Μερικα συμπερασματα απο της φετινες φοιτητικες εκλογες < 9 μαρτη 2007>


(νικος χιος) #1

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ :110: :110: :110:
Με αύξηση ψήφων και ποσοστών η Αριστερή Ενότητα καταγράφεται σαν η μοναδική τολμηρή και ελπιδοφόρα πρόταση στον χώρο της αριστεράς. Στους 119 από τους 193 συλλόγους που έχουμε αποτελέσματα, η Αριστερή Ενότητα καταγράφει 2970 ψήφους, αυξάνει την εκλογική της δύναμη 25% σε σχέση με πέρυσι και φτάνει στο 5,5%. Δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 2007
[FONT=Verdana]Πολλαπλά τα μηνύματα των φοιτητικών εκλογών:088:
Οι φετινές φοιτητικές εκλογές ήταν αδιαμφισβήτητα οι πιο πολιτικές και πολωμένες των τελευταίων ετών. Ένας χρόνος κινητοποιήσεων χρωμάτισε αυτή την πολιτική μάχη και έστειλε μηνύματα προς πολλές πλευρές: Προς την κυβερνητική παράταξη ότι παρ’ όλους τους μηχανισμούς της καταγράφει μια πτωτική τάση. Προς την ΠΑΣΠ ότι δεν γίνεται να είναι κομμάτι του «νέου αμερικάνικου» ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να «διαχωρίζεται» σε βασικά σημεία της πολιτικής του.

Προς την αριστερά, ότι η ενωτική πρόταση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τη συγκρατημένη αύξηση των υπόλοιπων αριστερών ψηφοδελτίων. Η δημιουργία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και η σημαντική επιτυχία της είναι το νέο στοιχείο στις φετινές φοιτητικές εκλογές. Τα ενωτικά ριζοσπαστικά εγχειρήματα, ειδικά όταν γεννιούνται μέσα σε αγώνες, επιβραβεύονται. Είναι αναγκαίο να επεκταθούν σε όλους τους τομείς την κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις στην Αριστερή Ενότητα
Την οργή και τη συντονισμένη επίθεση συνάντησε η Αριστερή Ενότητα. Ένα ενιαίο μπλοκ ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ (με πιο φανατικούς και «λυσσασμένους» αντιπάλους την ΚΝΕ και τις οργανώσεις ΝΑΡ, ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ), προσπάθησε να ακυρώσει ψηφοδέλτια, να απαγορεύσει την αναγραφή των σχημάτων που συναποτελούν την Αριστερή Ενότητα, να εξαφανίσει με κάθε τρόπο την μοναδική ανοικτή ενωτική αριστερή πρόταση. Στην Θεσσαλονίκη με κεντρική συνεννόηση ΚΝΕ-ΟΝΝΕΔ απαγόρευσαν την αναγραφή των σχημάτων ανά σχολή. Το ίδιο και στη Φιλοσοφική και στο Ρέθυμνο (πρωτοστατούντες μέλη της ΑΡΑΝ). Στην Νομική μέλη των ΕΑΑΚ (ΝΑΡ ΚΑΙ ΑΡΑΣ) επιτέθηκαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μέλη του Δικτύου, αφού προχώρησαν σε εκτεταμένη νοθεία σκίζοντας προκλητικά και φανερά -κατά την καταμέτρηση- ψηφοδέλτια της Αριστερής Ενότητας (έβγαλαν άκυρους όλες τις ψήφους της Αριστερής Ενότητας στο 3ο έτος). Σε καταγγελία προχώρησε η νεολαία ΣΥΝ για τη νοθεία και την επίθεση στην Νομική. Σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσαν τα Αριστερά Σχήματα.

[/FONT]


#2

συγνωμη ρε φιλε αλλα μηπως ποσταρεις σε εντελως λαθος φόρουμ τα πολιτικα σου? ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ > Θέσεις και αντιθέσεις:mad:


#3

Πα πα πα πα… Πάλι αυτοί οι αλήτες οι Κνίτες! Καλά είπε ο Πάγκαλος ότι πρέπει να τους βγάλουν στην παρανομία να τελειώνουμε.

