Μικρόφωνο,μαγνήτης ή τίποτα?

παιδιά καλησπέρα.έχω έρθει σε ένα δίλλημα τις τελευταίες μέρες και εν όψει δουλειάς σε ταβέρνα έχω την εξής απορία.να χρησιμοποιήσω μικρόφωνο,μαγνήτη ή τίποτα??παίζω τρίχορδο και απεχθάνομαι τον ηλεκτρικό ήχο αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση ίσως σκεφτώ και αυτή την επιλογή.μιλάμε πάντα για ταβέρνα που χωράει το πολύ 60 άτομα.ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Είσαι σίγουρος ότι έχεις επιλογή?

υποθέτω ότι εννοείς πως αναλόγως με την κατάσταση που θα προκύψει πράττεις και αναλόγως???

Από το μαγαζί έχεις το ελεύθερο να επιλέξεις εσύ, αν θα παίξεις σκέτα ή με ενισχυτή?

η γνώμη μου είναι ότι για εξήντα άτομα δεν χρειάζεται κανενός είδους ενίσχυση, ειδικά αν όπως λες δεν σ’ αρέσει ο “ηλεκτρικός” ήχος.
Αντίθετα, θα είναι ευκαιρία να εκπαιδευτείς /είτε στο πως θα κερδίσεις /ετε το ενδιαφέρον του κοινού στις δύσκολες βραδιές (βαβούρα) που σίγουρα θα υπάρξουν.

συμφωνώ ότι μέχρι 60 άτομα γίνεται και χωρίς ενίσχυση.
θα κάνεις και μπράτσο στο δεξί…!
προτιμώ σε τέτοια μικρά μαγαζιά να είναι ο ήχος χωρίς ενίσχυση, και σαν πελάτης και σαν μουσικός.

Αν μιλαμε για Βολο, και για τα συνηθισμενα μαγαζια, και δεν θες να πεθανεις, βαλε ενα μικροφωνο καλυτερα. Αν ειναι μαγαζι που ο κοσμος θα ερθει και θα σε σεβαστει (δε λεω να σ’ακουσει απαραιτητα), μην βαζεις τιποτα - το σκετο ειναι παντα το καλυτερο. Επειδη ειμαι και γω απο Βολο και δεν μπορω να σκεφτω μαγαζι που ο κοσμος θα ερθει να ακουσει πανω απ’ολα, αν εχεις τη δυνατοτητα για ενα πυκνωτικο, ισα-ισα να δινει εξτρα ενταση, καν’το.

κι εγώ προτιμάω σκέτα, τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρονται ας ακούσουν σωστά. δύσκολα θα πετύχεις καλό ήχο σε μικρό μαγαζί.
αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, προτείνω το akg c411, και καθαρίζεις με το όργανο! αλλιώς η λύση του γκουβς για ένα ζευγάρι πυκνωτικών μπορεί να δουλέψει καλά για συνολική ενίσχυση σε όργανα και φωνές.
αν τελικά παίξεις σκέτα (ή με μικρή υποβοήθηση/ενίσχυση) τουλάχιστον μην προσπαθείς μάταια να ανταγωνιστείς 60 άτομα. προστάτεψε τον ήχο σου φτάνοντας μέχρι την ένταση που βγαίνει καλό αποτέλεσμα.

Η ενίσχυση με τα πυκνωτικά πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση για φυσικό ήχο.
Νίκο το akg c411 είναι καλό για το μπουζούκι για φυσικό ήχο και μεγάλες εντάσεις; αξίζει τα λεφτά του;

σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και τις συμβουλές σας !!!

τάκη, εννοείται πως μιλάω για όσο δυνατόν κοντά στο φυσικό ήχο γίνεται. νομίζω και από εντάσεις δεν έχει πρόβλημα, έχει δοκιμαστεί αρκετά σε συνθήκες μαγαζιού και συναυλίας.
καλή τύχη τρίχορδε95!

Εγώ θα σου ευχόμουν να γίνεις φοβερός μπουζουξής και να συγκινείς το ακροατήριο σου, ασχέτως της ενίσχυσης. Ως ακροατής εγώ θα πήγαινα κάθε βράδυ (αν είχα λεφτά) να ακούω τον μακαρίτη τον Παπαϊωάννου με το ηλεκτρικό μπουζούκι του και ας με “χτύπαγε” το ηλεκτρικό ρεύμα. Μια ηλεκτροπληξία παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…

Θα συμφωνήσω στο “πνεύμα” όχι όμως και στο “γράμμα” των λεγόμενων του φίλου tsitsibida. Η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει πολύ προσεγμένο ηλεκτρικό ήχο όταν δέσουν σωστά μαγνήτες, κονσόλες, εφέ και χώρος. Σίγουρα όμως θα προτιμούσα για έναν μικρό χώρο το μικρόφωνο…Έστω για ένα μικρο pickup…Το “άνευ” ενίσχυσης όποτε το συνάντησα δεν με ευχαρίστησε…Άλλο να παίζεις σε μια παρέα 10 ατόμων και άλλο σε μαγαζί, που όσο μικρό και αν είναι ούτε την τέλεια ακουστική θα έχει αλλά και ο κόσμος θα είναι 100% “πειθαρχημένος”…

χμ, εγώ είμαι ακριβώς της αντίθετης άποψης… φυσικός ήχος μέχρι εξάντλησης των δυνατοτήτων και της υπομονής, η ενίσχυση (ή έστω υποβοήθηση) μόνο ως αναγκαίο κακό!
με την ενίσχυση χάνεται εύκολα ο χαρακτήρας των φυσικών οργάνων, καθώς και η ικανότητα των παιχτών και των ακροατών να τον διακρίνουν (δυστυχώς ακόμα και των οργανοποιών). επίσης ο καθένας νοιώθει άνετα να γκαρίζει ασύστολα, και ας σκεπάζει ακόμα και τα ηχεία. πολλές φορές η ενίσχυση είναι μια εύκολη λύση που τελικά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα -ειδικά στην ελλάδα που δύσκολα κανείς επενδύει σε γνώσεις και εξοπλισμό.