θα τα λεμε με τον Μαρκο, θα καπνιζουμε λουλα


(Kiriakos Karagelis) #1

Αληθεια ενα τραγουδακι που επιασα κατι λιγο το ρεφρεν του που λεει “θα τα λεμε με τον Μαρκο,θα καπνιζουμε λουλα” το ξερετε καθολου? Αναφερεται σε καποιο μαγκα που πεθανε και ο φιλος του τον θρηνει


(Παναγιώτης Σκούρτης) #2

Φίλε Κυριάκο,Υπάρχει κάκοιο μικρό λάθος στο στίχο που αναφέρεσαι. Η σωστή εκδοχή είναι: “θα τα λέμε με το Μάρκο, θα 'χουμε κι ένα λουλά”.
Πρόκειται για τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ερμήνευσε ο Στράτος Διανυσίου και το οποίο είναι μάλλον αφιερωμένο στη μνήμη του Μπαγιαντέρα. Ο τίτλος του τραγουδιού αυτού είναι “Άλλος Ένας Μάγκας Πάει” και περιλαμβάνεται στον δίσκο “Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ”.


(Kiriakos Karagelis) #3

Φίλε Παναγιώτη σε ευχαριστω πολύ για το “κέρασμα” γνώσεων στην ερωτηση μου.Εχεις την εκτιμηση και το σεβασμο μου οπως αρμοζει σε μας τους ρεμπετες…


(Παναγιώτης Σκούρτης) #4

Φίλε Κυριάκο,
Έλαβα το μήνυμα σου και δεν τρέχει τίποτα. Χαρά μου είναι να δίνω πληροφορίες για όσα ξέρω στους ‘ομοϊδεάτες’ μου. Πιστεύω όμως πως από τη στιγμή που επιθυμούμε ν ‘ αυτοαποκαλούμαστε ‘ρεμπέτες’, η λέξη ‘αρμόζει’ δεν ταιριάζει στη φρασεολογία μας. Δεν νομίζεις, φερ’ ειπείν, πως θα έπρεπε να μου πεις “φχαριστώ βρε μάγκα μου, είσαι και ο πρώτος…!”
:slight_smile: