Λαϊκές κιθάρες

Μετά τις μπουζουκοκατασκευές και τα δίδυμα, νομίζω ότι είχε έλθει η ώρα να κατασκευάσω την ρεμπετοκιθάρα μου. Όμως η εμπειρία από διαδικασία κατασκευής δύο οργάνων ταυτόχρονα μου είχε αρέσει και έτσι αποφάσισα να κατασκευάσω δύο κιθάρες στο ίδιο σχέδιο, με διαφορετικά ξύλα.

Ως σχέδιο χρησιμοποίησα ένα από τα 2-3 αυθεντικά του Άρη Απαρτιάν, που ο Χρήστος Σπουρδαλάκης είχε την γεναιοδωρία να μου δώσει να αντιγράψω (Και πάλι ευχαριστώ Χρήστο). Ο Άρης Απαρτιάν είχε δώσει στον Χρήστο τα σχέδια αυτά όταν πήρε σύνταξη και έκλεισε το εργαστήρι του.

Αργότερα βρήκα και μια κιθάρα κατασκευής Απαρτιάν που ταίριαζε απόλυτα σε ένα από τα 3 σχέδια που μου είχε δώσει ο Χρήστος. Την είχε ο φίλος συμφορουμίτης babis που είχε την καλωσύνη να μου την φέρει για να αντιγράψω και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που δεν φαίνονται στα σχέδια του Απαρτιάν. Μάλιστα για να μη μπερδεύομαι με τα υπόλοιπα, το συγκεκριμένο σχέδιο που αποφάσισα να κατασκευάσω, πήρε δικαιωματικά την ονομασία “babis”. :slight_smile:

Η κατασκευή έχει προχωρήσει αρκετά. Έχω ολοκληρώσει το σκάφος με τα διακοσμητικά του και τα μπράτσα είναι σε καλή φάση. Νάμαστε καλά, η ολοκλήρωση της κατασκευής προγραμματίζεται να γίνει μέχρι το καλοκαιράκι!

Είπα λοιπόν να ενημερώσω την παρέα και ιδού μερικές φωτογραφίες.

Πρώτη κιθάρα
Πλάτη και πλαϊνά: Κελεμπέκι
Καπάκι: sitca spruce Αλάσκας
Καμάρια: Παράλληλα
Ροζέττα: δική μου

Δεύτερη Κιθάρα
Πλάτη και πλαϊνά: Μπουμπίγκα
Καπάκι: Ευρωπαϊκό έλατο
Καμάρια: Παράλληλα
Ροζέττα: Έτοιμη από Madinter (Ισπανία)

Μπράβο Παναγιώτη!!
Δέν θα πάρω και γώ σύνταξη κάποτε;

Γειά σου Παναγιώτη,καλή ευκολία,και καλά τελειώματα.

υ.γ. Είναι γεγονός ότι οι καλοί κατασκευαστές κιθάρας “υπογράφουν” την δουλειά τους,με την δική τους ροζέτα.

Υπέροχες διακοσμήσεις στις ροζέτες (και κατασκευή και επιλογή)! Παναγιώτη κανόνισε ραντεβού να αντιγράψεις και του Ευαγγελίδη ! Καλή συνέχεια… ανυπομονούμε να τις ακούσουμε!

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

Μη βιάζεσαι Κώστα μου, η ζωή περνάει από τις πλάτες μας!

Για να γίνω καλός κατασκευαστής μάλλον δεν προλαβαίνω αλλά ας γίνω έστω λίγο καλύτερος απ’ ότι είμαι τώρα!:slight_smile:

Νάσαι καλά Μπάμπη θα το έχω στα υπόψη!

ομορφα πραγματα,μπραβο!

Γεια σου μάστορα μου άλλη μια φορά!

μπράβο,αυτά είναι τα ωραία

Γειά στα χέρια σου Παναγιώτη!

Παναγιωτη αυτή η πρώτη με το κελεμπέκι μου φαίνεται πολύ ζημιάρα…

Γειά σου Δημήτρη. Αν εννοείς ότι θα παθαίνει ζημιές λόγω χρώματος, έχω την πρόθεση να την κάνω λίγο πιό σκούρα προς το καφέ!

Νομιζω οτι εννοει πως ειναι παρα πολυ καλη κιθαρα,θα κανει ζημιες,δηλαδη θα κανει χαμο να γουσταρουμε…

Αυτό ακριβώς εννοώ!

Νάσαι καλά Δημήτρη. Να δούμε και τι ήχο θα έχει τελικά!

Ωραιο χερι βλεπω εχεις πολυ προσεγμενη δουλεια μερακλιδικη αντε καλη συνεχεια …

Μετά από πολλές αναβολές, ψάξιμο, διάβασμα κτλ, αλλά και πολλές καθυστερήσεις, τεμπελίαση και άλλα πολλά, επιτέλους τέλειωσαν οι κιθάρες.

Γειά στα χέρια σου μάστορα.Από αισθητική εξαιρετικές.Από ήχο άντε να τις ακούσουμε σε καμιά μάζωξη,γιατί σου έχω βάλει πολλές απουσίες.

Πράγματι Νίκο … πολλές απουσίες και κινδυνεύω να μείνω μεταξεταστέος. Στην επόμενη θα προσπαθήσω να είμαι εκεί και θα φέρω και τις κιθάρες για test drive.

Ωραια δουλεια!!

Μπράβο και πάλι μπράβο!