Βοήθεια για ταξίμι πάνω στο χιτζάζ (2011)

Καλησπερα
ΕΙμαι νεο μελος στο φορουμ και παιζω μπουζουκι εδω και 5 χρονια
Τωρα τελευταια αρχισα και μαθαινω τους δρομους
Εχω μαθει τον χιτζαζ
Μπορειτε να μου προτεινετε λιγες νοτες στην αρχη ενςο ταξιμιου
Δηλαδη πεστε μου μερικα παραδειγματα πως να αρχζω ενα ταξιμι στον δρομο Χιτζαζ
Μιλω παντα για τετραχορδο μπουζουκι
Π.χ. Πεστε μου αρχισε με λα φα ρε μι κ.τ.λ.Ετσι ωστε να παρω μια ιδεα
Ευχαριστώ.

Φίλε μου το πως θα ξεκινήσεις ένα ταξίμι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, γι΄αυτό και ίσως να μην έχει τοποθετηθεί κάποιος στο ερώτημά σου. Έτσι και μελετήσεις αρκετά τον δρόμο, το ταξίμι θα έρθει από μόνο του. Δες εδώ. Θα σε βοηθήσει.

Ξεκίνα με ντο ρε ώστε να ακουστεί η τονική. Μουρμούρισέ την για λίγο και βάλε και ένα μιb ντο ρε. Κινήσου εκεί γύρω, με έντονη την παρουσία του ρε. έπειτα κινήσου προς το φα δίεση ώστε να ακουστεί και αυτό και επέστρεψε στη βάση. Στη συνέχεια, κάνε σολ σι (αναίρεση!) ντο ρε΄ μιb ντο μιb ρε/μι/ρε/ντο ρε προς τα ψηλά (φράση από το ταξίμι σε διώξαν απ’την κοκκινιά α΄ εκτέλεση) και κατευθύνσου προς το φα# σολ στην οκτάβα, ώστε να ακουστεί το σολ…
τώρα μπορεί όλα αυτά γραμμένα να μην σε βοηθήσουν καθόλου…
Ψάξε βιντεάκια στο youtube πχ. http://www.youtube.com/watch?v=bDrbtO5hLxA και κλέψε με το μάτι ό,τι μπορείς

Ωραια ευχαριστώ παιδια
Να ρωτησω και κατι αλλο θελω να μου πειτε ωραιες απαντησεις στο δεν θα ξαναγαπησω και στον χορο του Σακαινα αν μπορειτε σας παρακαλω πολυ επειδη δεν μπορω να βρω πουθενα.
Ευχαριστώ.

Φίλε μου, ίσως δεν το καταλαβαίνεις αλλά αυτά που ζητάς είναι αστεία πράγματα. Να ξαναπώ ότι τέτοιου είδους μαθήματα δε γίνονται από το πληκτρολόγιο. Όσο για τις ωραίες απαντήσεις άκου τα τραγούδια σε πρώτες εκτελέσεις. Ο συνθέτης φρόντισε ήδη γι’ αυτές.

Φιλικά

υ.γ. Το “Σάκαινα” δεν έχει απαντήσεις. Είναι οργανικό.