Τέσσερα επίθετα (μοναδική ανοικτή ενωτική αριστερή) προηγούνται ενός ουσιαστικού (πρόταση). Σαν τραγούδι τριών λεπτών με 12λεπτο εισαγωγικό ταξίμι. Ούτε ο Τζόρνταν έτσι.
Ασε που φαντάζομαι ότι ένας …αριστερός θα έκανε την πρόταση και θα περίμενε από τους υπόλοιπους να κρίνουν ότι είναι (αν είναι) μοναδική ανοικτή ενωτική αριστερή.
Εξάλλου, αν είναι “μοναδική”, τότε προφανώς οι υπόλοιπες προτάσεις (γιατί το γεγονός είναι ότι υπάρχουν κι άλλες) είναι “κλειστές” ή “διασπαστικές” ή “δεξιές” ή τα δύο από τα τρία προηγούμενα ή και τα τρία μαζί, αλλιώς το “πακετάκι” των τεσσάρων επίθετων δεν …κάθεται.
Λίγη μαιτρηωφρωσείνι δε βλάπτει.
Αλλά και πάλι δεν πειράζει.
Το βασικό όμως που έχει να κάνει με αυτό το μήνυμα εστιάζεται αλλού:
Η πλειοψηφία των μελών αυτού του Φόρουμ είναι άτομα πολιτικοποιημένα, που πολλές φορές τοποθετήθηκαν πολιτικά - ιδεολογικά για κάποιο ζήτημα. Τέτοιο όμως “πανηγυριτζήδικο” μήνυμα δεν έγραψε κανείς.


(νικος χιος) #4

γιατι η μουσικη ειναι ξεκομενη απο την πολιτικη?
:084:


(Σώτος) #5

Ασε μας ήσυχους ρε Νικολάκη , τζάμπα το ξύλο που χουμε φάει , τζάμπα ο ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗΣ κι ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ κι οι ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ με τα καδρόνια που μας κοπανάγανε , ακόμα τις ίδιες μαλακίες ακούω κι εχω πάει 40 χρονών.
Η μοιρασιά της πίτας μετα το ένδοξο τέλος των κινητοποιήσεων και οι ανοικτές προτάσεις για να μαζέψουμε τα κουκιά μας , ξέρω και καταλαβαίνω δεν είναι η πρώτη φορά,μην νομίζεις.
Ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και συνειδητοποιηθείτε πολιτικά , δεν είναι τσιφλίκι το φοιτητικό κίνημα ούτε τα συντονιστικά των καταλήψεων παράγουν παρατάξεις με ιδεολογική ταυτότητα.
Ξύπνα , εχω φάει πολύ ξύλο για να μπορέσεις να αποκτήσεις πολιτική συνείδηση και να το παίζεις παλληκάρι.:087:


(ddd) #6

Χαίρωμαι που επιτέλους πολιτικολογίσαμε λίγο,γιατι αυτο το ΑΠΟΛΙΤΙΚ που πανε να μας περάσουν ειναι καταστροφη.Οχι στις ουρες του ΠΑΣΟΚ,οχι όμως και στους σεκταριστες -ενα ειναι το κομμα και τέτοια-ζήτω τα ΕΑΑΚ.


(huzzam) #7

[u] ΕΚΛΟΓΕΪΚΟΝ [/u]

[i]Στο βούχρωμα της λυπαυγής σαν κόκκινες ροχάλες
έπεσαν πάνω μ’ απαλά , πολύχρωμες ευχές
και πριν καλά-καλά αναφωνήσω “o yes”
εσυνειδητοποίησα πως είχαμ’ εκλοyes.

