Κόλλημα χεριού στο μπράτσο

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω στη περίπτωση που το αριστερό χέρι αρχίζει να κολλάει(φρενάρει ) στο μπράτσο καθώς ανεβοκατεβαίνει ; Πιθανότατα συμβαίνει από τον ιδρώτα. Υπάρχει κάποιο λαδι η κάποιο άλλο υγρό που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να με διευκολύνει να γλιστράει το χέρι πάνω στο μπράτσο ;
Ευχαριστώ.

το όργανο είναι παλιό / νέο ? τι επιφάνεια έχει το μπράτσο πίσω (βερνίκι, συνθετικό ?) φαντάζομαι το έχεις καθαρίσει καλά, αλλιώς πάρε αρχικά ένα πανάκι βαμβακερό (αν είναι δυνατόν λινό) ή μάλλινο και καθάρισέ το καλά (σκέτο στεγνό πανί)…
δεν νομίζω ότι κάποιο υγρό (λάδι) θα βοηθούσε για τον ιδρώτα, αντίθετα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Μάλλον συχνό σκούπισμα και ίσως λίγη ταλκ (στο χέρι), που θα την αφαιρείς καλά πριν ξαναπιάσεις το μπράτσο.

1 «Μου αρέσει»

Είναι κανούριο . Πάντα το καθαρίζω με πανάκι . Το θέμα είναι ότι έχω μια σχετική εφύδρωση στα χέρια περισσότερο απο τα συνηθισμένα. Πάντως η χρήση του ταλκ βοήθησε αρκετά . ευχαριστώ

Άμα δεν έχεις αλλεργία καλά είναι

για τον ιδρώτα, διάβασε εδώ και εδώ.

Αν δεν σε ενοχλει ο κανιβαλισμος: μασκαρε με ταινια γυρω γυρω απο το μπράτσο, μετά παρε ενα γυαλόχαρτο 2000 και πολύ προσεκτικά σατίναρε την περιοχή. Αν θες δοκιμασε και με πιο χοντρο σταδιακα μεχρι να εισαι ικανοποιημένος. Φυσικά όλα αυτά με δικό σου ρίσκο. Μια άλλη ερώτηση: μήπως σφίγγεις το μπράτσο;

Δε σφίγγω το μπράτσο απλώς στην αρχή ιδρώνει το χέρι και όταν στεγνώσει αρχίζει και κολλάει.

Εάν έχεις διαφορετικά μπουζούκια, ή το συγκεκριμένο είναι καινούργιο, ενδεχομένως να φταίει η εναλλαγή στο πάχος του μπράτσου και στη στάση του σώματος και του χεριού (τα διαφορετικά μεγέθη των οργάνων φέρνουν διαφορετική στάση στο πιάσιμο του μπράτσου…)

Υπάρχει κρέμα απο κερί μέλισσας το οποίο είναι για έπιπλα, πιστευω θα σε βοηθήσει καθ δεν θα κάνει κσι κακό στο όργανο.

Αυτό καλό είναι να το επιβεβαιώσει οργανοποιός, τα όργανα δεν είναι έπιπλα.

3 «Μου αρέσει»

Σχετικά με αυτο που έγραψα παραπανω.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κατασκευαστή του μπουζουκιού μου, αυτο που μου είπε είναι ότι, το μόνο γιαλιστικο- ενυδατικο προιον που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι αυτο που έγραψα παραπανω. Overlay σε κρέμα.
Όλα τα υπόλοιπα προιοντα έχουν παράγωγα πετρελαίου κσι με τον καιρό μουλιαζουν και χαλάνε τα ξυλα.

Εγώ παντος και στο προηγούμενο μπουζουκι που είχα αυτο έβαζα. Overlay με κερί μέλισσας.

Χωρίς να γνωρίζω τεχνικά ζητήματα, θεωρώ πως το μπουζούκι όπως το αγοράζουμε ετσι πρέπει να είναι, με τα δικά του λουστρα χωρις προσθήκες, με μόνη επέμβαση του παίχτη να είναι το καθάρισμα.

Οταν αγόρασα το δικό μου και μετα απο 2ωρη συζήτηση με τον μάστορα αυτό μου είπε στο τέλος, γιατί πολύ απλά αν μπορούσε το μανίκι να γλιστράει πιο πολυ, η το καπάκι να φαίνεται πιο λαμπερό η το σκάφος να μην κάνει τσουλήθρα στο πόδι μας, θα το είχε κάνει ηδη ο μάστορας πριν μας το παραδώσει.

Μετά απο αρκετές ερωτήσεις σε μαστορους το μόνο που χρησιμοποιώ σαν σκεύασμα στο μπουζούκι είναι το lemon oil στην ταστιέρα όταν αλλάζω χορδές, και αυτό μόνο με σκοπό να την τριψω καλά και μετα να την σκουπισω ωστε να μην απομείνει καθόλου λεμονολαδο πανω της.

Φίλε μου δε ξέρω ποιον έχεις Οργανοποιο (:wink: , πάντως με όποιον επιπλοποιό μιλήσεις όχι να πουλάει αλλά να φτιάχνει Επιπλα θα σου πει το χειρότερο για τα ξύλα είναι το overlay.

Βρε μπάς και είσαι ανταγωνιστής του overlay?
Χαχαχα φυσικά πλακα κάνω ετσι.

Ο οργανοποιος του μπουζουκιού μου είναι ο Παλαβρατζης Θανάσης kambana, ο οποίος ειναι 3 γενιά και κατασκευάζουν μπουζούκια απο το 1922.

Είναι το δεύτερο μπουζουκι που εχω απο τον ίδιο (1994 εως 2022 και 9/2022 ) οπότε σε αυτό που μου είπε, σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπανω.

Όσο για τα έπιπλα overlay βάζουμε εδω και 40 χρόνια, απλά κάποιες φορές κάνουμε πατιναζ στα σανιδια. Όχι δεν είμαι πωλητής της overlay.

Εγω έγραψα για να σε βοηθήσω. Εσυ θα αποφασίσεις στο τι θα επιλέξεις.

Ένα τιπ που είδα σε ένα βίντεο. Ήταν ο Μικ Τζάγκερ και πριν βγει στη σκηνή, ήρθαν 2 τύποι. Ο ένας του “φόρεσε” την ηλ. κιθάρα, ο 2ος του έριξε ταλκ στο χέρι της ταστιέρας.
Το δοκίμασα μια φορά και μου συνέβη το αντίθετο! Δεν μπορώ να φρενάρω το χέρι στο τάστο που θέλω! Το προσπερνάω!
Κάντε μια δοκιμή…

εδιτ: είδα ότι έχει αναφερθεί ήδη (σόρρυ)

Θυμάμαι μικρός όταν παίζαμε subbuteo είχε έρθει ένας φίλος και έλεγε να σου πω ένα μυστικό.Να βάζεις overlay στο κάτω μέρος των παιχτών για να γλιστράει καλύτερα στην τσόχα.Χαχα.Αν και πλαστική η φιγούρα δεν το δοκίμασα ποτέ.Τώρα για το όργανο δεν ξέρω πάντως εμένα έχει μπόλικο λούστρο το όργανο οπότε δεν έχω θέμα να σταματάει το χέρι στο μπράτσο.Από εκεί και πέρα κάνε ότι νομίζεις φίλε μου.Εγώ δεν θα έριχνα σε όργανο κανένα υγρό για κανέναν λόγο.