Μουσική για προσχολική ηλικία

Βρήκαμε το ωδείο του Φίλιπου Νάκα στη Γλυφάδα που κάνει μαθήματα σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας, και σκεφτόμαστε να βάλουμε τον 5χρονο πιτσιρικά μας. Μήπως ξέρετε τί ακριβώς γίνεται εκεί; Το τελευταίο που θέλουμε είναι να κουράσουμε και να “κάψουμε” το κέφι του μικρού ο οποίος πιάνει όλο και συχνότερα έναν τζουρά που έχουμε στο σπίτι. Ακούω γνώμες:241:

σχετικό λίνκ

Μια συνάδελφος έγραψε το παιδάκι της σε ένα τέτοιο τμήμα στα κεντρικά του Νάκα, το οποίο ήταν για παιδιά από 1 έτους μέχρι δεν θυμάμαι… Συμμετείχαν και οι γονείς υποχρεωτικά. Ανακάλυπταν τους ρυθμούς της φύσης (πχ πως περπατάει η αρκούδα…) και κάτι άλλα…
Το συγκεκριμένο παιδάκι είχε φύγει κατευχαριστημένο. Μέχρι κι η μαμά γούσταρε…
Πιστεύω πάντως πως η μουσική σε μικρή ηλικία και ιδίως το σολφέζ (ως δραστηριότητα) είναι ίδιαίτερα σημαντικά για την διαμόρφωση της μουσικότητας του παιδιού…

Συνάδελφε πατέρα,

Η γνώμη μου είναι να γράψεις το μικρό στον ΑΝΟΓ για κολύμπι, είναι 3 φορές τη βδομάδα στην κλειστή πισίνα δίπλα στη μαρίνα.
Έτσι θα δυναμώσει, θα του ανοίξει και η όρεξη, και μετά το φαγητό μπορείς να του βαράς και καμιά πενιά να χτίζει ντουζένι.

Εξάλλου ο παφλασμός του νερού (ΛΑ ματζορε, 2/4) έχη τουλάχιστον την αυτή μουσική αξία με το βήμα της αρκούδας.

Δανέ, ο μικρός πάει ήδη πισίνα (στο κλειστό) είναι δύο φορές τη βδομάδα. Το πρώτο μάθημα που πήγε στου Νάκα με τη μητέρα του, δεν του άρεσε καθόλου. Γιατί μας είπε: “εγώ θέλω να μάθω κιθάρα κι εκεί είναι με πιάνα”. Από μικρό κι από τρελλό…:019:

ΥΓ: κόστος πληροφοριακά αναφέρω είναι 495 ευρώ το χρόνο (περίπου 20 το μάθημα) +35 εγγραφή.