Κοντοί, χοντροί, αδύνατοι, σοφιστικέ ή λάγνοι
από τους ίματζμέηκερ γίναν οι τσαρλατάνοι
στην πόλη εγκαινίαζαν κέντρα εκλογικά
και τρέχαν κομματόσκυλα να ευχηθούν “με γεια”

Την μέρα ,δε, των εκλογών όλοι βεβαιωμένοι
από το πλήθος του λαού πως βγαίναν νικητές
και εναγωνίως όλοι εμείς κοιτάγαμε χεσμένοι
για ένα καλύτερο αύριο ή όμοιο με το χτες.

Και τελικά , χαρά γι’ αυτούς μ’ ενικητές που πήγαν
Κερδίσανε στας εκλογάς κοράκια καινουργή
με ιδεολογία όμως ,να, θα μας τα τρων αυτοί
πάντα με το χαμόγελο που βγαίνουν στο γυαλί[/i]

Και επειδη δεν ειμεθα και απολιτικ φοιτηται που πανε να το μας περασουν(αμαν πια αυτο το γ’ προσωπο της αγνωστης συνομωσιας…),προτεινω να διαλεξουμε την φοιτητικη μας λαιμαριά.Κοκκινη,πράσινη,μπλε κλπ(δεν ξερουμε τι χρωματα ειναι κ της μοδας φετος).Επισης να μην παραβλεφθει η μεγαλη αξια των κομματων στο πανεπιστημιο.Πόσοι και πόσοι σημερινοι πολιτικοι,φιρμες κλπ δεν μας υπενθυμιζουν ποσο αγωνιστικοι φοιτητες ηταν στην Χ παραταξη;Επισης συμβαλλουν στο κοινο καλο.Πώς αλλωστε θα μαθαιναν τη γραμμη των κομματων οι φοιτητες χωρις τα υπεροχα φερέφωνά τους;

Αντε,τα πιασαμε τα λεφτα μας και φέτος.

υ.γ: χώρια που οι εκλογες εγιναν 9 ΜΑΪΟΥ , παρα την βιασυνη του νικος χιος.


(Ελένη) #8

Μια μικρή (για να μην ξεφεύγουμε και από την οριοθέτηση του φόρουμ) παρέμβαση.

Τα ΕΑΑΚ παραμένουν ακόμα σχήματα ανεξάρτητα, αυτόνομα και αναποτελεσματικά λόγω λάθους τακτικής.
Επικεντρώνονται σε ένα κάθε φορά ειδικό αίτημα, το εκπαιδευτικό π.χ., χωρίς να έχουν - στο σύνολό τους τουλάχιστον - συναίσθηση για το γενικό ή ακόμα περισσότερο ένα συγκεκριμένο «ιστορικό» προσανατολισμό.

Αυτή η έλλειψη σύνδεσης του μερικού (εκπαιδευτικές διεκδικήσεις π.χ…) με το γενικό (σύλληψη ενός γενικότερου ιστορικού σχεδίου), η συνειδητοποίηση δηλαδή πως τα επιμέρους συγκροτούν και το γενικό και ταυτόχρονα απορρέουν από αυτό, καθιστούν το λόγο τους αναποτελεσματικό και την εμβέλειά τους πολύ μικρή.

«Σεχταρισμός», από την άλλη, σημαίνει και κατανόηση πως όλα τα επίπεδα της ταξικής πάλης βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση μεταξύ τους.
Όχι αποκοπή των επιμέρους ζητημάτων, αλλά ένταξή τους σε μια συνολικότερη θεώρηση, σε ένα γενικότερο προσανατολισμό σαφέστατο και …«σιχτιρισμό»… επομένως του πολιτικού παιχνιδιού με τους κανόνες που επιβάλλουν τα κυρίαρχα συμφέροντα.


