Καινούργια ηχογράφηση

Καινούργια ηχογράφηση
Μετά από τρείς μήνες και κατά εισήγηση του φίλου Μπάμπη κατάφερα να ξανά ηχογραφήσω το τελευταίο μου μπουζούκι αυτή την φορά από ένα μικρόφωνο και χωρίς προσθήκες στον ήχο. H ηχογράφηση έγινε εκτός της αίθουσας του στούντιο Είναι εκπληκτικό πόση αλλαγή στον ήχο προκαλούσε η προηγούμενη ηχογράφηση ( είχες δίκαιο Babis ) Τώρα ακούγεται λίγο πιο στεγνό ή σκληρό από ότι είναι εκ του φυσικού Το να γίνει έτσι ήταν εισήγηση καλού φίλου μπουζουξή και όπως ξανά ανέφερα έγινε με την χρήση ξύλου από soundboard πολύ παλιού πιάνου στο καπάκι από τρία κομμάτια και πολύ παλιός παλίσανδρος και λεπτό σκάφος Επίσης μετακίνηση του τελευταίου καμαριού προς τον καβαλάρη ( δεν θυμάμαι ίσως κατά 1 εκ)
Από την προηγούμενη ηχογράφηση βρίσκεται στην θήκη χωρίς κανείς να το παίζει πάντα με τις πρώτες χορδές που του έβαλα Πιστεύω εάν παιχτεί θα βελτιωθεί σημαντικά και θα γίνει πολύ γλυκό λόγω του εκατοντάχρονου ίσως καπακιού.

Το δεύτερο μπουζούκι είναι το μπουζούκι με το αλλαγμένο καπάκι πριν από ένα χρόνο. Αυτό έχει παιχτεί συνολικά περίπου 20 ώρες, όχι από επαγγελματία.
Δυστυχώς κανένα από τα όργανα που έχω φτιάξει είχε ποτέ παιχτεί ή είχε σωστή και πλήρη break in period.

ήχος με το καινούργιο μπουζούκι

ήχος με το αλλαγμένο καπάκι

Καλημέρα FILIOS,

(αρχικά να διευκρινίσω ότι αφαίρεσα από τον τίτλο του θέματος το “Φίλε babis” για να μην νομίζουν τα μέλη ότι είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά εμένα).

Αρχικά να πω ότι αυτές οι ηχογραφήσεις δίνουν πολύ πιο ρεαλιστικά τον ήχο των οργάνων.

Για τα όργανα: και τα δύο έχουν πολύ πλούσιο ήχο, ισορροπημένο και γεμάτο.
Στο δικό μου αυτί, ο πιο καλός είναι στο δεύτερο μπουζούκι, τον βρίσκω πιο πλούσιο, πιο τετράχορδο.

Νομίζω ότι είναι πολύ καλές οι κατασκευές σου!

Υ.Γ. Κι ο παίχτης, ωραία πενιά, χωρίς ταχυτητο-φιγουρο-τετραχορδίλες!

Εγώ τα είπα αναλυτικά νομίζω και εφ’ όλης της ύλης αλλού.
Κι εδώ όμως πρέπει να δώσω συγχαρητήρια δημοσίως.
Δεδομένου δε ότι είναι τα πρώτα μπουζούκια, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.