Κοινά στοιχεία σε τραγούδια

Ακουγα σήμερα το Γλυκοχαράζουν τα βουνά του Τσιτσάνη και το Γλυκοχαράζει ο αυγερινόςτου Τατασόπουλου, και τα 2 τραγουδάρες.Τα 2 τραγούδια τα βρίσκω πολύ κοντά σε κάποια στοιχεία τους κυρίως μελωδικά .Μήπως υπήρχε κάποια κοινή επιρροή ή κάτι τέτοιο; Γνωρίζει κανένας περισσότερα; Βρίσκετε οτι μοιάζουν;

Ευχαριστώ

Εντιτ: Μάλλον θα έπρεπε να γράψω “κοινά στοιχεία σε τραγούδια” στον τίτλο αλλα δεν μπορώ να το αλλάξω…αν έχει την καλοσύνη κάποιος μόντ…ευχαριστώ
Από συντονιστή: έντιτ = επεξεργασία, διόρθωση. Μόντ = συντονιστής. Α ρε Αλέξανδρε, σʼ έφαγε η ξενητιά! (όχι πως κι εμείς εδώ είμαστε καλύτεροι…)

Εγώ, εκτός από την λέξη του τίτλου, δεν βλέπω άλλο κοινό στοιχείο. Ούτε στο θέμα των στίχων, ούτε στον “δρόμο” ούτε στην μελωδία.

υ.γ. Από μνήμης και εξ απαλών ονύχων, τα σχόλιά μου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο χρονικά πρώτος επηρεάζει το δεύτερο. Αλλά και ο πρώτος, μπορεί να επηρεάστηκε από κάποιον άλλον, και ο τελευταίος να επηρεάσει κάποιον νεότερο. Όρεξη να ʽχεις και θα βρείς πάμπολα παρεμφερή παραδείγματα, τόσο στο στίχο όσο και στη μουσική. Και ο αυγερινός έχει θέμα παρεμφερές με το Γλυκοβραδυάζει κι ο ντουνιάς του Χατζηχρήστου.