Δημιουργία σχήματος μέσω των μελών (2009)

Θα ηθελα να προτεινω την δημιουργια ενος σχηματος,η’ σχηματων μεσω των μελων του φορουμ για διαφορες συνεργασιες.Σε διαφορους τομεις,και για διαφορες εμφανισεις.

Η μουσικη ειναι δεσμος,και οι δεσμοι ειναι αξιες…
Τι λετε;

Φιλικα
Σπυρος Κολιαβασιλης [Ουτι,τραγουδι,τζουμπους,αταστο λαουτο]

Πολύ ωραία ιδέα.Συνέχισε και ολοκλήρωσε όμως την άποψη σου για να ξέρουμε για τι σχήμα μιλάς (ρεμπέτικο. λαικό κ.α)Και πάλι μπράβο δίνεις (και πάλι) αφορμή για να συζητηθεί το θέμα δημιουργίας σχήματος απο τα μέλη του φόρουμ και μας υπενθυμίζεις το θέμα.

Ελεγα βασικα να δημιουργησουμε ενα συστηματακι να ειναι για περισσοτερα σχηματα.Ενα παραδοσιακο,ενα Σμυρνεικο-ρεμπετικο,ενα με στεριανα και Ηπειρο…τελοσπαντων να γινουν καποια παντρεματα ,εδω ειμαστε τοσοι,επισης πολλοι απο εμας διδασκουμε,να κανουμε καποια παραδοσιακα εργαστηρια που και που,για ανταλλαγη γνωσεων και τεχνικων…ειναι στο χερι μας να κανουμε κατι.και να συνεχιστει και για τα μελη που μπορει να υπαρχουν εξω απο την Ελλαδα.
Ευχαριστω για την απαντηση και θα με ενδιεφερε στην προταση μου να υπαρξουν αντιπροτασεις.Και παλι συγχατητηρια για το φορουμ.

Ρίξε μια ματιά και εδώ και τα λέμε εν καιρώ.

Φιλε Φωτη,
εγω σε πολυ πιο απλο επιπεδο μιλαω…
να κανουμε καποια γκρουπακια μεταξυ των μελλων,να δουμε αν ταιριαζουμε και μουσικα μεταξυ μας,και μετα σιγα σιγα να δουμε τα επιπεδα.
οι επαγγελματιες να ειναι κι αυτοι μεσα στο σχημα,κι ετσι οι πιο μαθητες[γιατι ολοι παντα ειμαστε μαθητες] να εχουν την δυνατοτητα να ανοιγουν τα φτερα τους,με σεβασμο και με μονο κινητρο να μαθουν και να μαθουμε ολοι κατι περισσοτερο.
να κανουμε μια λιστα οσοι ειμαστε ουτιστες,οσοι ειμαστε με αλλα οργανα και να δουμε οτι μπορει να γινει…απλα και πραγματοποιησιμα…
στην Ελλαδα μην περιμενεις να υπαρχει τελειος συγχρονισμος και οργανωση…
και βεβαια βλεπουμε.
Αυτα λεω εγω…εσεις παιδια αν συμφωνειτε απαντηστε,αν παλι εχετε προτασεις επισης,και αν γινεται να κανουμε και μια χαρτογραφιση των περιοχων των μουσικων,ωστε να δουμε πως γινεται να βρισκομαστε.
Καλημερα παιδια ,και ευχαριστω για την προσοχη σας.
Σπυρος

Ναι ρε fotis το ξέρουμε για αυτήν την συζήτηση αλλα αυτό που εννοεί ο φίλος αποπάνω είναι κάτι διαφορετικό.

Ελεγα βασικα να δημιουργησουμε ενα συστηματακι να ειναι για περισσοτερα σχηματα.Ενα παραδοσιακο,ενα Σμυρνεικο-ρεμπετικο,ενα με στεριανα και Ηπειρο…τελοσπαντων να γινουν καποια παντρεματα ,εδω ειμαστε τοσοι,επισης πολλοι απο εμας διδασκουμε,να κανουμε καποια παραδοσιακα εργαστηρια που και που,για ανταλλαγη γνωσεων και τεχνικων…ειναι στο χερι μας να κανουμε κατι.και να συνεχιστει και για τα μελη που μπορει να υπαρχουν εξω απο την Ελλαδα.

