Μεταχειρισμένα μπουζούκια χωρίς ετικέτα - Λάκκος στην φάβα

Καθώς χάζευα μεταχειρισμένα όργανα στο διαδίκτυο είδα πολλά μπουζούκια χωρίς ετικέτα τα οποία πουλιοντουσαν σε αρκετά φθηνές τιμές ενώ ήταν σε καλή κατάσταση μου φαινοτουσαν αρκετά ακριβότερα (ένθετες φιγούρες, πέρλες και όστρακα). Υπάρχει περίπτωση αυτά να είναι κλεμμένα? Μου φαίνονται πολύ καλά για να είναι ειλικρινά η αληθινά.

3 «Μου αρέσει»

Πολύ πιθανόν, οι κλοπές οργάνων ήταν πολύ συνηθισμένες μέχρι το πρώτο λοκντάουν. Συνήθως η υπογραφή του μάστορα είναι το σχήμα του καράουλου (και κάποια άλλα χαρακτηριστικά πολλές φορές), οπότε από κει μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και έρευνα στον ίδιο τον μάστορα. Τουλάχιστον θα μπορεί να επιβεβαιώσει χρονολογία και πρώτο ιδιοκτήτη.
Δυστυχώς, αγγελίες με χαμηλές τιμές σε καλά όργανα είναι επίσης αποτέλεσμα της βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων μουσικών λόγω της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας…

8 «Μου αρέσει»

Πολύ πιθανό επίσης η όποια ‘‘επένδυση’’ να έχει γίνει μόνο σε εξωτερικά χαρακτηριστικά, δηλαδή στην εμφάνιση . Όσα ‘‘ανώνυμα’’ έχω δει σε σελίδες και ο ήχος τους είχε κάτι να πει, συχνά συνοδεύονταν από βίντεο, τονίζοντας ακριβώς αυτό το.
Προφανώς αναφέρομαι σε όργανα με 200-300-500 ευρώ και ότι αυτό συνεπάγεται και όχι σε ένα καλό όργανο που λόγω ανάγκης, όπως λέει και ο Νίκος πωλείται, που άλλωστε θα ηταν ακριβότερο πιθανότατα.

3 «Μου αρέσει»