Μουσική για προσχολική ηλικία


(Ισαάκ) #1

Βρήκαμε το ωδείο του Φίλιπου Νάκα στη Γλυφάδα που κάνει μαθήματα σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας, και σκεφτόμαστε να βάλουμε τον 5χρονο πιτσιρικά μας. Μήπως ξέρετε τί ακριβώς γίνεται εκεί; Το τελευταίο που θέλουμε είναι να κουράσουμε και να “κάψουμε” το κέφι του μικρού ο οποίος πιάνει όλο και συχνότερα έναν τζουρά που έχουμε στο σπίτι. Ακούω γνώμες:241:

σχετικό λίνκ


#2

Μια συνάδελφος έγραψε το παιδάκι της σε ένα τέτοιο τμήμα στα κεντρικά του Νάκα, το οποίο ήταν για παιδιά από 1 έτους μέχρι δεν θυμάμαι… Συμμετείχαν και οι γονείς υποχρεωτικά. Ανακάλυπταν τους ρυθμούς της φύσης (πχ πως περπατάει η αρκούδα…) και κάτι άλλα…
Το συγκεκριμένο παιδάκι είχε φύγει κατευχαριστημένο. Μέχρι κι η μαμά γούσταρε…
Πιστεύω πάντως πως η μουσική σε μικρή ηλικία και ιδίως το σολφέζ (ως δραστηριότητα) είναι ίδιαίτερα σημαντικά για την διαμόρφωση της μουσικότητας του παιδιού…


(Δανός) #3

Συνάδελφε πατέρα,

Η γνώμη μου είναι να γράψεις το μικρό στον ΑΝΟΓ για κολύμπι, είναι 3 φορές τη βδομάδα στην κλειστή πισίνα δίπλα στη μαρίνα.
Έτσι θα δυναμώσει, θα του ανοίξει και η όρεξη, και μετά το φαγητό μπορείς να του βαράς και καμιά πενιά να χτίζει ντουζένι.

Εξάλλου ο παφλασμός του νερού (ΛΑ ματζορε, 2/4) έχη τουλάχιστον την αυτή μουσική αξία με το βήμα της αρκούδας.


(Ισαάκ) #4

Δανέ, ο μικρός πάει ήδη πισίνα (στο κλειστό) είναι δύο φορές τη βδομάδα. Το πρώτο μάθημα που πήγε στου Νάκα με τη μητέρα του, δεν του άρεσε καθόλου. Γιατί μας είπε: “εγώ θέλω να μάθω κιθάρα κι εκεί είναι με πιάνα”. Από μικρό κι από τρελλό…:019:

ΥΓ: κόστος πληροφοριακά αναφέρω είναι 495 ευρώ το χρόνο (περίπου 20 το μάθημα) +35 εγγραφή.