Κανονικά η απάντησή μου δεν χρειάζεται, και δεν θα ξανακάνω τέτοιου είδους διευκρινίσεις.

Άσε απ’έξω την διαδικασία βίντεο.

Πόσο διαφορετικό είναι δήλαδη;; Τουλάχιστον, οι αρχικές ιδέες είναι κάπως συγγενείς. mpouzoukokamenos, παρακαλώ μην βιάζεσαι να απαντήσεις.

Φίλε Σπύρο,
η ομάδα με τους εκάστοτε ουτίστες, μπουζουξήδες τρίχορδους ή τετράχορδους κτλ μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα από τις ομάδες.

Αν πας στο μενού “Δικτύωση” πρώτη επιλογή είναι η ομάδες. Εκεί μπορείς να δημιουργήσεις μια δικιά σου δημόσια ομάδα η οποία να περιέχει πχ τους ουτίστες και να καλέσεις τα μέλη να συμμετάσχουν εκεί είτε με δημόσια πρόσκληση είτε με προσωπική.
Αυτά από εμένα. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!

Αρκετά χρήσιμο, πιστεύω.
Άντε μήπως δούμε και μεις οι απομονωμένοι φως στον ορίζοντα!

Ωραιίο!!!
Λοιπόν εμείς το φτιάξαμε μια φορά το γκρουπάκι. Ολα μελετημένα. Ο καθένας στο ρόλο του και στο είδος του. Στην εμφάνιση του γκρουπ, πέρσι στον Ασπρόπυργο, μέτρησα εικοσιεφτά (27) μπουζούκια, πέντε (5) κιθάρες, δύο (2) τζουράδες και δύο (2) μπαγλαμάδες να παίζουν ταυτόχρονα το “Φάνταζες σαν πριγκηπέσα”. Κόλαση. Η ένταση μέσα στο μαγαζί ήταν μεγάλη, έως ενοχλητική. Βγαίνοντας έξω για να μιλήσω με κάποιον, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ο τέλειος ήχος! Πολλά μπουζούκια (που όλως παρδόξως ακούγονταν σωστά!), μία κιθάρα (πραγματικά σαν μία ακουγόταν) και ισχυροί μπαγλαμάδες. Οι δε φωνές θύμιζαν ένα μόνο πράγμα: Γιορτή!

αυτο λεω.
εγω μενω Μαρκοπουλο αλλα ανεβοκατεβαινω Αθηνα.επισης τα σχηματα αυτα να ξεκινησουν σε μαγαζακια,ταβερνες,και γενικοτερα αλλα παλαια στιλ…
Υπαρχουν αλλοι φιλοι που να ξερουν Σμυρνεικα και να ειναι στην περιοχη των Μεσογειων;
Υπαρχει καποιος που να μπορει να αναλαβει τις δημοσιες σχεσεις αργοτερα;
Σας ευχαριστω ολους για την θετικη ενεργεια και το ζεστο κλιμα για να πραγματοποιηθει αυτο το ομορφο ταξιδι.
Σπυρος

***συγγνωμη που ξεφυτρωνω απ’το πουθενα…να μην ανοιγω νεο θεμα με την ιδια προταση.

Υπαρχουν καθολου ατομα απο Κερκυρα εδω μεσα,για ρεμπετικο;…πρωτιστως για να βγαλουμε τα μερακια μας ειτε παιζοντας εξω ειτε σε κανα μαγαζακι( να “εκπολιτισουμε” τους τουριστοπαρμενους Κερκυραιους:019:)…και αν δεσει το γλυκο…εχει ο θεος!!!

Παιζω κιθαρα,μπαγλαμα και λιγο μπουζουκι(δεν εχω ομως μπουζουκι).

Είμαι οπαδός αυτής της ιδέας εδώ και πολύ καιρό.Ιδιαίτερη αξία έχει να το προσπαθήσουμε στην Ελληνική περιφέρεια. Να αξιοποιήσουμε δυνάμεις και δυναμικό με τρόπο δημιουργικό και με πνεύμα συνεργατικό. Πολλών χαρακτήρων μικρά ή λίγο μεγαλύτερα σχήματα που θα παρουσιάζουν την δουλειά τους τόσο μέσα στο φόρουμ όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις, κάποιες περιοδίες κάποιες εμφανίσεις ,αφιερώματα και άλλες εκδηλώσεις και γιατί όχι μουσικές παραγωγές. Ορχήστες ρεμπέτικες, Σμυρναϊικές, Πολίτικες, Θρακιώτικες κ.λ.π. Θα πρέπει όμως να το δοιύμε πιό συστηματικά και με ένα πρακτικό μάτι.Είμαι πάντα ανοικτός για το κουβέντιασμα της ιδέας αυτής αλλά και για την εφαρμογή της με κάποιο τρόπο στην Κρήτη.

Παιδια τιποτα για Αθηνα και προαστεια Αθηνων?εγω μενω στο Μαρκοπουλο…
Ειναι μεγαλη χαρα για μενα που βλεπω ανταποκριση απο τους φιλους εδω.Θα μου αρεσε να τα λεμε και μεσω μεσεντζερ οποτε οποιος εχει να προσθεσουμε τις επαφες μας.
Καλημερα σε ολους

Το μηνυμα του Αρη στην προηγουμενη σελιδα ειναι πολυ καλο.

Θα μπορουσαμε σα φορουμ να αναβιωσουμε το σχημα του Ζαμπετα με τα 80 μπουζουκια στις μερες μας?

Μια διαφορετικη μορφη της Εστουδιαντινας για να μπουν και αλλα οργανα?

Δυο δυσκολιες υπαρχουν μονο: ο χωρος για να γινονται οι προβες και μια ισχυρη προσωπικοτητα να καταφερει να τιθασευσει τοσους πολλους ερασιτεχνες (εραστες της τεχνης) μουσικους…

Νομίζω ήταν 100 - και αμφιβάλλω αν παίζαν και όλοι! Πιο πολύ για μάρκετινγκ μου κάνει :78::78:

Τον Ζαμπέτα, ποιός θα τον κανει;;;;; :78:

παιδια καλημερα
εκανα την ομαδα,σας προσκαλω ολους να κανουμε την αρχη…
εμενα προσωπικα ως καινουριο στο μπουζουκι με ενδιαφερει η εμπειρια σας,οτι μπορω να προσφερω εγω με το ουτι στην διαθεση σας.
στην υπογραφη μου ειναι η ομαδα
Να ειστε ολοι καλα

‘’’‘γιατι το ταξιμι ειναι ταξιδι απο την πραγματικοτητα στην φαντασια’’’’’[Ν.Σαραγουδας]

Ρε μάγκες, το γεγονός που ανέφερα πιο πάνω ήταν πραγματικό.
Ομως ποιο σχήμα; Χύμα!
Ποιες πρόβες; Προβατίνες!
Πλάκα έκανα.
Ακούς εκεί …εστουδιαντίνα. Αμα γίνει, εγώ δεσμεύομαι να κάνω τον …Νταλάρα. :019:

Εγώ πάντως, δεσμεύομαι να κάνω τη γάτα.:019::019:Όποτε το προσπάθησα, είχα τεράστια επιτυχία!

(το μάμισα το θέμα και πάλι…)

Επειδη το θεμα μαμηθηκε και ψοφησε σα τη γατα

Αντε να το κανουμε και διφραγκα

Λεει ο Σπυρος πιο πανω για καποιο σχημα και μαλιστα αναφερει και μια σειρα απο οργανα που κατεχει που θα μπορουσαν να μπουν σε ενα σχημα… Σε τι σχημα κολλανε καλυτερα τα οργανα αυτα? και απο την αλλη εδω μεσα οι 8 στους 10 ειναι μπουζουξηδες… Τι ειναι πιο ευκολο να γινει?

Ενα για μπουζουξηδες, ενα πολυσυλλεκτικο κλπ κλπ κλπ

Τωρα πως κολλησατε τη γατα, τον George, την προβατινα και αλλα το προσπερναω γιατι ανεβασαμε θερμοκρασια και ειναι ακομη Μαης