Επισκευή Μπράτσου

Παιδια καλησπερα και απο μενα. Εχω ενα μπουζουκακι με το οποιο ειχα πρωτο ξεκινησει να πρωτο παιζω. Μου ειχε πεσει κατω και εχει ενα σπασιμο στην αρχη του μπρατσου με αποτελεσμα να εχι ερθει μπροστα ολο το μπρατσο και να εχουν σηκωθει οι χορδες και ειναι αδηνατο να παιχτει αυτο το οργανο πλεον.θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας αν γινεται κατι διοτι ειμαι συνεσθηματικα δεμενος με αυτο το οργανο διοτι ειναι δωρο του πατερα μου.Θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι δυνατον να αλλαξω ολο το μπρατσο.

Φίλε μου απ’ ότι γνωρίζω αλλαγή μπράτσου μπορεί να γίνει σε ένα όργανο (υπο προϋποθέσεις βέβαια αλλά είναι εφικτό). Είναι σχετικά “δύσκολη” εργασία αλλά νομίζω οτι αξίζει τον κόπο για ένα όργανο με το οποίο είμαστε συναισθηματικά δεμένοι. Εγώ θα το συζήταγα με κάποιον έμπειρο οργανοποιό, ο οποίος είναι φυσικά και ο πλέον αρμόδιος να σε βοηθήσει.

Εχω φτιαξει ενα περιπου ιδιο, με το ιδιο ακριβως προβλημα.Εγω εβγαλα τις χορδες και διαπιστωσα οτι κουνιοταν ολο το μπρατσο απο το μορσο, αφου ο κατασκευαστης του το ειχε κολησει με μυξα.Στη συνεχεια με χτυπημα,κουνημα, και ζεστη το εβγαλα, το καθαρισα, εβαλα κολλα, και εγινε καινουριο.Αυτο που δεν γνωριζω ειναι κατα ποσο πιανουν τα χερια σου, και αν το σπασιμο ειναι σπασιμο η απλα ξεκωλημα σαν το δικο μου.Αν ειναι σπασιμο (δυσκολο) συριζα σε εκεινο το σημειο, ξεχνα το δεν θα κολησει

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβοθλες σας πολυ φοβαμαι οτι ειναι σπασιμο διοτι του μπουζουκακι ειχε πεσει μια φορα και προφανως το σπασιμο εγινε απο κει απλα εγω το ειδα πιο μετα!

006.jpg

Αυτο ηταν το οργανο που σου ειπα.θελει και προσοχη να ξεκολησεις την ταστιερα απ το καπακι.Αν σε βοηθησα χαιρομαι

Αυτή τη φωτογραφία με το σφυρί πάνω στο όργανο…πονάω που τη βλέπω…

αφήστε βρε παιδιά κάνα μάστορα να την κάνει τη δουλειά…

Τα χερια του Κωστα του Ζαρκαδα θα τα ζηλευαν πολλοι μαστορες!!

Όπως σου λέει και ο Κώστας, αν είναι σπάσιμο ή ράγισμα του τάκου, δεν γίνεται τίποτα.

Δεν ξερω αν ειδες καλα φιλε alk αλλα ειναι λαστιχενιο το σφυρι.Κι εγω ποναω ωρες ωρες αλλα μερικες δουλειες ειναι μονοδρομος

Ξερει κανεις πόσο παει η επισκευή μπρατσου σημερα;
Αν καποιος φιλος εχει εμπειρια απο κατασκευαστες (για Αθηνα ενδιαφερομαι) ας πει τιμες.

Αγγελε, αν δεν έχει ξεκολήσει ο τάκος η δέν έχει σπασει το σημείο της ένωσης και είναι απλά ξεκόλημα στο σημείο που μανικώνει το μπράτσο, το πρώτο που θα δοκίμαζα εγω πρίν μπώ στη διαδικασία να αλάζω ή να βγάζω μπρατσο κλπ που σημένει μεγάλο κόστος επισκευής, θα δοκίμαζα να το κολήσω όπως είναι σε συνδυασμό με μια βίδα η καβίλια (καλύτερα βίδα) η οποία θα ξεκινά απο πάνω απο την ταστιέρα και θα μπαίνει διαγώνια ώς τον τάκο του οργάνου ώστε να “δέσει” ακόμα καλύτερα.
Τώρα αυτό θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος μάστορας σίγουρα, πάντώς είναι η πιό ανώδυνη λύση αν γίνεται έτσι, και δέν αφήνει και κάποιο σημάδι αν αυτός που θα το κάνει αφαιρέσει προσεχτικά το σημάδι απο το όστρακο στην ταστιέρα και δουλέψει απο κάτω τη βίδα.

Ρίξε την ιδέα σε όποιον μιλήσεις στην Αθήνα μήπως και τη βγάλεις φτηνά…

Δημήτρης

http://fotopoulos.wordpress.com/