(katrin) #9

[quote=

Αλλεπάλληλες επιθέσεις στην Αριστερή Ενότητα
Την οργή και τη συντονισμένη επίθεση συνάντησε η Αριστερή Ενότητα. Ένα ενιαίο μπλοκ ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ (με πιο φανατικούς και «λυσσασμένους» αντιπάλους την ΚΝΕ και τις οργανώσεις ΝΑΡ, ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ), προσπάθησε να ακυρώσει ψηφοδέλτια, να απαγορεύσει την αναγραφή των σχημάτων που συναποτελούν την Αριστερή Ενότητα, να εξαφανίσει με κάθε τρόπο την μοναδική ανοικτή ενωτική αριστερή πρόταση. Στην Θεσσαλονίκη με κεντρική συνεννόηση ΚΝΕ-ΟΝΝΕΔ απαγόρευσαν την αναγραφή των σχημάτων ανά σχολή. Το ίδιο και στη Φιλοσοφική και στο Ρέθυμνο (πρωτοστατούντες μέλη της ΑΡΑΝ).
Λοιπόν επειδή είμαι φοιτήτρια στο Ρέθυμνο,η κανένας δεν εμπόδισε την Αριστερή ενότητα να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.ΤΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ;;;;;Και κατέβασε κανονικά ψηφοδέλτιο σε όλες τις σχολές του Ρεθύμονου.Λοιπό λίγα λόγια,η αριστερή ενότητα αποτελείται από τις παρατάξεις του Δικτύου(=Συνασπισμός) και Αριστερών Σχημάτων(=ΚΟΕ).Λοιπόν που την είδες την ενότητα της αριστεράς;;;Υπάρχουν και άλλες αριστερές παρατάξεις που δεν βάζουν σαν πρόσχαμά τους το όνομα “αριστερή ενότητα” για να τραβήξουν ψήφους αλλά λένε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν ψηφίζουν το Μάαστριχτ και την Μπολόνια που έχει οδηγήσει τα πτυχία να είναι κουρελόχαρτα όπως αυτοί του Δικτύου=Συνασπισμού.Μία συσπείρωση έχει προσπαθήσει αυτά τα χρόνια να δώσει σωστό προσανατολισμό στις διεκδικήσεις των φοιτητών για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα και αυτή είναι η Π.Κ.Σ!!!


#10

Φταίω εγώ τώρα να αρχίσω για το… τέταρτο ευρωπαϊκό;;


#11

νικος χιος εδω το πας εκει το πας για την αριστερη συγκόληση θα μας πεις…
10 μηνυματα εχεις γραψει στο φορουμ τα 8 ειναι για την παραταξη σου. Λες και δε μας εφτανε Γεναρη Φλεβαρη Μαρτη που όλη μέρα βλέπαμε τον Αλαβάνο στην τηλεόραση (ενω οι Δικτυάδες(παράταξη ΣΥΝ) είναι ένας εδώ κι ένας στην Αλάσκα…), τώρα θα λουζόμαστε και online μαθήματα συνδικαλισμού …

α ρε να μην είμαι αντμιν να φας ένα μπαν από δω μεχρι τη Χιο (κι αυτό δεν είναι υπόδειξη είναι ευσεβής πόθος), που μπαίνεις στο φόρουμ μονο και μόνο για να κάνεις τον αγκιτάτορα!!!


(νικος χιος) #12

μιλησα καθολου για συνασπισμο εγω? αλλα ετσι οτι δεν ελενχουμε το θαβουμε.ηταν η αριστερη ενοτητα η μονη που καταφερε να αυξησει κατα παρα πολυ τα ποσοστα της ΝΑΙ Η ΟΥ ?γιατι να μην το αναφερω???χουντα εχουμε η χουντα θελουμε?

μονοδρομος η ενοτητα της αριστερας. :110:


#13

Εγώ πήγα 47 και τις ξαναζώ κυριολεκτικά! από μέσα… :079: (ως ανεξάρτητος, αναρχικοαριστερίζων φοιτητοπατέρας…),:019: έτσι με αποκάλεσαν κάτι συντρόφια που δεν πήραν ακόμα χαμπάρι ότι το τείχος έπεσε πριν από κάμποσα χρόνια…:106:


#14

Χίος, άλλο ένα μήνυμα για την αριστερή συγκόλληση και θα σου βγάλω στατιστική…