Μια παρασταση βασισμενη στα κειμενα της Rachel Corrie


(νικος χιος) #1

Μια πολυσυζητημένη παράσταση για μια μεγάλη ιστορία. Ένα έργο βασισμένο σε κείμενα της Rachel Corrie, της 23χρονης Αμερικανίδας που έχασε την ζωή της στην Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου από Ισραηλινή επιχείρηση κατεδάφισης. Από τις 12 Οκτωβρίου και για 60 παραστάσεις, στο Θέατρο Φούρνος.

  • Η υπόθεση της 23χρονης Αμερικανίδας Rachel Corrie, που έχασε την ζωή της στην Λωρίδα της Γάζας, όταν προσπάθησε να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου από Ισραηλινή επιχείρηση κατεδάφισης, έγινε γνωστή από τα Μ.Μ.Ε το 2003.
    (Για περισσότερες πληροφορίες:www.rachelcorriefoundation.org)

  • 2 χρόνια αργότερα ο γνωστός άγγλος ηθοποιός Alan Rickman σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο της «Guardian» Katharine Viner, δραματοποιεί και ανεβάζει στο Royal Court Theatre ημερολόγια και κείμενά της, με τον τίτλο «My name is Rachel Corrie». Η παράσταση αλλά προκάλεσε και¾κόντρα στα σημεία των καιρών¾σημείωσε μεγάλη επιτυχία ποικίλες αντιδράσεις.

  • Το συγκεκριμένο έργο μετά από περιπέτειες παρουσιάστηκε και στις ΗΠΑ έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του Harold Pinter, κινώντας το ενδιαφέρον πολλών θεατρικών οργανισμών σε όλον τον κόσμο για την παρουσίασή του.

  • Το ελληνικό κοινό θα έχει, από τη νέα θεατρική σαιζόν, την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» καθώς ο σκηνοθέτης Θοδωρής Τσαπακίδης και η Brokenchair Theatre Company εξασφάλισαν κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα του έργου και προχωράνε στο ανέβασμά του σε συνεργασία με το Θέατρο Φούρνος. Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία Πασχαλίδου, ενώ τον ρόλο της Rachel Corrie θα υποδυθεί η ηθοποιός Δέσποινα Σαραφείδου.
    Τα σκηνικά ανέλαβε η εικαστικός Κατερίνα Μπαραμπούτη.

Από τις 12 Οκτωβρίου 2007 στο Θέατρο Φούρνος
για 60 παραστάσεις

Για περισσότερες πληροφορίες:
Εταιρεία Θεάτρου Σπασμένη Καρέκλα
www.brokenchair.gr
Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, 114 72 Αθήνα, Τ:210 64 60 748
e-mail:[email protected] / www.fournos-culture.gr