Μουσικοπωλειο του θωμα

http://www.youtube.com/watch?v=Ia9ozM91Tfw

Τηλ.6973302635

Σίγουρα ένα από τα πιο ωραία ρεμπετάδικα της Αθήνας. Καλή μουσική με υπέροχο φαγητό.

Αιμίλιε καλώς ήρθες στην παρέα του φόρουμ, έστω και τέτοια ώρα!!!:slight_smile:

Το μαγαζί (σου;) φαίνεται πάρα πολύ ωραίο. Ειδικά η τοιχογραφία πίσω από την ορχήστρα!!!:088: Αν και δεν ταιριάζει με την “λουλουδού” στα αριστερά.
Κρίμα που στο βίντεο δεν ακούγεται η ορχήστρα του μαγαζιού για να πάρουμε μια ιδέα.

Καλώς σας βρήκα…Το μαγαζί δεν είναι δικό μου είναι ενός αδελφικού μου φίλου του Αλέξη του Μουτάφη…(από τους λίγους μπουζούκαρους…και γενικά μουσικούς)…Τώρα η λουλουδού μπορώ να πώ ότι ήταν και δικιά μου ιδέα…(χαχαχα) Έχει προσεγμένη μουσική, αν και γνωρίζετε ότι είναι και της μόδας τα πιο light ρεμπέτικα…Η ορχήστρα όμως μπορεί να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς…Παραγγελιές δεκτές όπως άλλωστε σε όλα τα καλά μαγαζιά…Θα δοκιμάσω να μοντάρω και την ορχήστρα χωρίς background μουσική και θα το δημοσιεύσω…

Καλό σας βράδυ

Φίλε Αιμίλιε, δε μας είπες όμως :244:που βρίσκεται το μαγαζί.

«Μουσικοπωλείο του Θωμά», Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4974200.

Tο περασμένο Σάββατο με καλέσανε για έξοδο στη μουσική ταβέρνα «Μουσικοπωλείο του Θωμά» στον Κορυδαλλό. Σε ένα σερφάρισμα που έκανα είδα ένα βίντεο και φωτογραφίες που δε με ενθουσίασαν (για λαικό μπουζουξίδικο το έκοψα…). Βλέπετε έχω κακομάθει στα στέκια που συχνάζω (Εφήμερο, 25ράκι, Αρμενιστή κλπ) με καλή μουσική, εξαιρετικούς μουσικούς, ΧΩΡΙΣ μικρόφωνα και ρεπερτόριο «ειδικό»! Ξεκίνησα λοιπόν (λόγω υποχρέωσης…) με βαριά καρδιά και σίγουρη ότι θα φάω φόλα! Ευτυχώς, έπεσα έξω!!
Ο χώρος ευχάριστος, ζεστός. Οι παρέες: από οικογένειες και ζευγάρια μέχρι αντροπαρέες νεαρών. Η πρώτη έκπληξη: το φαγητό! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Πρώτη φορά έφαγα τόσο νόστιμο φαγητό σε μουσική ταβέρνα! Μεγάλες μερίδες, φρεσκότατη η «Σμυρνέικη» σαλάτα (τι άλλο θα έπαιρνα εγώ?…!), ζουμερό, καλοψημένο και με πλούσια γαρνιτούρα το σουβλάκι κοτόπουλου και πεντανόστιμο το κοτόπουλο με μπύρα! Το λευκό κρασάκι ωραίο, δροσερό (και χωρίς επιπτώσεις την επόμενη μέρα…). Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη η σχέση ποιότητας-τιμής!
Η μουσική, άλλη ευχάριστη έκπληξη! Ο ήχος “φυσικός”, δε σε ξεκουφαίνει και μπορείς να πεις μια κουβέντα χωρίς να ξεφωνίζεις… Πολύ προσεγμένο το ρεπερτόριο ( Γαβαλάς, Ξαρχάκος, Ζαμπέτας, Χιώτης, Τσιτσάνης, Καζαντζίδης, Κορακάκης, Μάρκος…). Βέβαια φύγαμε νωρίς, (02:15) και δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του ρεπερτορίου (αυτό δεν μας εμπόδισε ώστε να παρατηρήσουμε στον ευγενέστατο υπεύθυνο του μαγαζιού Αλέξη (μουσικός και ο ίδιος) ότι πρέπει να προσθέσουν περισσότερα προπολεμικά και «σμυρνέικα» ρεμπέτικα, κάτι στο οποίο συμφώνησε απόλυτα!)
Βλέπετε οι πολύ καλοί μουσικοί Κουφογιώργος Δημήτρης μπουζούκι, Δελώτης Εμμανουήλ κιθάρα και Δημοπούλου Ελένη τραγούδι, δέχονται και παραγγελιές και προσαρμόζουνε το πλούσιο ρεπερτόριό τους ανάλογα …
Θα ξαναπάω!