θα τα λεμε με τον Μαρκο, θα καπνιζουμε λουλα

Αληθεια ενα τραγουδακι που επιασα κατι λιγο το ρεφρεν του που λεει “θα τα λεμε με τον Μαρκο,θα καπνιζουμε λουλα” το ξερετε καθολου? Αναφερεται σε καποιο μαγκα που πεθανε και ο φιλος του τον θρηνει

Φίλε Κυριάκο,Υπάρχει κάκοιο μικρό λάθος στο στίχο που αναφέρεσαι. Η σωστή εκδοχή είναι: “θα τα λέμε με το Μάρκο, θα 'χουμε κι ένα λουλά”.
Πρόκειται για τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ερμήνευσε ο Στράτος Διανυσίου και το οποίο είναι μάλλον αφιερωμένο στη μνήμη του Μπαγιαντέρα. Ο τίτλος του τραγουδιού αυτού είναι “Άλλος Ένας Μάγκας Πάει” και περιλαμβάνεται στον δίσκο “Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ”.

Φίλε Παναγιώτη σε ευχαριστω πολύ για το “κέρασμα” γνώσεων στην ερωτηση μου.Εχεις την εκτιμηση και το σεβασμο μου οπως αρμοζει σε μας τους ρεμπετες…

Φίλε Κυριάκο,
Έλαβα το μήνυμα σου και δεν τρέχει τίποτα. Χαρά μου είναι να δίνω πληροφορίες για όσα ξέρω στους ‘ομοϊδεάτες’ μου. Πιστεύω όμως πως από τη στιγμή που επιθυμούμε ν ‘ αυτοαποκαλούμαστε ‘ρεμπέτες’, η λέξη ‘αρμόζει’ δεν ταιριάζει στη φρασεολογία μας. Δεν νομίζεις, φερ’ ειπείν, πως θα έπρεπε να μου πεις “φχαριστώ βρε μάγκα μου, είσαι και ο πρώτος…!”
:slight_smile: