Δισκογραφία


(system) #1

Παίδες Χαιρετώ,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ, αλλά ακούω ρεμπέτικα από μικρό παιδί(παιδί με ανατροφή). Σας γράφω δυο λόγια για δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν μες τον χειμώνα με επανεκτελέσεις ρεμπέτικων τραγουδιών

  1. Αγάθωνα Ιακωβίδη: Κώστας Σκαρβέλης από την Πόλη στον Πειραιά
    Πρόκειται για διπλό CD με 24 τραγούδια του συνθέτη. Εκτός από τον Αγάθωνα, τραγουδούν ο Γκολές και η Σ. Παπάζογλου.
    Ο δίσκος είναι πολύ καλός: ωραία ορχήστρα, καλοπαιγμένα και καλοτραγουδημένα τα κομμάτια. Και μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχουν 24 τραγούδια ενός συνθέτη, δηλαδή το ύφος είναι ενιαίο, και δεν συμβαίνει αυτό που γίνεται σε άλλους δίσκους, όπου ακούς δύο ρεμπέτικα, τρία ελαφρά, τέσσερα λαϊκά, ένα δημοτικό και πάει λέγοντας (όπως στους δίσκους του Τσέρτου). Εγώ γούσταρα ιδιαίτερα ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ.

  2. ΤΡΙΧΟΡΔΟ: Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ
    Δίσκος απόκτημα ΑΝ ελειπαν ξενέρωτα τραγουδάκια του Λοϊζου, Θεοδωράκη, (ο δίσκος φαίνεται ότι προορίζεται κυρίως για τις ξένες αγορές, κι έτσι επιλέχτηκαν και κάποια τραγούδια και συνθέτες κράχτες) αλλά οι μερακλήδικες εκτελέσεις του ΚΑΝΤΟΝΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΝΤΟΝΕ, ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ κ.α. αποζημιώνουν. Μέχρι ενός βαθμού τουλάχιστον. Πάντως είναι δίσκος πολύ καλός, και πολύ λυπήθηκα που δεν τους είδα και ζωντανά.

ΥΓ: Επανακυκλοφόρησαν μερικά από τα CD της σειράς του Κουνάδη (πχ του Μάρκου #4, #5, #6) που για χρόνια είχαν εξαντληθεί.