Κακώς επαναφέρω το θέμα τώρα αφού έχει σχεδόν κλείσει και ό,τι ήταν να αναρωτηθούμε το έχουμε λίγο πολύ κάνει. Ευχαριστώ τον KwstasP για το “Σεμνά” αφού το σχόλιό μου ήταν περιττό χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιώδες.
Θα ήθελα λίγο να το αιτιολογήσω και να πώ και 1-2 πράγματα παραπάνω.
Για το σχόλιο: βγήκε λίγο αυθόρμητη η ειρωνία σκεπτόμενος ότι ήταν οι ρεμπέτες gay τέτοιου είδους; Δηλ. να είχαν ένα “ογλάνι” κλπ κλπ μου φάνηκε λίγο άκαιρο.
1-2 πράγματα: Άκαιρο με την έννοια του χρονικού προσδιορισμού που αποδίδουμε στους ρεμπέτες. Έχοντας στο μυαλό μου ότι όταν συζητάμε με τον όρο ρεμπέτες στην πλειοψηφία μας εννοούμε ανθρώπους που έζησαν από το 1910-20 και μετά, ηχρονική περίοδος της Ελλάδας τότε δεν ξέρω κατα πόσο είχε τόσο έντονα οθωμανικά κατάλοιπα.
Μετά από ένα ταξίδι στην Πόλη που έκανα και έψαξα λίγο παραπάνω την ζωή των οθομανών σουλτάνων και λοιπών προεστών (γοητευμένος από το ΤΟΠ ΚΑΠΙ και φαντασμένος με χαρέμια με λαδωμένα κορμιά κλπ :112:) παραδέχομαι ότι οι ομοφυλικές συμπεριφορές θεωρούνταν και ψιλοφυσιολογικές.
Αν και από ότι θυμάμαι δεν τους αποκαλούσαν ογλάνια αλλά κάπως αλλιώς και αυτά τα παιδιά (νεαρά αγόρια) ήταν χορευτές και sex workers (έτσι το έλεγε η πηγή που τα διάβαζα - να 'ναι καλά οι αγγλικές βιβλιοθήκες!!) Τέλος πάντων, σίγουρα με φυλακές κλπ όπως είπε κ ο φίλος πιο πάνω θα υπήρχαν και τέτοια και σίγουρα μες στους “μάγκες” κάποιος θα ήταν που θα είχε περίεργες ορέξεις κλπ αλλά θα ήταν μια καθαρή μειοψηφία.
Και ο καλύτερος επίλογος: