Μετάβαση από 8χορδο σε 6χορδο

Χαίρεται,
θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με το πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από το 8χορδο στο 6χορδο μπουζούκι. Ρωτάω από προσωπικό ενδιαφέρον καθώς ξεκίνησα τα μαθήματα μικρός και στο πρώτο μάθημα ο δάσκαλος ήρθε με ένα 8χορδο μπουζούκι. Επειδή όμως με ενδιαφέρει ο χώρος της ρεμπέτικης μουσικής θα ζητήσω την άποψή σας για να δω αν μπορώ να δοκιμάσω αγοράζοντας ένα 6χορδο μπουζούκι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σταυρο,εγω την αλλαγη την εκανα τον Ιουλιο που μας περασε μετα απο 11 χρονια 8χορδο.Μονη μου επαφη με 6χορδο ηταν ο μπαγλαμας που πηρα πριν 3-4 χρονια.
Βεβαια στην ουσια την αλλαγη την εκανα κανα χρονο πριν παρω το 6χορδο,αφου αχρηστεψα την ΝΤΟ και κουρδιζα ΡΕ-ΛΑ-ΡΕ.
Προσωπικα δεν μου φανηκε πολυ δυσκολη η μεταβαση,αν και αρχικα δεν θα ξερεις που να βαλεις το αριστερο σου χερι,γιατι η ταστιερα του 8χορδου εινα διπλασια αυτης του 6χορδου.

}

1 «Μου αρέσει»

Επειδή είμαι νέος στην παρέα αυτή κ δεν ξέρω αν έχετε (λογικά ναι) συζητήσει το θέμα, αλλά κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω σχετικά μου γεννιέται η εξής απορία:6χορδο=ρεμπέτικο κ 8χορδο=σκυλάδικο;
αν δεν βαριέστε μπορούμε να κάνουμε μια κουβεντούλα επί του θέματος (αν βέβαια δεν έχετε κουραστεί από τη κλασσική αυτή κόντρα)…

και εγω σκεφτομαι αυτο το καλοκαιρι να κανω αυτη την μεταβαση.

πάντως αυτό εξ ορισμού δε στέκει. άλλη πρέπει να είναι η διαφορά…

Τα παντα είναι στο μυαλό του καθένα…
Με ολα παίζεις τα παντα…

1 «Μου αρέσει»

Καλημερα
Και εγω 8χορδος ημουνα και γυρισα σε 6χορδο.
Η μονη δυσκολια που θα συναντησεις ειναι η μεταβαση απο την λα στην ρε μπουργανα μιας και στο 8χορδο υπαρχει η φα η οποια κανει την ζωη πιο ευκολη.
Παρ ολα αυτα μια συνηθεια ειναι και αυτο και με καποιες ωρες πανω στο οργανο θα το καταφερεις μια χαρα

Στα ακορντα επισης αλλαζουν οι θεσεις αλλα και αυτο θεμα συνηθειας ειναι.

Κανε δε και το εξης για να βοηθηθεις η για να δοκιμασεις στο 8χορδο την τεχνικη του 6χορδου. Κουρδισε οπως και ο Παναγιωτης σε ρε λα ρε λα οποτε θα παρεις και μια ιδεα πριν αγορασεις οργανο.

Καλη συνεχεια

1 «Μου αρέσει»

λεβέντες παίζω απο τα 18 μου 4χορδο,σας πληροφορώ οτι για μένα δεν χρειάζεται αλλαγή,ανάλογα τι θέλεις να βγάλεις από μέσα σου παίζεις, δηλ παίρνεις και ένα τριχορδο ή τζουρά ή μπαγλαμα όχι πολλά φράγκα βρείτε και μουσικό συντροφο και παίξτε.Για τα τεχνικά μια συνήθεια είναι η ρε λα ρε με τη ρε λα φα, τρία πατήματα διαφορά της τρίτης χορδής

1 «Μου αρέσει»