Μελλοντική αγορά τζουρομπαγλαμά

Χεραιτω όλους τους φίλους του φόρουμ
Τους τελευταίους μήνες ενθουσιωδώς
βλεπω και στο φόρουμ και στο διαδίκτυο γενικά για τον τζουρομπαγλαμα . Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω να μαζεύω λεφτά και αν
όλα πάνε καλά να πάω σε έναν οργανοποιο να παραγγείλω έναν . Τώρα όσον αφορά την τιμή
πόσο θα στοιχοιζε ένα αξιοπρεπές οργανακι ;
Ίσως γύρω στα 300-400€ ;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή ανάσταση να έχουμε!!!

δοκίμασε πρώτα κανένα όργανο, γιατί μπορεί να σε απογοητεύσει το τόσο μικρό σκάφος (από ένταση και όγκο). με αυτά τα λεφτά συνήθως βρίσκεις αξιοπρεπή τζουρά ή μπαγλαμά, εκτός κι αν ο οργανοποιός δεν έχει ασχοληθεί να φτιάξει τζουρομπαγλαμά και χρεώσει το ψάξιμο που θα χρειαστεί.

2 «Μου αρέσει»

Οκ θα το έχω στο νου . Και ναι φυσικά και θα δοκίμαζα όργανο απλώς μου αρέσει πολύ ο ήχος που είναι πριμος σαν του μπαγλαμα με την
ευελιξία παιξίματος . Το σκεφτόμουν και για τζούρα απλώς δεν είμαι σίγουρος για τον ήχο .
Έχω τύχει να πιάσω και να παίξω 3-4 (και ειρωνικά όταν τελείωναν το μάθημα κιθάρας και αργούσε ο επόμενος έπαιρνα αυτόν που είχε εκεί και έπαιζα 2-3 κομμάτια:joy::joy: έχει ωραίο ήχο και ο σκαφτος και ο δουγατος αλλά
δεν μου κάθεται τόσο καλά όμως σε περίπτωση που δεν καταφέρω ένα. Τζουρομπαγλμα σίγουρα θα πάρω έναν τζούρα

τον τζουρομπαγλαμά τον καταλαβαίνω σαν σκάφος μπαγλαμά με μπράτσο τζουρά. εσύ εννοείς το ανάποδο;

Χμ ; Όχι φυσικά ! Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση φυσικά και δεν εννοώ το ανάποδο!!!

ο μπαγλαμάς είναι κουρδισμένος ακριβώς μια οκτάβα ψηλότερα από τον τζουρά. μήπως με το “πρίμο ήχο” εννοείς σαν χροιά;

Ναι αυτό εννοώ όχι για το κούρδισμα

1 «Μου αρέσει»

Από τον τζουρά εννοείς Νίκο μια οκτάβα ψηλότερα ο μπαγλαμάς?Γιατί φράφεις ο μπαγλαμάς από τον μπαγλαμά…κάπου έπρεπε να μπει ο τζουράς :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

χαχα έχεις δίκιο, σ’ευχαριστώ! αλλά δεν έκανες παράθεση οπότε pic or didn’t happen.

σε έπιασα, είδα τί έφραφσες κι εσύ!

2 «Μου αρέσει»

Γράφω από κινητό και είναι μικρά τα ρημάδια Νίκο γιαυτό χαχα…αν και για διευκρίνηση στο έγραψα όχι κακοπροαίρετα…ξέρεις πόσο σε συμπαθώ :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»