καντηλανάφτης) που λειτουργεί την εκκλησία του Ρεμπέτικου μέχρι σήμερα.

συμφωνω και επαυξανω. ειναι πολυ λιγα αυτα που εχουν γραφτει και ακουστει σε σχεση με την αξια του.

Καλή κίνηση, προσωπικά θα συμμετάσχω.

Για τους φίλους, ο thanaish (είσαι σίγουρος, φίλε, ότι έτσι θέλεις να σε λέμε;) μας περιέγραψε περίπου το πλαίσιο δραστηριοτήτων τους. Οι οπαδοί, πώς θα δραστηριοποιούνται;

Ισως είναι Θανά’ηsh (παχυ το ς, αρβανιτικο) :241:

Περα απ την πλακα, παροτι <<διαφωνω>> με μερικες ενορχηστρωσεις του ολιγον… υπερπαραγωγες, μου φαινεται ενδιαφέρουσα κινηση και και εχω ακουσει απο πολλους περι αυθεντικοτητας του. Εχετε μας ενημερους.

Είναι πολύ καλό να δημιουργούνται σύλλογοι για την ζωντανή παρουσία και συνέχιση της ρεμπέτικης και λαϊκής μας μουσικής όπως και αν ονομάζονται εφ’όσον αυτός είναι ο σκοπός.Ισως είναι και αντίδραση στην οικονομική και κυρίως πολιτιστική κρίση που ζούμε.Το έργο του συλλόγου θα κριθεί στην πορεία.Σίγουρα μεγάλος ο Γκολές αλλά μη ξεχνάμε ότι και σήμερα υπάρχουν πολλοί αξιολογότατοι σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές του είδους απλά έπεσαν σε δύσκολη εποχή.Το θέμα είναι όλοι μαζί ενωμένοι να βοηθάμε όπως μπορούμε.Καλή επιτυχία!

Ενημερώνω τους φίλους ότι φτιάξαμε σελίδα στο Facebook, όπου θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε υλικό από φωτογραφίες , βίντεο και κείμενα, τα οποία κάποια στιγμή θα μπουν σε ένα σάιτ ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα.

΄Πολύ ευχάριστη είδηση!Μπράβο στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία,γιατί όπως ξέρουμε ο Μπάμπης από δημόσιες σχέσεις…άστα να πάνε.

Καλησπέρα παιδια . Όλα καλά και άγια και συμφωνώ με την κίνηση αυτή .Ο Μπάμπης Γκολές μου αρέσει και μένα πολύ ,έχω μόνο μία ένσταση ως προς τον χαρακτηρισμό [τελευταίος ρεμπέτης] όπως επίσης κάποιοι αποκαλούν την Μαριώ [τελευταία εν ζωή ρεμπέτισα] τα θεωρώ υπερβολές την στιγμή που ζουν ακόμα τραγουδίστριες και τραγουδιστές της δεκαετίας του 50 …

Γενικά, οι χαρακτηρισμοί “ρεμπέτης” και “ρεμπέτισσα” είναι άκρως ατυχείς, είτε για ζώντες καλλιτέχνες του ρεμπέτικου τραγουδιού πρόκειται, είτε για από πολλές δεκαετίες αποδημήσαντες.